מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה..תמר28/08/2008
היי, שמי תמר אני בת 17 הגובה שלי: 1.55 משקל: 54 אחוזי שומן: 20.5 כל חיי הייתי ילדה שמנמנה, בגיל 13 הייתי בשיא שלי שקלתי 55 ואז אמא שלי הלכה לדיאטן בשביל עצמה ואני התחלתי גם לעשות את התפריטים שהוא נתן לה ובאמת הצלחתי להקפיד ורזיתי לאט לאט עד למשקל 46 אפילו 45 וככה שמרתי על המשקל עד כיתה י' גיל 15 וחצי. בגיל 16 שקלתי בערך 48 ושכחתי לציין שבכל הזמן הזה חשבתי שאני עדיין שמנה ולא הייתי מרוצה למרות מה שאמרו לי כולם. בחופש הגדול שבין כיתה י' לי"א ז"א בגיל 16 התחלתי לזלזל בתפריטים, כנראה בהשפעת החופש והשביתה שבאה אחר כך ונסיעה ארוכה לחו"ל ובנוסף חברה טובה מאוד שלי היגרה מהארץ, בקיצור כל זה פגע בדיאטה ומאז אני לא מצליחה לשמור טוב על המשקל. אני ממש בדיכאון מהמצב של הגוף שלי, זה פוגע לי מאוד בביטחון, אני לפעמים לא יוצאת בגלל זה, יש לי התפרצויות פתאום ואני לא יכולה להסתכל במראות מחוץ לבית. אני מתאמנת הרבה במכון כושר, אני עושה 5 פעמים בשבוע אירובי במהלכו אני רצה 11-12 קילומטר ושורפת לפחות 800 קלוריות וכל זה בנוסף לאימוני כוח שאני מבצעת אך אני מרגישה שכלום לא עוזר. אני חייבת לרזות לפחות 5 קילו. לפני כמה חודשים רציתי לרזות מהר, הייתי אוכלת רק חבילת קוטג' ביום וסלט ובאמת רזיתי תוך כמה ימים אבל הבנתי שזה לא בריא והכנתי לי תפריט עם יותר קלוריות יותר בריא. הבעיה הגדולה אצלי היא האכילה בלילה. אני מצליחה לשמור כל היום אבל בלילה יש לי לפעמים התקפים ואני אוכלת ולפעמים גם בסתר. קראתי באינטרנט על מחלת האנורקסיה וראיתי גם תוכנית בטלויזיה וגיליתי שיש הרבה דברים שמשותפים גם לי , רק שאני לא מפסיקה לאכול כמוהן. מה עליי לעשות? ורציתי גם לשאול האם אני בעודף משקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר יקרה
קרן אור28/08/2008אני אתחיל מהסוף-אין לך עודף משקל,את במשקל תקין ורזה לנתונים שלך,ולפיכך אין צורך שתירדי במשקל. את כותבת שהבעיה היא בערבים-יש לי כמה דברים לומר לך על זה.ראשית,אם במשך היום תספקי לגוף שלך ארוחות מסודרות ולא תרעיבי אותו את לא תגיעי בערב לדחף הזה שהוא דחף בריא של הגוף ע"מ לאזן את עצמו לאחר שבמשך כל היום צמת.שנית,הדבר רק מוריד את חילוף החומרים עוד יותר ובטווח הרחוק אף עוצר את הירידה במשקל,כיוון שהגוף "חכם" והוא לומד להאט את הפעילויות שלא הכרחיות ע"מ לשמור לזמנים של הרעבה.כך או כך,הדרך שבחרת לעצמך אינה נכונה,בריאה. אז מה כן??הייתי ממליצה כן לפנות לטיפול ע"מ לעבד את המקום שממנו נובע חוסר הבטחון העצמי שלך ,מהם אותם הרגשות מהם את באמת בורחת כשה"א היא המפלט והסימפטום דרכו את מעמעמת את התחושות הללו.לצערי אין קיצורי דרך,ואולי את לא אנורקטית אבל בהחלט עם ה"א ואת נמצאת בפתחה של תהום בדרך לגיהנום.אל תזניחי,ויפה שעה אחת קודם. קרן אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)