מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכל הבנות המדהימות!!!נטע23/03/2009
שירן שירה אור מאיה תקווה וסליחה אם פיספסתי מישהי...אתן נשמות טובות!!! אתן פשוט גדולות מהחיים הצלחתן לעודד אותי ולהחזיר לי את האמונה שנעלמה לי... היתי כ"כ מיואשת אמש כ"כ חסרת תקווה עם הרבה כאב ועצב, ועכשיו אני פשוט מאושרת לשמוע שאתן כולכן מבינות אותי ושהצלחתן לצאת מהמצב בו אני עומדת. כל-הכבוד לכן יקרות! זה כ"כ ק ש ה! קשה כל-כך...אני לא מקבלת מחזור שנה. שנה התפכה לי הבטן היתי בוכה כל לילה לא רציתי לשתף בנאדם בקושי הזה, וכאן בזכותכן נפתחתי פשוט יש לי אור בעינים! יש לי פתאום תקווה גדולה. בזכותכן אני אוכל מחר ארוחת בוקר טובה טובה לפצות על כל החסר ולבנות מסלול חיים שיביא בעיקבותיו את המחזור.. הלוואי. אם שוקלים מתחת ל40 ק"ג המשקל נפסק? ? ?ממש מפחיד! אז אני עכשיו הרבה יותר בטוחה בעצמי וזה בזכותכן לכל השואלות אין לי מחזור שנה אבל בבדיקות דם לא ראו מידי שינויים קיצוניים. רק עכשיו הרופא אמר שאין אין שום איזון הורמונלאי והמצב ההורמונלי על הפנים!!! פשוט קופץ לכל הצדדים. כל הכוכביות יוצאות מהמסגרת אחד ימינה אחד שמאלה וכך זה ממשיך...עד למטה. אני כולי תקווה שהכל יסתדר. הלוואי!!!כמה ק"ג עליתן עד שקיבלתן מחזור? ואיך זה היה בהפתעה פתאום?זה היה רגע האושר בטח. האם אתן מרגישות שבלי המחזור הייתן יותר דיכאוניות? אמרתי לרופא שאני מרדישה פשוט דיכאונית! הוא אמר שזה בגלל שהגוף לא מתפקד נורמלי וגם כי אני לא מקבלת מחזור.. . אני כולי תקווה טובה. מה שלומכן? אני בסדר ככה ככה היום עבר עלי בסדר מבחינת אוכל נסתי לדחוף ודי הצלחתי:-) כל עוד אני לא יורדת אני מאושרת אין לי כוח לנפילה נוספת, אין לי כוח!!! בנות מתוקות כל כך! אני מאחלת לכולכן לילה מתוק ונשיקות אוהבת נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי...
אורטל23/03/2009הי מתוקה, אני שמחה שהצלחתי עודד אותך.. נושא המשקל מיוחס לגובה! אני 1.62 ואני אמורה לשקול 53 פחות או יותר, אז ככה ש40 ק"ג זה מאוד נמוך... קחי כמובן את הדברים בפרופורציות.. אני מקווה שתתחילי לאכול,בלי להקיא,כדי לחזק את הגוף וכדי שהמחזור שלך יחזור אלייך.. באהבה, מחפשת מוצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה
נטע23/03/2009תודה על המילים החמות ותודה על הכל... חשבתי שרק אני לא מצליחה לישון בשעות כאלה. קשה לי הראש שלי מלא במחשבות לא מצליחה להרדם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יקירה
מחפשת מוצא23/03/2009אני חושבת שאני כבר מתחילה להסתגל ללילות בלי שינה... את לא לבד... איך עובר עלייך השבוע עד כה? שלך באהבה, מחפשת מוצא (מאיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה,
קרן אור23/03/2009כדי להשיג מחזור יש צורך ברמה מסוימת של שומן בגוף.הורמונים מתופעלים ע"י שומן.הגוף מנסה לגייס ולשמר את כל התפקודים ההכרחיים שלו במצב הרעבה(כלומר,קודם כל תפקוד המוח והלב) וזה אומר לצמצם תפקודים פחות הכרחיים כרגע,כמו הורמוני המין. כשתגיעי למשקל היעד שלך,וזה משתנה לפי הנתונים שלך,אבל כבר אומרת לך שזה יותר מ-40(בערך במשקל בו קיבלת מחזור בפעם הראשונה ואולי טיפה גבוה יותר עכשיו) אז המחזור והתפקודים ההורמונליים יחזרו לתקנם.אם מצב זה ימשך,יש סיכוי שהדבר יפגע בפיריון שלך בטווח העתידי. לכן יקרה,איכלי לא רק את ארוחת הבוקר אלא תפריט מגוון שכולל את כל היסודות החשובים לגוף(וכן זה כולל גם שומנים!!) אם חשוב לך לא לגרום לנזק לצמיתות.ולשם כך היעזרי בטיפול. אין דרך קצרה וגם לא קלה,לצערי,אבל יש רק אחת נכונה.מקווה שתשכילי לבחור בה. קרן אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה!
שירן26/03/2009כ"כ שמחתי לשמוע שאנחנו עוזרות לך כאן ואני אשמח ואני בטוחה שגם שאר הבנות ישמחו להמשיך לחזק אותך ואם הצלחנו לגרום לך לאכול זה כבר צעד משמעותי.. איזה יופי! :)
וכמו שקרן אור אמרה חשוב שתאכלי לא רק ארוחת בוקר אלא שתנסי להקפיד כמה שיותר על התפריט שנתנו לך ולא להחסיר ממנו כמויות משמעותיות של מזון. אני יודעת כמה זה קשה.. בהתחלה האוכל נראה כ"כ לא מוכר, מוזר, שונה..אבל אח"כ כשמתחילים לאכול מבינים כמה שהוא חשוב והכרחי לנו ואני עד היום לא מצליחה להבין איך מנעתי את זה מהגוף שלי! אני עכשיו לא מסוגלת לבצע או לעבור שום הרעבה כלשהי!! מאז שהתחלתי לאכול פיתחתי חרדת רעב מטורפת אני פשוט לא יכולה לסבול את התחושה הנוראית הזו =/
המחזור יגיע לאחר שתגיעי למשקל התקין שלך. כמו שאמרו כאן, אצל כל אחת המשקל התקין משתנה בהתאם לגובה. אבל זה יגיע אל תדאגי. זה יגיע כל עוד תמשיכי לאכול על פי התפריט ואת כבר תראי שינויים בעצמך ובגוף.
אני זוכרת שאצלי זה הגיע ממש בהפתעה!! לא הרגשתי תסמינים מוקדמים, זה פשוט הופיע..בהתחלה לא ידעתי איך להתייחס לזה זה היה לי מוזר וגם נורא פחדתי כי חשבתי ישר "מה הלאה?? מה יהיה איתי עכשיו בעקבות התופעה הזו?".. לאט לאט הבנתי שהגוף שלי רק משתקם והבנתי את החשיבות של זה.
לאט לאט יקרה, תני לעצמך את האפשרות להחלים כי זה מגיע לך.
האם יש לך עוד הרבה לעלות במשקל? אני שואלת רק מסקרנות ואת כמובן לא חייבת לענות לי על כך.
ובעניין האיזון ההורמונלי- גם אצלי התוצאות היו לא טובות כשהייתי חולה, היו הורמונים שיצאו מהמסגרת ואף קיבלתי כדורים כדי לאזן את זה ולהשיב את המחזור. <האם נתנו לך גם כן? למרות שאני לא ממליצה לך לקחת כי ברגע שחוזרים לאכול זה מגיע כבר בצורה טבעית>
שיהיה לך סו"פש קל
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)