מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכל בנות הפורום הנפלאותתקווה לבנה01/02/2009
שלום לכולן יקרות.. קודם כל ברצוני להתנצל ע"כ שלא הייתי פה כמעט שבוע שלם..עבר עלי שבוע לא פשוט, שמחתי להיכנס לפורום ולראות כמה אהבה ותמיכה אתן נותנו ומרעיפות אחת על השניה, כל הכבוד לכן..אולי מתוך כל הנתינה אחת לשניה, תתחילו לתת אתן לעצמכן? שכל אחת באופן אישי תיתן לעצמה... מחפשת מוצא-מה שלומך? אני מבינה שזו תקופה של מבחנים אם אני לא טועה, או שכן? לא קראתי את כל ההתכתבויות שלכן..אבל יש לי הרגשה. איך את מסתדרת? האם יש מבחינתך התקדמות בקשר לאוכל? מה בקשר לטיפול הפסיכולוגי..? שירן-האם את באיזו רגיעה? אני מרגישה ממך שכן..לא ברור כ"כ למה, אבל כאילו משהו אצלך מתחיל קצת להירגע, להיות שקט ושלו יותר? לפחות יחסית ללפני שבועים כאשר המצב היה ממש בסערה..תקני אותי אם אני טועה, וספרי לי איך את. שירה יקרה-את אכן נעלמת קצת לנו...מה שלומך? אפשר לשלוח לך חיבוקים של אהבה? אני מרגישה אותך רחוקה ומבולבלת..מתי את תחליטי לרצות באמת להבריא? כי לנקודה שזה לא טוב לך, הבנתי שכבר הגעת..אבל ללעשות אם זה משהו...מתי זה יקרה? תקווה-אני קוראת על החיפוש שלך במקום טיפולי, כמו שקרן אור כתבה לך יש את מרפאת הנוטרים, אם כי למרות שמה הטוב כיביכול, צריך לבדוק אם יש לך כימיה איתם, כי הם עובדים לדעתי בשיטת טיפול מאוד מסויימת שלא לכולן מתאימה, ואף יכולה ליצור יותר אנטיות, ככה לפחות אני שמעתי. לונה-מה שלומך יקרה? אני מרגישה אותך קצת חנוקה ולחוצה, כמו במתח קצת...האם את בסדר? לא להזיק לעצמך לונה יקרה, כבר אמרתי לך אם אני לא טועה , מהר מאוד אפשר להחליף הפרעה אחת בשניה, כלן אותו הדבר, נוראיות והרסניות, אבל חבל לצאת מאחת ולהיכנס לשניה, זה לא פתרון, ממש לא!! גם אם נראה לנו לפעמים כי הפרעה אחרת ממה שהייתה לנו יכולה "להבריא" כיביכול את ההפרעה הראשונה שהייתה לנו, זה ממש לא ככה..לא מחליפים הפרעה בפרעה, זה לא משחק!! ובסופו של דבר סופן של שתיהן רע. קרן אור-לך אני שולחת את כל אהבתי..מה עוד אני יכולה לומר לך חוץ מזה? את יודעת כמה יקרה את לליבי...א ה ב ה ! ! וכן גם לכל הבנות, שולחת לך אהבה שיתחיל לכולנו שבוע טוב וקל מקודמו. קרניים של תקווה ואהבה לכולכן, תקווה לבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהובה
לונה02/02/2009אני די טוב. אני אוכלת טוב, ונהנית מזה! (: היו עכשיו כמה ימים שאכלתי קצת יותר מידי והייתי מאוד סלחנית לגביי זה. אין מה לעשות- אני אדם שאוהב את החיים. עם כל הטוב והרע שבהם. אז במצב גרוע אני לא יכולה להיות. מקווה שהכל איתך טוב. אוהבת המון ומחבקת, לונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלונה יקרה :) ערב נעים...
תקווה לבנה02/02/2009אני בסדר לונה יקרה.. שמחה לדעת שאת גם בסדר ואת אכן אוכלת ונהנית מזה!!!! כמה אני שמחה מזה....אוכל ללא ספק זה אחת ההנות של החיים..קרן אור מה יש לך לומר? אני וקרן אור מעריצות את הסושי, לא חושבת שהיה אי פעם מאכל שנהנתי לאכול יותר מאשר סושי...עם קרן אור :) בזכות הסושי למדתי להנות מהאוכל.. ערב נעים יקירה :) שלך באהבה, תקווה לבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה לבנה מדהימה
שירה02/02/2009אין לי מילים לתאר את הרגשתי בכל הנוגע לתמיכה ולכך שזוכרים אותי (!) בפורום הזה.... אני מודה לך על החיבוקים ועל האהבה...זה באמת מחמם לי את הלב :) אני בסדר...חיה מיום ליום כמו שאומרים... הדבר המוזר הוא, שככל שעובר הזמן בו אני כביכול נמצאת בשלב "בריא" כלומר משקל תקין וטיפול פסיכולוגי,אני מרגישה עוד יותר געגועים לתקופה החולה... כ"כ רע לי כרגע כ"בריאה" מאשר שההיתי "חולה"...לפעמים אני חושבת לעצמי, שלא היה שווה לחזור לאכול, עדיף היה להמשיך להידרדר...כי גם כשההיתי חולה, וחשבתי על להבריא, לא ככה נראה הדימיון שלי בקשר להבראה.... המשקל שממשיך לעלות גם עם מינימום קלוריות שהדיאטנית מאפשרת, פעילות ספורטיבית יומיומית... זה כ"כ מתסכל ומדכא. איך את מרגישה? אם אפשר לשאול מדוע לא עבר עליך שבוע פשוט? (את ממש לא חייבת לענות...) שיהיה לך המשך ערב נעים שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה יקירה
קרן אור02/02/2009אומנם ההודעה לא כוונה אליי אבל רציתי כן להגיב על משהו -הרבה פעמים השינוי התזונתי-פיזי מתרחש מהר יותר ולא עוקב אחרי השינוי הנפשי ומכאן הקושי שאת חשה.כל מערכות ההגנה שיצרת לעצמך כרגע מרגישות מאוימות,כי כשאת משתחררת מהדפוסים של האכילה,פתאום כל הצרכים,הפחדים והדברים שעד היום קיבלו הסוואה נחשפים ודורשים הכרה,עד כי לפעמים נדמה לנו שעדיףלחזור אחורה מאשר להתמודד.אבל אז אנחנו מגלות שהכול בעצם אשליה,כי גם לאחר שאנחנו יורדות במשקל,אנחנו לא מרגישות טוב יותר או מאושרות,אלא נשארות עם רעב למשהו פנימי שמחפש כל הזמן לבוא על סיפוקו,ועם רעב פיזי למשהו אחר,שמחמיר את המצב.
האומץ האמיתי הוא בדיוק עכשיו כשכ"כ קשה לך לפתוח את הדברים החשופים ולתת להם ממשות והכרה,מבלי לפחד.כי רק אחרי שתעשי זאת תוכלי להמשיך הלאה,ממקום בריא ומחושל יותר.
אל תבזבזי את האנרגיות שלך במאבק בעצמך כי אין לזה סוף,חפשי להפנות אותם לחמלה והבנה כלפיי עצמך.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה לבנה יקרה
מחפשת מוצא02/02/2009הי, תודה לך על ההתעניינות. שלומי יכול להיות יותר טוב. אני נמצאת בתקופה קצת קשה שאני בטוחה שתעבור מהר, אך בינתיים, אני נחנקת ממנה!! היום הייתי בפגישה ראשונה ויצאתי בהרגשה קצת מוזרה משם.. חוץ מזה היום היו לי 2 מבחנים ושבוע הבא יש לי עוד אחד ואני מתחילה להרגיש כאילו חסר לי אוויר.. את מכירה את זה? מה שלומך? איך עוברים עלייך הימים האחרונים? אשמח לשמוע ממך.. המשך יום נעים, מחפשת מוצא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)