מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שירן יקרהנטע26/03/2009
שירן יקרה!
קראתי את מכתבך והיתי פשוט בהלם אבל בהלם מעצמי לא ממך!!!
את פשוט דברת מהפה שלי פשוט תיארת לי את החיים שלי. שירן יקרה אני כל כך מבינה אותך. אין לך מושג, אני כל היום אוגרת אוכל בארונות. אחי קורא לי אוגרת כי כל מה שאני עושה זה פשוט אוגרת אוכל. כל מדרכה עם סופר אני נכנסת קונה כמה מצרכים וכך מגיעה כל יום הביתה עם מיליון שקיות כמו אחרי קניה בשוק. ואני כ"כ מבינה אותך מה שאת עוברת אני בהלם מעצצמי. אני אפילו לא חשבתי שיש לי בעיה... כל הזמן אני מנסה להכחיש זאת ועכשיו פתחת לי את העינים.
אני שולחת הודעה ו כאן לראות אם זה נשלח, אם כן אמשיך.... בתקווה שישלח בשלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע יקרה
שירן27/03/2009הייתי בטוחה שרק אני מתנהגת ככה..ומצער אותי מאוד לשמוע שגם אצלך יש את התופעה "החולנית" <כך אני קוראת לזה> הזו..מה שכן מאוד הקל עלי לדעת שיש מישהו שכן מבין אותי ומבין את הפחד היומיומי הזה שאני חווה. הפחד מרעב.
אני רוצה להבין אצלך משהו, האם חרדת הרעב הזו התפתחה אצלך ברגע שחזרת לאכול? כי אצלי זה לא היה כך כשהייתי מרעיבה את עצמי כי תמיד הייתי בחסך. כעת אחרי שחזרתי לאכול ושיש לי שפע פתאום אני מתחילה כ"כ לחשוש שהשפע הזה יאבד לי ואני מחביאה אוכל בארונות, במגירות בכל מיני מקומות!!
וכמו שאמרת, זה אוכל ממש מסוים שאני אוכלת ואני תמיד שומרת למקרים שלא יהיה לי או שאני ארגיש קצת פחות מפוחדת ואצליח לאכול את המאכלים המסוימים האלה <לפעמים מדובר במאכלים עם קצת יותר קל' שאני שומרת לימים שיהיה לי יותר אומץ להעיז לנסות אותם .. כמה עצוב :( >
האם מלבד הפחד שלא יישאר לך את גם פוחדת לחוש רעבה? הכוונה לממש פחד מלהרגיש את הרעב הזה בגוף, בבטן...כי אצלי זה מתבטא גם בזה.. ברגע שאני מרגישה רעבה אני נכנסת למין מצב דיכאוני כזה ונסגרת בתוך עצמי..אני מתעצבת נורא, וזה יכול אף להביא אותי לכתוב דברים ממש קשים, זה מוביל אותי לתהומות כואבים מתקופת ההרעבה שאני פשוט לא יכולה לשאת.
כרגע לשמחתי תחושת הרעב הפיזית שלי התייצבה ותודה לאל אלף פעם על כך!!! כי גם לאחר הרבה חודשים מאז חזרתי לאכול הייתי ממשיכה לחוש רעב בלתי פוסק! וזה הכניס אותי ממש לדכאון ולמשבר! הייתי ממש בוכה מזה..
אך עם זאת יש מקרים כמו למשל לפני מחזור שאני מרגישה קצת יותר רעבה ואני פשוט לא מסוגלת לסבול את התחושה. זה מין תחושה של אבל/אובדן כזה..
ללא ספק מדובר כאן בטראומה רצינית שפיתחנו כתוצאה מהאנורקסיה.
איך לעזאזל מתגברים על זה??? :(((
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)