מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שירן יקרה ולכולןנטע29/03/2009
שירן יקרה ולכולן!
מה שלומך אהובה?ומה שלומכן אהובות?
אני מתנצלת שנעלמתי...יצאתי עם חברים עשינו שבת פיגמות... היה ממש כייף עד הבוקר, בבוקר לא הרגשתי טוב. דווקא מזה חששתי לצאת היה לי כ"כ הרבה חששות וככ הרבה פחדים ועד שארזתי אומץ בעזרת כולם ויצאתי לבלות עם כולם בסוף נפלתי בפח:-(
לא הרגשתי טוב וחזרתי באמצע ה"חגיגה" הביתה לאבא אמא ולמיטה אוף ,תמיד אני הורסת!
היתי במיטה יומיים שלמים. בקושי זזתי... בכלל שלא לדבר על אוכל. מאתמול אני לא אכלתי. רק שתיתי בבוקר מיץ תפוזים בצהרים כוס מים ובערב כוס מים עם אבקת מרק... קשה לי להכניס לפה וללעוס אין לי כוח....!!! אין לי תאבון לכלום אני שקועה במיטה בא לי להקיא את הכל ובמיוחד את הנשמה.
אני כ"כ מבינה אותך על האגירת מזון זה כזה קשה אבל אני אגיד לך את האמת מאז שפתחת לי את העינים אני עובדת על עצמי מבטיחה לעצמי שלא אקנה יותר אוכל בחוץ וגם עבדתי על עצמי יום שישי לאכול משהו מכל ה"תפאורה".... תודה רבה לקרן אור ששיתפה אותנו ועודדה אותנו...
אני גם מסכימה איתך שזה הרגשת חולי ממש חולי לאגור אוכל ולהכין אוכל ליום למחרת ומה שבארון זה יספיק לכל השנה....
שירן מתוקה. אשמח לשמוע מה חדש אצלך... ואצל כול הבנות החמודות.
לילה טוב
נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע יקרה:
תקווה30/03/2009אני מקווה שתרגישי יותר טוב, אני יודעת למה את מתכוונת שאת אומרת שלא יכולת לזוז מהמיטה גם אני בימים האחרונים היתי ממש חולה אבל זה די עבר לי ונשארתי רק עם צינון קל... בכל מקרה אין לי יותר מדי זמן פנוי על הידים כמו תמיד יש לי מבחן ללמוד אליו -למרות שזה האחרון לפני חופשת פסח! אבל בכל מקרה רציתי להכנס ולכתוב לך כמה מילות עידוד, אני יודעת שזה ממש קשה וכל דבר קטן הוא מאבק אבל אל תתיאשי ותאמיני בעצמך, תני לעצמך יום לאגור כוחות ואז תמשיכי להלחם במלוא המרץ ותראי בעצמך עד כמה שזה שווה את זה ושאת רק תפיקי יותר מכל רגע ורגע של שגרת חיים בריאה...
מקווה שתרגישי יותר טוב ושהיום יעבור אליך בקלות..
תמיד איתך תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה
שירן30/03/2009הצטערתי לשמוע שלא הרגשת טוב ונאלצת לחזור הבייתה.
אם כי אני חייבת לומר לך שכשקראתי את זה, דווקא שימח אותי לדעת שכן העזת לצאת ולהרשות לעצמך סוג של הנאה מחוץ לבית.
אני אישית מאז המחלה ניתקתי המון קשרים חברתיים, אני כבר לא יוצאת לאף מקום, לא מבלה, לא יושבת בבתי קפה.. ממש כלום.. המחלה גזלה ממני את הכל והיום אני חסרת אנרגיה לחלוטין. לכן זה נורא הפתיע אותי שכן החלטת לצאת.
בנוסף לכל אני גם סובלת מדיכאון. אין לי אנרגיה לשוחח עם אנשים/חברים, לא בטלפון וגם לא דרך מחשב אפילו! <הפורום הזה זה המקום היחיד בו באמת יש לי את הרצון לשתף ולחלוק>
אין לי אנרגיות לצאת לבלות, הכל מפחיד אותי, מאיים לי מדי.. אפילו ללכת לעבודה ממש קשה לי ..
אני כבר מתחילה להאמין שאני לא אדם חברתי..שטוב לי עם הלבד הזה ותמיד יהיה לי רק טוב ככה.. למרות שאני יודעת שזה המחלה הביאה עלי. כי לפני כן אהבתי מאוד לצאת לבתי קפה ועכשיו אני מפחדת מזה פחד מוות ואף יכולה להגיד שהתחלתי לשנוא את זה.
קשה לי מאוד להפסיק לאגור מזון. גם אני זוכרת שבהתחלה כשרק חליתי הייתי אוגרת מזון ולא נוגעת בו..רק ל"תפאורה" זה שימש כמו שאמרת.. אבל עכשיו לאחר שחזרתי כבר לאכול אני אוגרת דברים שאני גם אוכלת או שאני מתיימרת לאכול בכל אופן. ועדיין אני חושבת שבהתנהגות הזו אני רק משמרת את המחלה אצלי..אני חייבת ללמוד לשחרר טיפה את הפחד הזה ממני כמו שנאמר לי היום בטיפול. אבל זה כ"כ קשה!! זו טראומה רצינית ההרעבה הזו..
יקרה, אני מבינה שקשה לך מאוד עם האוכל. אבל את חייבת לנסות לאכול ולהחזיר לעצמך את כל האנרגיה. לגוף שלך, לנפש שלך. את הולכת ונעלמת ככה, בשיטת ההרעבה הזו. את תמשיכי להרגיש חלשה וחולה כל עוד לא תכניסי אוכל לפה. ואני יודעת שזה קשה אבל תני לאנשים לעזור לך. תני לאנשי הטיפול לעזור לך והשתדלי לפעול על פיהם.
אין דבר כזה אין לי כוח לאכול..אלה הם תירוצים של המחלה..
מתי הפגישה שלך אצל הדיאטן/נית?
אני מקווה שאת מרגישה טוב יותר היום
שולחת לך הרבה כוחות!
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)