מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חושדת שחברתי בולמית... כיצד לעזור?מודאגת28/02/2009
שלום, אני חושדת שחברתי בולמית. אני יודעת שעוברת עליה תקופה לא קלה. היא רזתה לאחרונה, עיגולים שחורים מתחת לעיניים, מבלה בשירותים מיד לאחר ארוחות... אולי אני מדמיינת?!? תוכלו לעזור לי לזהות אם היא אכן בולמית? ואיך אני יכולה לעזור? ניסיתי לדובב אותה מספר פעמים לאחרונה והיא עונה שהכל בסדר, צוחקת עלי אפילו... אני יודעת שהיא עברה אירוע טראומתי, אך היא לא משתפת. מה לעשות?!?!? המון תודות, חברה שמודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת יקרה
קרן אור28/02/2009קודם כל -כל הכבוד על עירנותך ודאגתך לחברתך.
לא כתבת בת כמה חברתך,וזה נתון חשוב מאוד-כיוון שאם היא קטינה עלייך לשתף מישהו מבוגר שידובב אותה ויאבחן אם אכן מדובר בהפרעת אכילה.מדברייך אני גם מבינה שכן חשוב שהיא בכ"ז תתחיל טיפול,בגלל שעברה עליה איזשהי טראומה שיכולה לבדה להיות בסיס לה"א או כבעיה בפני עצמה.
הסימפטומים לבולימיה הנפוצים ביותר בתחום הגופני הם: העלמות לשירותים לאחר ארוחה,אכילה מרובה שלא גורמת לה לעלות במשקל באופן בלתי מוסבר,שימוש באמצעים "מטהרים" כעונש ופיצוי כדוג' משלשלים,ספורט אינטנסיבי,צום אחרי בולמוסים.ניתן לראות ע"ג פרקי האצבעות חתכים שנגרמים עקב דחיפת האצבעות לגרון והחומציות המעכלת שבהקאה.בהמשך תופיע תשישות,התעלפויות,סחרחורות,אובדן מלחים ועוד.
במישור הנפשי הסימפטומים אינם ספציפיים(כלומר,יכולים להתאים גם לתמונה קלינית של דכאון)-אפיזודות של התפרצויות זעם לצד בכי פתאומי,הסתגרות,תחושה של בושה,אשמה,בדידות(ובל נשכח שה"א ובעיקר בולימיה היא מחלה שמאופיינת בצורך להסתיר ובסודיות בגלל הבושה).
אל תתייאשי והמשיכי לנסות לדבר איתה ולהיות לצידה,כי זה מה שהיא הכי צריכה כרגע.
חשוב שתגיע אפילו לייעוץ ראשוני כביכול רק כדי להרגיע אותך,ואולי מתוך זה תצוף האמת.
חשוב לטפל וכמה שיותר מוקדם סיכויי ההבראה גבוהים יותר.
אני כאן אם יש שאלות נוספות,בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)