מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרננה14/04/2008
שלום רב,
רציתי לדעת מהי ההגדרה של הפרעות אכילה? איפה עובר הגבול.
אני לדוגמה, בת 27 במשקל תקין. בזמן האחרון התחלתי לעשן חשיש כל לילה. החשיש כמובן עושה לי מאנצ'יז מטורף ואני אוכלת כל ערב איזה שתי חפיסות שוקולד.
ככה אני כבר כמעט שנה. האם זה יכול להחשב להפרעות אכילה? ואם כן, מה מומלץ לי לעשות? איך לטפל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רננה שלום
קרן אור14/04/2008לא נשמע שמה שיש לך היא הפרעת אכילה.
מדוע את משתמשת בחשיש??וידוע כי חשיש מגביר את התיאבון....לכן במקום לדאוג מההגדרה של ה"א הייתי ממליצה לדאוג ולטפל בבעיה שמובילה אותך לשימוש יום יום בחשיש שנחשב כיום כסם.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרננה.....
ניצוצות15/04/2008רננה היקרה,
הרשי לי לומר לך קודם כל-
תקופה של שנה ממש לא נחשבת ל"תקופה אחרונה"-תקופה של שנה שבה את משתמשת
בחשיש יומיומי זה ממש לא מגדיר משהו טוב, אינני יודעת אם זאת הפרעת אכילה, אך ברור לי
שזה משפיע רבות על חייך, אולי כדי שתפני לטיפול שיעזור לך להבין ממה נובע השימוש בחשיש..
לא חשיש זה טוב וגם לא שתי חפיסות שוקולד במכה אחת...בוודאי לא כל יום.
אני גם לא ממש מבינה מדוע את צריכה לראות אם את מוגדרת כאחת שיש לה הפרעת אכילה..
במקרה שלך למרות שאני לא מכירה אותך כלל, לא נראה לי שזאת הבעיה...
כי כפי שאת אומרת-החשיש זה מה שעושה לך את החשק לאכול כמות כזאתי של שוקולד, זאת אומרת שאם לא תעשני חשיש, גם לא תאכלי שתי חפיסות שוקולד....אני צודקת?
חישבי ע"כ.
לילה נעים,
פשוט אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)