מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנה שחוזרתאני23/04/2014
אני בת 15 וחצי, כיתה י׳ . תמיד הייתי ילדה רזה אבל בכיתה ז׳ עברתי בית ספר שם רוב חברותיי היו שמנות מאוד ולכן הרשתי לעצמי יותר מדי.. העליתי במשקל לאט לאט והיום אמי שוקלת 68.5 בערך . חוויתי המון בחיי כמו אמא שמתחתנת פעם שלישית ועוד שינויים. בשנים האחרונות תמעד קראתי על אנורקסיות וקנאתי והערצתי אותן על היכולת לשלוט בעצמן. השנה הפסקתי לאכול. במשך שבוע הורדתי המון וכל כך התמכרתי , אמי שמה לב שאני חיוורת, חלשה, ורגישה מאוד ושאלה האם אני אוכלת מספיק. אני אוהבת אותה ולא רציתי שתדאג אז באותה ארוחת ערב אכלתי ואכלתי ... אחרי כמה שבועות שוב הפסקתי לאכול , אם כן הייתי אוכלת זה היה כדי שלא יחשדו וגם אז זה היה קצת. הייתי מסתכלת על תמונות וקוראת על אנורקסיה כדי לקחת עצות איך לרזות עוד ועוד. זה מעגל שהלך ובא כל הזמן- אוכלת, מפסיקה. ואז שוב. ושוב. ושוב. נכון לא הגעתי לתת משקל כי לקחתי את עצמי בידיים אבל להגיד שאנה לא באה אליי מדי פעם ולוחשת מילים מתוקות ויקרות ? להגיד שלא ניסיתי להכיר את מיה אבל לא ממש התחברנו..? שקלתי 71.3-73.0 ועכשיו הייתי חולה וירדתי ל68 אבל אני מפחדת שאנה תחזור. מה לעשות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה שחוזרת - תגובה
אפרת לוי26/04/2014היי מיה,
המצב של האנורקסיה מפתה מאוד עבורך. יש בך חלק מסויים שכן רואה את הבעייתיות והסכנה שבמצב, אבל זה מטשטש לך, האנורקסיה היא כמו מדרון חלקלק.
אני חושבת שהדבר הכי חשוב שתעשי הוא לפנות לאמך, לספר לה על כך, לבקש ממנה שתפנה איתך לקבל עזרה של טיפול פסיכולוגי ותזונתי. אין סיבה שתתמודדי ותסבלי את המצב הזה לבדך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)