הפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה
    יעל
    14/03/2009

היי קרן אור מאוד שמחתי למצוא את הפורום הזה ולראות את האיכפתיות והרגישות שלך הסיפו שלי הוא כזה,אני בת 29 ועד לפני חודשיים משקלי היה 64 קילו,התחלתי דיאטה דלה מאוד בקלוריות וגם השתמשתי במשלשלים חזקים עד 10 כדורים ביום,כאמור הצלחתי לרדת במשקל,אבל אני מרגישה תמיד שזה לא מספיק לי וניהתי די אובססיבית,אנשים מסביבכבר התחילו להעיר לי על המראה החולני לדבריהם,נכון להיום אני לא מצליחה להיגמל מהכדורים ובימים שאני מנסה להקטין את המינון אני מרגישה מאוד רע ועצבנית האם לדעתך אני יכולה להתמודד עם הבעיה שלי לבד או לנסות לפנות לעזרה ואם כן אז באיזו מסגרת בתודה יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• שלום יעל,

קרן אור
    14/03/2009

ראשית ברוכה הבאה.
    את מתארת תחילה של תהליך דיאטה שיצא מפרופורציות.נשמע שאת כבר בתוך הפרעת אכילה.
    משלשלים גורמים נזק למערכת העיכול ולשיבוש מאזן הנוזלים בגוף עד כדי אובדן אלקטרוליטים והשפעה על קצב הלב.זה מצב מסוכן.אבל נראה שאת כבר יודעת את כל זה ועדיין את ממשיכה ושואפת לרזות עוד ועוד.
    כדאי שתיפני לטיפול בהקדם.סיכויי ההבראה טובים יותר ככל שפונים לעזרה מוקדם יותר.ה"א לא נעלמת בעצמה.,אני ממליצה על פנייה ראשונית לדיאטנית ו\או לרופא המשפחה שבהתאם למצבך יפנו אותך להמשך טיפול.
    כך או כך,כדאי שתפסיקי את השימוש במשלשלים,עם כל הקושי הנפשי שכרוך בכך.

ואני כאן לענות על עוד שאלות או סתם להקשיב אם תרצי...
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

שירן
    15/03/2009

קראתי את הדברים שלך והייתי חייבת להגיב.. אמרת שאת רק חודשיים בתוך כל הדיאטה הקיצונית הזו ואין לי מושג אם זה יעזור מה שאומר לך אבל אני חייבת לשתף אותך לפחות מהניסיון שלי. אצלי אחרי חודשיים של הרעבה ודיאטה חריפה לא היה לי שמץ של מודעות שאני נמצאת בעיצומה של הפרעת אכילה. בבית נזרקו לעברי מילים כמו :"אנורקטית" ושאר נזיפות אחרות, אמרו לי שאני מתנהגת בצורה חולנית וכפייתית לחלוטין וצחקתי להם בפנים..זלזלתי במה שאמרו לי.. לא האמנתי שאני באמת במצב הזה.. הכחשתי..ואין לי מושג אם זו הייתה באמת הכחשה או שפשוט הכל נבע מחוסר ידע שלי לגבי המחלה..לא ידעתי שמי שסובלת מהפרעת אכילה מתנהגת כפי שהתנהגתי... לאט לאט התחלתי לחקור על אנורקסיה באינטרנט, וגיליתי שאני סובלת מהמחלה רק כעבור חצי שנה בעבקות כתבה בעיתון שתיארה אחד לאחד את התסמינים מהם אני סובלת. ואז הבנתי.. שאני חולה. חולה מאוד. ולא היה לי מישהו שיאמר לי שאני זקוקה לטיפול. הכל נעשה על דעת עצמי וכמובן שלאחר תקופה ארוכה של סבל וחולי. את חודשיים בתוך המחלה <או שהאם יש לך היטוריה של הפרעות אכילה ? > ויש לך כבר מודעות עצומה לכך- פני לעזרה כמה שיותר מהר ודחוף!!! האמיני לי, ככל שתקבלי עזרה מהר יותר כך הנזקים יהיו פחות משמעותיים לגוף שלך וגם לנפש.. את הורסת לעצמך כרגע את חילוף החומרים בכך שאת מאטה אותו באופן משמעותי וקחי בחשבון שלאחר מכן עולים במשקל את כל אותם ק"ג שמורידים ואף יותר. ואני אומרת לך זאת מניסיון כואב כ"כ כואב שלי!! כדי שתראי את האמת לנגד עינייך ולא את האמת שהמחלה "מוכרת" לך.. את לא באמת תהיי רזה כמו שהיא צורחת לך במוח. לא בדרך ובצורה הזו... הלוואי והייתי מצליחה לגלות ולעלות על זה בזמן ולא לסבול במשך 10 חודשים כ"כ ארוכים של עינוי וסגפנות. הלוואי והייתה לי את המודעות שלך לאחר חודשיים של מחלה. נצלי זאת לטובה! פני כבר עכשיו לייעוץ/רופא משפחה וקבלי את הטיפול הנחוץ לך, במקרה הזה דיאטנית וטיפול נפשי אצל פסיכולוג/ית. שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירן

יעל
    15/03/2009

היי שירן אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת אני חושבת ששנים אני סובלת מדימוי עצמי נמוך,אבל הבעיה שלי החמירה בחודשים האחרונים,אני מרגישה גם שאין לי מישהו שבאמת יבין את מה שעובר עליי,כולם עסוקים בלהעיר הערות לגביי המראה שלי אבל אף אחד לא באמת מבין מה עובר עליי אמנם אני מודעת לזה שמה שקורה לי לא נורמלי אבל אני מרגישה במין טירוף שאני לבדי לא מצליחה לצאת ממנו,ניסיתי להוריד בכמות של הכדורים שאני לוקחת ביום,אבל משום מה אני מרגישה שזו התמכרות איומה,ובימים שאני מנסה להוריד את המינון אני מרגישה עצבנית וחסרת סבלנות,אני אפילו לא יודעת אם יש לי אומץ לפנות לעזרה,אני מתנחמת בזה שבפורום הזה מצאתי בנות רגישות ואכפתיות שניתן לשפוך בפניהן את הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל יקרה

שירן
    16/03/2009

אני מבינה מאוד לליבך.. אבל חשוב לי שתביני שהפורום הזה תומך ככל שיהיה שיהיה, הוא לא תחליף לעזרה מקצועית ולטיפול נפשי לו את זקוקה כדי להתגבר על הבעיה!! הפורום הזה אכן מקסים והבנות כאן אכן מדהימות ועוזרות , שלא לדבר על קרן אור שהיא מלאך על פני האדמה הזו < :) > אך עדיין זה הכרחי ונחוץ שתפני לעזרה אחרת תמצאי את עצמך עוד יותר בתסבוכת עם המחלה הזו ובמצב אף יותר קשה מזה הנוכחי. עניינים רק מדרדרים כשאת לא פונה לעזרה , האמיני לי.. הם לא משתפרים. שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירן היקרה

יעל
    16/03/2009

אין לי ספק שאת צודקת ואני חייבת לקבל עזרה,אני מקווה שאני אמצא כוחות לפנות לאיש מקצוע ולהתחיל לטפל בעצמי,כי כפי שאני רואה אני ממשיכה לגרום לעצמי נזק,בלי שום יכולת שליטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה