לבנות היקרות!שבת שלום וסופ"ש כייף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבנות היקרות!שבת שלום וסופ"ש כייף!!
    נטע
    20/03/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לילה טוב לכולן

אורטל
    21/03/2009

אני מצטרפת לנטע! שיהיה לכולנו סופ"ש מקסים ובריא מלא בחיוכים.. שלכן ובאהבה, מחפשת מוצא (מאיה) אגב נטע מה שלומך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיה היקרה

נטע
    21/03/2009

מאיה היקרה!!! מה שלומך? ואיך את מרגישה??? אני מרגישה קצת יותר טוב. איך עובר עלייך הלילות? את מצליחה לישון טוב? יש לי מלא שאלות לשאול אותך אשמח אם יהיה לך כוח לענות לי אך קודם כל רוצה לדעת מה שלומך? אוהבת אותך וחושבת עלייך נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב יקירה

אורטל
    21/03/2009

הי מתוקה, אני מרגישה בסדר, עבר עלי יום קצת קשה.. אני שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב ומה שלומך עכשיו? אשמח לענות לך על מה שתרצי... באהבה, מחפשת מוצא (מאיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירה

נטע
    22/03/2009

אויש.הצטערתי לשמוע שהיה לך יום קשה:-(עצוב לי בלב. אם תרצי לשתף אז תזכרי שיש פה בפורום הרבה מקום:-) והשאלות שלי מאד מציקות לי...אני לא יודעת איך להתמודד איתן אבל השבוע הרופא אמר שאין לי איזון הורמונאלי וזה אומר גם שאין לי מחזור (הרבה זמן...) ואני כ"כ מתוסכלת זה בלבללללל אותי אני פשוט לא מרגישה זהות נשית! זה נשמע מצחיק אולי אבל זה התחושה שלי...אני מרגישה כ"כ שונה מכל הבנות:-( (לשאלתך שירן האם הייתי בריאה לפני המחלה-כן, ממש לא מזמן היתי בריאה לחלוטין כמה שנקרא לזה לחלוטין כשהיתי בגיל שנתיים עברתי דלקת קרום המוח ומאז הפסקתי לשמוע באוזן שמאל. אני עם אוזן אחד ומסתדרת מעולה. יותר קשה לי להיות אנוריקסית מאשר להיות חרשת באוזן שמאל....) האם יש כאן עוד בנות שמרגישות כמוני? האם יש עוד בנות שאיבדו את המחזור? למה זה קורה?איך? הצילו!לאן הגעתי? איך זה קורה? אני מתוסכלת וממורמרת. האם זה יוכל לחזור אי פעם??? תרגישי טוב מתוקה רפואה שלמה לכולן ושבוע טוב אוהבת נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע

שירה
    22/03/2009

היי מתוקה גם לי נעלם המחזור (ככה גילו שאני חולה בה"א)... בעיקרון, הדיאטנית הסבירה לי, שכשאין מספיק שומן בגוף (שהוא חיוני לתפעול המוח, השרירים הלב וכו) אז המחזור הוא הדבר כמעט הראשון שנעלם, וככה גם נשירת שיער וכו... הגוף כאילו "לוקח" אנרגיה לתפקוד הלב, מהדברים ה"פחות" חשובים כמו מחזור... ברגע שמגיעים למשקל סביר, המחזור אמור להופיע.. הסבירו לי כשהתזונה היא דלה אז יכול להיות הפרעות במחזור... ככה לי קרה... קיבלתי מחזור רק כשהגעתי לBMI נורמלי... כמה זמן כבר אין לך מחזור? מה הדיאטנית/ הרופא אומרים על כך? שיהיה לך המשך יום נעים, שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע היקרה אני כ"כ מבינה אותך

שירן
    22/03/2009

גם אצלי ואני חושבת שאצל כל אחת שפיתחה אנורקסיה, נעלם המחזור בהתחלה. כמו שאמרה שירה נכון, זה קורה כאשר רמת השומן בגוף נמוכה ולמיטב הבנתי הגוף זקוק לשומן הזה בשביל המחזור. אני זוכרת שזה היה התסמין הראשון ש"הדליק" אצלי נורה אדומה ורק לאחר שחקרתי על אנורקסיה באינטרנט הבנתי שאחד התסמינים זה גם איבוד המחזור. אני מבינה ומכירה כ"כ את התחושות האלה שלך.. שאין לך זהות נשית. כשהייתי ממש חולה הגוף שלי התעוות- נראיתי מפחיד ,פתאום אפילו גודל החזה קטן בצורה משמעותית, ולהוסיף על כך את איבוד המחזור ונשירת השיער- הרגשתי ילדה. הרגשתי בגוף של ילדה בת 10, לא אהבתי את זה..זה היה נראה חולה, גוסס.. לאחר שתחזרי לאכול בהדרגה ותגיעי למשקל תקין גם המחזור ישוב. אני זוכרת שכאשר הגעתי למשקלי התקין זה שב אלי..פתאום ללא כל הודעה מוקדמת או תחושה , זה הגיע ..ולא ידעתי מה להרגיש ואיך לקבל את התופעה הזו פתאום שלא "ביקרה" אצלי כבר שנה! <לא היה לי שנה בערך וסת> זה מעורר הרבה רגשות מעורבים בהתחלה אבל אז את בעצם נזכרת שזה סימן חיובי! שהגוף שלך רק משיב לך תודה בכך שהוא מגיב, מתפקד, נותן לך סימנים של חיוניות, החלמה. אני מקווה שגם את תגיעי למקום הזה ולא תישארי במקום החולה. ואין לי ספק שאת תגיעי לשם! שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע יקירה..

אורטל
    22/03/2009

הי מתוקה, אני כ"כ מבינה למה את מתכוונת ומה את מרגישה!! כשהמחזור מפסיק זה הכי גרוע, בעיקר מבחינת ההרגשה.. גם לי הפסיק המחזור- פעמיים בכל שנות החולי.. פעם הראשונה היתה כשהייתי בתיכון, וכשהוא הפסיק הרגשתי בדיוק כמוך ומאוד נבהלתי והפכתי עולמות כדי שהוא יחזור! חזרתי לאכול עד שהוא חזר ונשבעתי שלא אאבד אותו שוב.. זה לקח מספר חודשים ובסוף הוא חזר וגם המצב ההורמונלי אצלי בגוף חזר להיות תקין.. הפעם השנייה היתה עקב ניתוח שקדים מורכב, חודש וחצי הייתי מושבתת בבית, בלי יכולת בליעה (היה לי ניתוח מסובך יותר מהרגיל..) וירדתי למשקל של 37 קילו בערך.. תאמיני לי שבמשקל הזה אפילו אני ראיתי שזה מזעזע והחלטתי שלא לתפוס על זה טרמפ ואכלתי כמו בן אדם עד שהמחזור חזר ועד שהעלתי כמה קילו גרמים טובים!! מאז לא קרה שהמחזור פסק לי וגם הבדיקות ההורמונליות שלי תקינות!! אם קצת מאמץ ואכילה טובה, גם לך יחזור המחזור, זה יכול לקחת זמן כי אצל כל אחת זה אחרת ומשתנה, אבל אם תתחילי ותאמיני הכל יהיה לטובה... אני פה בשבילך, מחזיקה לך אצבעות.. מה שלומך היום? באהבה, מחפשת מוצא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע היקרה-

תקווה
    22/03/2009

לצערי גם כואב לי הגב היום אז אני לא יכולה לשבת ולכתוב יותר מדי אבל בכל זאת חשוב לי לרשום לך לפחות כמה מילים.. התמיכה שלך ממש ריגשה אותי וחיממה לי את הלב תודה על האוזן הקשבת ומילות העידוד החמות, בעקרון עוברת עלי התקופה לא קלה ואני עדיין לא בטוחה איך להתמודד עם זה... הצטערתי לקרוא שנעלם לך המחזור אבל כמו שהבנות אומרות זה קורה כאשר הגוף נמצא במצב מצוקה עקב ירידה משמעותית במשקל, הגוף זקוק לכמות שומן מינמלית כדי שהמזור יופיע כסדרו, היה תקופה שלי כחצי שנה שלא קיבלתי מחזור וזה היה כשקלתי מתחת ל40 קילו מאז שחזרתי לשקול מעט מעל זה המזור שלי חזר ב"ה אבל משום מה הגוף שלי מסוגל לעמוד בהרבה יותר מאנשים אחרים כי אני פשוט ממשיכה ואז שאני כן נחה רואים את התוצאות ההרסניות אבל הכל חלק מזה ובכל זאת אני בטוחה שכולנו נמצא את הדרך אל ההחלמה אז אל תדאגי ואת תראי שהמשקל יחזור כך גם המחזור למרות שאצל כל אחת זה קצת אחרת... וחצמזה מה שלומך? תקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה