מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולםשירה14/12/2008
חנוכה עוד מעט מגיע... אני פשוט מבועתת מהמחשבה על כך... יהיו ארוחות חג שאני מרגישה שמנפצות לי את השיגרה שבניתי לעצמי.... אבל לחנוכה יש ערך נוסף חוץ מהיותו חג עם מאכלים שמפחידים אותי כמו סופגניות... בדיוק לפני שנה, אימא לקחה אותי לרופא אחרי שהפסיק לי המחזור והוא הודיע לי "רישמית" שיש לי ה"א...(זה במרכאות כי מבחינתי כל חיי היו עם ה"א...)... זה קרה ממש אחרי חופשת חנוכה, וחופשת חנוכה זכור לי כתקופת שפל מאוד גדולה של הכחשה והמנעות מאוכל וספורט אובססיבי... השנה חנוכה יהיה עם המשפחה מצד אימא..שאני חייבת לציין שהם לא הכי אידיאליים למצב שלי: שתי דודותיי חולות באנורקסיה, וגם ילדיהם סובלים מתסביכי אוכל... לסבתא שלי (עד כמה שאני אוהבת אותה!), יש חלק נכבד בבטחון העצמי הנמוך שלי ובה"א שלי... סבלתי מהקנטות כל הילדות וגם לאורך גיל העשרה, שהרבה באו ממנה... (ואני יודעת שלא מרוע אלא פשוט מתוך הגנה ואהבה...)... ממש לפני שנה, כשההיתי בתהליכי הה"א, וההיתי פחות או יותר בואותו משקל שאני כיום בו, היא ואימא שלי רבו בנוכחותי על "האם שירה צריכה לאכול שוקולד, או לא" סבתא כמובן אמרה שלא, ואימא שכבר התחילה להבין מה עובר עליי די צרחה עליה שאני כן צריכה לאכול שוקולד... כמובן שהעיניין הוא לא האם לאכול את השוקולד או לא לאכול, אלא היחס של סבתא לגוף שלי... עכשיו אני מנסה בכל הכוח לאזן את הגוף וזה ממש קשה פיזית ונפשית, והפיתוי של להפסיק לאכול שוב גבוה מאוד... בדר"כ בחברת אנשים ובייחוד משפחה אני נוטה שלא לאכול בכלל או לאכול ממש מעט... אני מפחדת מאוד... מישהי יכולה להזדהות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה יקרה
שירן14/12/2008כאב לי לשמוע שמחלת האנורקסיה מושרשת חזק במשפחה שלך.. זה בטח ממש לא קל..<אגב, אמא שלך גם סובלת מזה/אחיות/אחים?> אבל אני רוצה להזכיר לך את המקום שאת נמצאת בו היום! את בכיוון ההחלמה..אל תשכחי את זה.. נכון שהחג קרב ולכל חג יש את המאכלים המיוחדים שלו שאנחנו לא רגילות אליהם בכלל וחוששות מהם פחד מוות.. אבל למרות זאת זה לא שווה בכלל שתחזרי להרעיב את עצמך! ושתפסיקי לאכול!.. תחשבי מה יהיה השלב הבא אחרי שתעשי זאת.. את תרעיבי את עצמך- גופך שוב ייכנס למגננה וברגע שתחזרי לאכול שוב- הוא יעלה ויעלה..ויהיה לו אף קשה יותר להתאזן! עכשיו את בשלב שאת אמורה להתאזן..את מחכה לרגע הזה כ"כ זוכרת?! ואת האמת שגם אני מחכה לזה כבר.. נמאס לי מכל ימי הרעב והנזקים שחוללתי בגופי...אני רוצה את הגוף שלי בחזרה! תקין ולא משובש..ואני בטוחה שזאת גם השאיפה שלך.. להיות ללא המחלה הזאת בעוכרייך.. את עצמך שמה לב כמה ההרעבה הזאת עשתה לך נזק..את יודעת כמה קשה עכשיו להחזיר לגוף את הביטחון והאיזון שלו..אז לקלקל הכל שוב פעם? ואז שוב פעם תצטרכי לעבור את שלב העלייה במשקל הקשה מנשוא, ואח"כ שוב פעם לחכות לאיזון וכך הלאה והלאה.. זה מעגל שלא נגמר.. תני לעצמך את האפשרות להיות בריאה אחת ולתמיד.. זה מגיע לך.. <ואגב, איך הולך אצל הדיאטנית? יש שיפור כלשהו?> כאן בשבילך שירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירן
שירה14/12/2008מבחינה רציונלית אני יודעת את זה... שאם אני ארעיב ארת הגוף שלי שוב הוא יגיב בצורה יותר חזקה... האמת שכרגע כ"כ קשה לי להתאזן בגלל שלפני כחצי שנה החלטתי להוריד בכמויות ואז כששבתי לאכול הגוף עלה בלי חשבון... אבל זה כ"כ קשה להשתיק את הקול החולה... הוא תמיד לוחש לי שמנה... מגעילה... כמה את אוכלת... הוא במיחוד חזק עכשיו בגלל שבביקור האחרון אצל הדיאטנית עליתי עוד 200 גרם... כ"כ מתסכל!!!! אימא שלי טוענת שאין לה הפרעת אכילה אבל אני יודעת שבצעירותה היא התעסקה הרבה עם המשקל... כמו כן שתי האחיות שלי מהנישואים הקודמים של אבי חלו בה"א... כך שאני מוקפת במחלה הזו מכל הכיוונים... איך את מרגיעה את עצמך לפני החגים? האם את בשלב שבו את מרשה לעצמך לאכול מאכלים "רגילים"? ואיך את בכללי מרגישה? מתי את הולכת לדיאטנית השבוע? שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גם לך יקירה!
קרן אור14/12/2008אני יכולה להבין שהקונוטציה שיש לך מחג החנוכה היא שלילית,לכאורה רצף של דברים שסיבותהם אינם תלויים בך,אבל אני חושבת שיש חשיבות למשקל שאת נותנת לדברים.אנשים מכאיבים לנו,והם לפעמים אינם מודעים לעד כמה.הם כאילו מתחפרים בסיבות של "הגנה" "בשבילנו" ואולי איזה תיקון שרצו לעשות מעצמם בעצמם ולא הצליחו,והכול מושלך לעברנו.זה לא תלוי בנו,אבל מה שכן תלוי בנו הוא הכוח שאנחנו נותנים בידיים של אחרים על חיינו,התנהלותנו,מחשבותינו ותפיסתנו את עצמנו.הרי ברור לך שהאישו הוא לא האם לאכול את השוקולד או לא.אין משמעות מי צודק,ואם נסתכל על זה בזוית שונה כל פעם יכול להיות שכולם צודקים כי לכל אחד יש את האמת שמתאימה לו וכל אחד הגיע לשם מכל מיני תהליכים שהוא הושפע מהם.אבל זה לא אומר שגם את צריכה להתאים את עצמך לאחרים.את היא שירה,ולשירה יש צרכים ורצונות שלא תמיד יעמדו בקנה מידה עם אותם צרכים של אחרים,וזה בסדר.
אז מה את אומרת-במקום להמשיך את הרצף הנורא והחולה משנה שעברה למה שלא תקחי את זה למקום של תיקון,ותוכיחי לעצמך שאפשר גם להנות מהחג ומהסמלים שלו,אולי השנה תחליטי שמגיע לך לצאת מהחושך לאור??
את יודעת,לפי התאריך העיברי נולדתי בערב הראשון של חג החנוכה וממש בימים אלו אני חוגגת יום הולדת.עברתי שנה קשה,בדומה אלייך,אבל אני כן רוצה לקוות ולהאמין שהעשור החדש שיפתח יתחיל באור בניגוד לסיומו...שירה,תאמיני בזה גם את בשביל עצמך.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה!
שירה14/12/2008קודם כל תודה על מילותייך ומזל טוב ליום הולדתך העיברי!... אני מצטערת לשמוע שעברת שנה לא קלה ואני מקווה מאוד שהשנים שיבואו יהיו יותר טובות... הבעיה היא שאני כבר לא יודעת מי אני מה אני... לא יודעת מה אני רוצה, לא יודעת למה אני מסוגלת... אני לא יכולה לחשוב באופן עצמאי כ"שירה", תמיד מאחורי הראש יהיה את הקול שיגיד לי מה אני עושה לא נכון, ומה אנשים שהם יותר טובים/מוצלחים ממני יעשו באותם המצבים... אני לא יודעת להפריד ביני לבין השאר... איבדתי את עצמי בכל הכאוס הזה של לרצות אחרים, של להיות מה שאני לא... אני באמת מרגישה שלא מגיע לי לצאת מהחושך לאור... אני לא שווה את זה... איך אפשר בכלל לראות את האור כשרך חושך ואפלה סביבי?? ואיך עבר עליך היום? את מרגישה יותר טוב? שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירה
קרן אור14/12/2008אנחנו כותבות באותו התזמון...
תודה על האיחולים ואמן!
אני חושבת שדווקא בגלל שהמחלה שלנו גזלה מאיתנו כל יכולת להיות מי שאנחנו באמת,לחשוב בצורה הגיונית,לדעת שהשליטה רחוקה מאיתנו בגללה שנות אור(אנחנו לא שולטות בכלום היא שולטת בנו באופן טוטאלי),שלהיות מושלם הוא לקבל את עצמנו עם כל החבילה שהיא אנחנו,הכוללת את היתרונות לצד החסרונות שלנו ולדעת שזה איזון.דווקא בגלל שהמחלה רוצחת כל רצון שלנו להיות כל שנחפוץ,אלו סיבות מספיק טובות לצאת מהחושך לאור.וברור לי שבתוך כל השחור השחור הזה לא רואים או מצליחים לאחוז באיזשהי תקווה,אבל אני מאמינה שאם נאפשר לעצמנו לאט לאט יתבקעו סדקים מהערפל שמטשטש את ראייתנו וזקיקים של אור יצליחו לחדור מבעד לחומות ההגנה שהצבנו מסביבנו(הרי לאור יש עוצמה הרבה יותר גדולה מלחושך).
גם אני חייתי שנים בשביל לרצות אחרים,אבל יודעת מה גיליתי??שאין לזה סוף.ושבניסיון לרצות את כולם,תמיד יהיו כאלו שלא מרוצים(הרי אי אפשר לרצות את כולם בבת אחת),אז למה שלא אדאג לרצות את עצמי??ואני חושבת שעצם העובדה שאת כותבת כאן מראה שאת מאמינה שאת כן שווה את זה,שאת מאמינה שמגיעים לך חיים אחרים,והם לא כ"כ רחוקים.כל שאת צריכה הוא לרצות בהם.
אני פורשת יקירה,יש לי מחר יום עמוס,
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)