מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שירן יקרה!קרן אור06/12/2008
את מתמודדת לכן אני רואה אותך בכיוון הנכון..אל תזלזלי במאמצים שאת עושה,את מרוויחה את זה ביושר ואני גאה בך על כך.
לגביי העבודה-אני מבינה את הדילמה ועל זה יש לי רק להגיד לך משהו אחד-עבודה יכולה להיות חיובית כי היא תפגיש אותך עם אנשים,היא תוציא אותך מעולם המחשבות האין סופיות של האנורקסיה,אבל וכאן מגיע האבל הגדול,את צריכה עבודה קבועה ויציבה כזאת שלא תמשך יותר מידי שעות ,כזאת שתאפשר לך הפסקות לאכול ולדבוק בתפריט שלך.ואם כל זה לא מתקיים,אם העבודה היא לא משרדית אלא בלחץ ועם קהל,בשלב שאת נמצאת בו כרגע לא נראה לי שזה נכון עבורך.את עוד לא בנויה לעמוד בלחצים החיצוניים כשאת מתמודדת כרגע עם אלו הפנימיים ולשנות כרגע את השגרה למשהו שלא ממש מתחשב בצרכים ובתפריט שלך יכול להיות מסוכן עבורך.
אל תייסרי את עצמך על כך,לכי מחר לראיון עבודה ושימעי על מה מדובר,לכי תדעי אולי זה רק כמה שעות??את לא חייבת להחזיר תשובה,תחזרי לכאן ונחשוב ע"כ ביחד.
ולגביי הלימודים-הכול יחכה יקרה.את צעירה ואני בטוחה שכשתגיעי אליהם את תגיעי מהמקום הנכון בשבילך ואני כן יכולה לראות אותך במצב כזה כן מסיימת תואר שני.כך או כך,יש לאן לשאוף וזה חיובי.
אני לא יודעת אם אהיה כאן עוד הערב,
אז כבר אאחל לך עוד ערב שיצטרף לעוד אחד מיני ערבים של התמודדות,
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן אור שלי
שירן07/12/2008לא יספיקו לי מילות התודה בשבילך.. אני כ"כ ברת מזל שמצאתי את הפורום הזה.. שמצאתי אותך ואת התמיכה שלך ושל השאר כאן.. אני לא יכולה שלא להודות על כך.. את מאמינה בי..יותר ממה שאני מאמינה בעצמי..וזה מחזק אותי..! את צודקת בכך שעלי למצוא עבודה שתקל עלי..ולא משהו מלחיץ.. החלטתי בסוף לוותר על ראיון העבודה מחר במספרה כי ראיתי מודעת דרושים בעיתון לעבודה בסגנון פקידותי יותר ונראה לי שלפני שאלך על משהו פיזי אעדיף לנסות את זה קודם.. אני לא רוצה לקבל החלטות תחת לחצים.. נורא מפחיד אותי לחשוב על לצאת לעבודה פתאום..אני ישר חושבת: "איך אצליח לאכול? האם אצליח לדבוק בתפריט ולא אעלה במשקל?" זה הפחד הראשון שמטריד אותי.. למרות שאני מנסה כמה שיותר ללכת נגד זה ופחות להיסחף אחרי הפחד .. כי אני מבינה שרק הניסיון יאמר לי בסוף אם אמת המוח שלי "דובר" או לא.. אך עדיין זאת מחשבה שלא מרפה אף פעם..=/ אני מרגישה כמו ילדה קטנה שעודנה מפוחדת ומבוהלת מהעולם שבחוץ.. לא יודעת לאן ללכת ולאן לפנות.. שהכל חדש לה.. כאילו נולדתי מחדש.. אך לרעה.. בעניין לימודי הפסיכולוגיה <אגב, העו"ס שלי אוסרת עלי לחשוב מחשבות על העתיד ולעסוק בהן כי היא אומרת שזה רק מוסיף לי לחץ וחרדות נוספות כי זה במילא לא רלנווטי כרגע לתקופה הנוכחית> תהיתי לגבי משהו שאמרת.. תואר שני לא אמור לקחת 4 שנים? רשמת שזה אורך בעצם 8 .. די התייאשתי רק מהמחשבה על כך.. רציתי לשתף אותך בעוד דבר שקרה לי לא מזמן.. לפני כמה שעות יצאתי לבילוי עם אמי ואחותי..לבשתי את הבגדים שאני אוהבת אך הרגשתי פתאום נורא שמנה לראות את עצמי בהם..התחלתי "לצבוט" כל חלק בי ולשאול את אמא שלי ללא הרף אם גם היא רואה שעליתי במשקל ואם גם היא חושבת שאני שמנה... וכשהגענו למקום הומה אדם חשתי איך אלפי מבטים של אנשים ננעצים בי ואיך כולם חושבים ובטוחים שאני נראית גרוע ונורא.. ואני יודעת ובטוחה שזאת רק פרשנות שלי! הקול הבריא אומר לי זאת.. אני רואה את עצמי בצורה כה מעוותת. היום הבנתי את זה הכי הרבה..ובכלל העלייה במשקל עוד תורמת לראייה המעוותת הזאת רק להתחזק עוד יותר..התביישתי בעצמי בכ"כ.. וכאב לי על שאני מרגישה כך.. כעסתי על עצמי.. אמא תמיד אומרת לי שאני דווקא נראית טוב ושעכשיו שהתמלאתי אני אפילו נראית טוב מבעבר.. ושנכון שהבטן קצת גדלה אך עדיין לטעמה זה "מושלם" כך..ואני מבינה אותה.. אחרי שהיא ראתה אותי ברזון כה חולני איך מצב כה בריא ומשקל תקין ייראה לה פגום פתאום?! אני לא מצליחה להפנים את המחמאות שאני מקבלת מהסביבה..תמיד נראה לי שזאת קונספירציה אחת גדולה כנגדי .. איך להתמודד עם הגוף החדש הזה? איך לקבל אותו? =/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן יקרה :)
תקווה לבנה07/12/2008שירן יקרה..בוקר טוב איך להתמודד עם הגוף שלך? לקבל אותו, להבין שזה גופך ואינך צריכה לרדת כלל, לא להזיק לו כי הוא חלק ממך, ואנחנו צריכים להגן על הדברים שלנו, כבר בעתיד שתהיי אמא-את הרי תגני על ילדייך כי הם חלק ממך, הם שלך. שירן, תתחילי לתת לעצמך דרקיט, ותראי שלא תהיה לך ביררה אלא לדבוק בהחלמה.! עוד יום..עוד שבוע..שנוסף להחלמה שלך, כבר אמרתי לך לעשות רישומים????? שיעבור עלינו יום קל וטוב, שלך, תקווה לבנה. (קרן אור-נשיקות ותחילת יום נעים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה לבנה
שירן07/12/2008אני יודעת שהפתרון הכי טוב עבורי יהיה לקבל את גופי כמות שהוא.. אך עצם היותי לא מרוצה ממראהו הנוכחי לא אומר שאני רוצה לחזור להיות חולה <חס וחלילה>.. כבר הזכרתי את הדוג' של אישה לאחר היריון שרוצה ומעוניינת לחזור למידותיה הקודמות..ואיני רואה בכך שום רע.. שוב אני יודעת שמדובר ב-2 מקרים שונים לגמרי אך מקווה שאת מבינה את כוונתי..ושהאופק החולה כבר לא בתוכניותיי.. תודה לאל.. אני חולמת כבר על להבריא.. לערוך רישומים? דווקא נראה לי שזה עשוי לייאש אותי עוד יותר =/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן יקרה
קרן אור07/12/2008קחי את המלחמה כמלחמה יומית,כך יהיה לך יותר קל להתמודד.ובסופו של דבר את תגלי כמה יום ועוד יום שעוברים הם כ"כ הרבה צעדים קדימה..והאמונה בעצמך תגדל אף היא כי את תביני שאת בלתי מנוצחת אחרי שתחלימי,הרי הכי קשה זה להתמודד עם עצמנו,כך שאחרי הכול נראה כ"כ קל,כמשהו שלא צריך להתאמץ בשבילו.
גם אני חושבת שכרגע עדיף לא לתכנן תוכניות לטווח הרחוק,תני לעצמך פשוט להיות.אחרי שתחלימי ותהיי בטוחה בכוחות שבך וביציבות שלך תוכלי לעשות מה שתרצי,זה יגיע יקרה,אולי הרבה יותר מהר ממה שאת חושבת.
ואני שמחה שאת יודעת היום לנתק את עצמך מהקולות של המחלה ולהבין שאת באמת ניראת יותר טוב היום.רזון חולני משדר חולשה,כאב ,מצוקה..כל מה שאת לא!!
אני שמחה שהפורום הזה נותן לך מנוף וכוחות להתמודד,
זה מאוד מחמיא ומרגש אותי כאחד.
איתך במלחמה,כבר אמרתי??
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יקירה
שירן07/12/2008אני לוקחת את מילותייך עימי ומאמצת אותם..! מחר השקילה <אני מדברת על זה כמשהו כה גורלי =/ > מקווה שיילך בסדר.. שיהיה לך יום מעולה! אוהבת, שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה
שירן07/12/2008קרן אור , האם ידועה לך מהי עבודת טלמרקטינג? אני יודעת שמדובר במשהו של שירות טלפוני אך לא מעבר.. זאת עבודה מלחיצה למיטב ידיעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן יקירה
קרן אור07/12/2008בוודאי שידוע לי מהי עבודת טלמרקטינג,בעברי הייתי ראש צוות של מחלקה כזאת..חחח..
זאת עבודה של פנייה טלפונית יזומה לקהל יעד ומכירה באמצעות הטלפון.
מה את אומרת,מתאים??מכירה היא לא עבודה קלה,אבל אם את אוהבת לדבר בטלפון ועם אנשים ומוכנה לא להיעלב מטריקת טלפון(וכן,זה קורה כי לאנשים נמאס מכל המוכרים שמתקשרים ונכנסים אליהם לפרטיות)ולא לקחת את זה באופן אישי,אז לכי על זה..
חוץ מזה,תמיד את יכולה להתחיל ולנסות ולראות אם זה זה ,מקסימום עוזבים.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרישומים
תקווה לבנה07/12/2008שירן, התכוונתי לערוך רישומים של ימיי ההבראה..כל יום הוא חשוב ומשמעותי. אבל עשי כרצונך, מה שיעשה לך טוב.. אני יודעת שלאנשים אחרים זה מאוד עוזר לרשום עוד יום של ניקיון.....נקיון מהמחלה, נקיון מהדברים ששולטים בנו ולא אנו בהם. נשמע נחמד העבודה, תתחילי, נסי, וכמו שקרן אור אמרה, אם לא..אז עוזבים. שלך, תקווה לבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה לבנה יקרה
שירן07/12/2008על רישומי הבראה עוד לא שמעתי :] אבל זה נשמע לי דבר בהחלט טוב ומעודד.. מעין יומן אישי כזה.. הבעיה היא שעיסוק יתר במחלה לעיתים נורא מתיש אותי נפשית <אפילו בכתיבת הדברים הטובים שעשיתי כנגדה> .. לכן אני כותבת במחברת מיוחדת שיש לי- את כל מה שעל הלב בשעת הצורך. אני מרגישה בימים האחרונים שינוי חיובי בי.. אני כבר לוקחת החלטות יותר בקלות ועומדת בהן כנגד המחלה בתקיפות! אני פחות מקשיבה לקול החולה שבי <בהרבה מובנים> ומרגישה יותר חזקה מול האנורקסיה.. אני מוכנה ללכת עד הסוף הפעם... אני מקווה רק לא להתאכזב.. ושהגוף יחליט לחבור אלי סוף סוף ויפסיק לתעתע בי.. וכדאי באמת שאני אערוך רישומים של ההבראה שלי.. זה יכול להיות מאוד מעודד ברגעים שאני אחוש נפילה ונשלטת ע"י הקול החולה.. תודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)