עזרה בבקשה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה!
    אנונימי
    06/12/2014

שלום, תודה רבה על העזרה אני אשמח.
    אני -----בת 15 ו3 חודשים. בכיתה ח הייתי חולה בהפרעות אכילה שהיו מלוות בדילוג על ארוחות וירידה דרסטית במשקל.
    היו לי במהלך התקופה מן מעגלי רשע שכאלה הייתי צמה ימים ואז הייתי אוכלת כל מה שבא ליד, הכל!!! כמויות של מזון שהייתי יכולה להכניס לפה וזה רק בעשר דקות! היתיי נשקלת כל שעה והייתי מאוד אובססיבית בכל הנוגע לאוכל. הייתי מלוולה שעות רבות ביום על המחשב בנסיון למצוא תפריטים ומאעלים מזינים. חשוב לציין שאף פעם לא הקאתי או השתמשתי בחומרים משלשלים.
    בתור ילדה לא הייתי רזה כמו כל הבנות וגם לא הייתי מנה, הייתי ממוצעת ובערבות המחלה "הצלחתי" או "הפסדתי" והשלתי 10 קילו . לאחר תקופה ממושכת של טיפולים פסיכולוגיים ותזונאית עברתי את זה . אבל עכשיו פתאום כבר תקופה רבה שאני פשוט אוכלת מלא זאת אומרת זה ככה כבר 3 חודשים. אוכלת מלא זה אומר כמו הבולמוסים שהיו לי בתקופת המחלה אך שזה ללא צום. אני פשוט אוכלת מלא.
    ועכשיו הגובה שלי הוא 1.58 ומשקל64!!!!!
    אני לא מבינה איך זה למה זה ככה מה קורה לגוף שלי? מה עובר עליי?
    אני אני כבר מתחילה להבין שאני תמיד אהיה באיזה מעגל רשע תמיד מחלה כלשהי שקשורה לאוכל תהיה איתי. גם אחרי צבא, גם שיהיו לי ילדים תמיד!! הנה עובדה אחרי כל הטיפולים והמסע שעברתי זה שוב קורה. והפעם בכיוון ההפוך שאני פשוט לא מצליחה להבין את זה.
    מראש תודה על העזרה, אני פונה לכאן כבר מתוך יאוש רב...
    אשמח אם תושיב לי במהרה אני מפחדת נורא אני לא יודעת מה קורה איתי,, מצד אחד זה מטורף איך אני אצליח לחזור למשקל שלי. הרי זה יכול לקרות רק אם אני לא אוכל ואז אולי אצליח להשלי 10 קילו כמו בעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!

הוספת תגובה

תמונה

• שלום

טלש
    17/12/2014

שלום לך,
    קראתי את זעקתך קורעת הלב לעזרה,
    נראה שאת מתמודדת עם מצוקה שלא פשוטה לך כ"כ סביב התזונה ודימוי הגוף.
    את כותבת שאת לא יודעת למה זה קורה לך ומה עובר על הגוף שלך,
    אני אנסה להסביר.. הגוף שלנו הוא לא סוג של מכונה ולא רובוט, מהסיבה שיש בתוכנו
    נשמה, נפש. ברגע שאת גורמת לגוף להיכנס למצוקה ו"לוחצת" על כפתור ה"ההשמדה העצמית" שלו, הוא יתחיל בראשנה להגן על עצמו, כמו כל יצור בטבע, הוא מפעיל את מנגנון ההישרדות שלו ומנסה למנוע ממך לפגוע ולהרוס את הדברים שנחוצים לו כדי להמשיך ולהתקיים. ברגע שיש חסך תזונתי, הגוף מפצה על כך- הוא מאוד חכם. הפיצוי יכול להתבטא בהתקפי רעב, בבולמוסים וכו'.

חשוב לזכור, שלא כל חריגה בתפריט ולא כל חריגה קלורית נחשבת לבולמוס.
    לבולמוס יש הגדרה - אפיזודות חוזרות של התקפי אכילה (בולמוסים) שמאופיינים ב:
    אכילה בפרק זמן קצר, של כמויות מזון גדולות מכפי שיאכל האדם הממוצע בזמן או בנסיבות דומים. בדרכ מדובר בלפחות 2000 קק"ל באפיזודה. תחושת חוסר שליטה על האכילה בזמן התקף האכילה.

אני יודעת שזה ישמע לך קלישאתי, אבל אסור להביא את הגוף לידי מצב של חיסכון וצומות קיצוניים, הרעבה או "הוצאה" של האוכל באופן יזום. זה אף פעם לא גורם לירידה במשקל, ואם כן - יבואו איתה נזקים חמורים אף יותר, בהבטחה! לא צריך להיות בתת משקל קיצוני או להיראות כמו "דף" כדי לגרום לנזקי גוף חמורים.
    תזונה לקויה ולא מאוזנת תגרום לגוף להשתולל, להפסיק לסמוך עלייך ולפעול כל הזמן דרך מנגנון ההישרדות שלו, בכל פעם שאת צמה ומצמצמת מחדש - הגוף שלך יבין שאין לו על מי לסמוך וימשיך לאגור אוכל לפעם הבאה שבה תחליטי שאת צמה. האגירה הזו היא בעצם הבולמוס או אכילת היתר שאת מתארת.
    הפתרון הוא פשוט, אך הפרעת האכילה תמיד מסבכת אותו.
    הפתרון הוא תזונה נכונה! תזונה מאוזנת, אפשר לשלב ספורט באופן מתון, אפשר ליהנות מהחיים וממש לא חייב לחיות חיי אומללות וסבל.
    דיאטה היא מילה שמחוץ לתחום, תזונה נכונה היא מה שצריך להנחות אותך!
    דיאטה זה לא אורח חיים, דיאטה זה דבר זמני שתפקידו היחיד הוא להרוס אותנו ולגרום לנו עוול על עוול על עוול. מיותר!
    הפרעת אכילה אינה "טרנד", היא מסוכנת וגורמת למוות ברוב המקרים.
    אי אפשר להישאר חולה ו"שלד" לנצח, זה או שהגוף יתנקם בנו על כך (באמצעות בולמיה או אכילה כפייתית לדוגמא) או שפשוט נמות כתוצאה מהנזקים הגופניים\הנפשיים. הפרעת אכילה לא מטופלת יכולה להפוך בקלות למקום שחור ואפל של סבל ומוות איטי ומייסר, בעיקר נפשית. מעבר לטיפול נחוץ, חייב להיות שיתוף פעולה מצידך ורצון של לוחמת להיאבק מול הבעיה ולנצח!
    אני כותבת לך בתור בחורה שחולה בהפרעות אכילה קרוב ל8 שנים וכיום אני עוברת שיקום. מאמינה שהמילים קיבלו עכשיו פרספקטיבה קצת אחרת, אם תרצי אשתף אותך באופן פרטי יותר על המסע הארוך והמתיש שלי, שהרס אותי והעלים את מי שאני והשאיר רק צלקות.
    בכל אופן,
    בהצלחה!
    ותודה ששיתפת אותנו,

שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה