מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנות יקרות חשוב לי שתקראושירן04/04/2009
עלה כאן הנושא של שליטה והחלטתי להעלות כאן משהו בתקווה שיעזור.
לא סיפרתי כאן בעבר על הדבר שגרם לי לרצות ולחזור לאכול, לרצות להחלים .
מדובר בספר על אנורקסיה לעזרה עצמית שמבחינתי חולל פלאים. הספר נקרא: "אנורקסיה- מדריך לפעילות עצמית, כיצד לרפא את עצמך, לרפא את סבלך ולחזור לחיים" של הפנר, איפרט.
הספר הזה עשה לי את ה"סוויץ'" הזה בראש וגרם לי להבין הרבה דברים בין היתר שהרעבה אינה משנה דבר ואינה הפתרון לבעיותיי.
וכך בעצם חזרתי לאכול. בזכות הספר הזה. אני רוצה לצטט לכם קטע ממנו שקשור לנושא:
"הסיפור על הילדה בבור:
דמייני ילדה מאושרת רצה בשדה הפתוח. זה מה שהחיים אמורים להיות: רעננים ומחוסרי דאגה. נסי לדמיין את התמונה הזו באופן חי. עכשיו, לרוע המזל, דמייני את הילדה רצה דרך השדה ונופלת לתוך בור.
החיים המושלמים עכשיו כבר אינם מושלמים. הילדה נאבקת ונאבקת לטפס מחוץ לבור, אבל אין מוצא. אם הטיפוס לא יעזור החוצה, חייבת להיות דרך אחרת לצאת. היא חושבת לעצמה: " אולי לחפור זאת הדרך החוצה". אז הילדה מתכופפת ונעמדת על ידיה וברכיה ומתחילה לחפור. היא חופרת וחופרת וחופרת... וממשיכה לחפור.
יחד עם זאת למרות כל החפירה, איפה הילדה? היא מסתכלת סביבה, והיא עדיין בבור. אז היא מנסה לחפור חזק יותר ומהר יותר, כשהיא חושבת לעצמה: "אולי אצליח אם רק אעבוד קשה יותר?" לאחר זמן מה, היא מפסיקה ומסתכלת סביבה שוב. איפה היא מוצאת את עצמה? היא נמצאת עוד יותר עמוק בבור.
כל המאמץ הזה, כל העבודה הזו, ומה התוצאה? הבור רק נהיה עמוק ורחב יותר. זה מפחיד להיות לכודה עמוק יותר בבור.
האם זוהי החוויה שלך? ברור שהבעיה היא לא חוסר במאמץ. הילדה נותנת את כל מה שיש לה, כדי לחפור את עצמה החוצה, אבל המאמץ לא משתלם. למעשה, המאמץ רק יוצר בעיה גדולה יותר. ככל שהיא חופרת חזק יותר, הבור נהיה עמוק יותר. המצב שלה נהיה חמור יותר מכיוון שעכשיו הבור עמוק יותר משהיה בהתחלה.
בשבילך, האנורקסיה יכולה להיות הדרך שאת חופרת לעצמך החוצה מהבור, שהחיים הפילו אותך אליו. אולי תביני שדיאטה רק חופרת אותך עמוק יותר לתוך הבור. חישבי על הבור שנפלת לתוכו. הבור הזה יכול להיות מספר מצבים שונים: יחסים רעים, ציון גרוע, הערה נבזית שמישהו אמר על ההופעה שלך או כל מצב קשה אחר. האם הדיאטה הפכה את המצב שלך לטוב יותר? האם הדיאטה עבדה עבורך? האם דיאטה חזקה יותר עבדה בשבילך?
חייבת להיות דרך יעילה יותר מאשר לחפור את עצמך עמוק יותר לתוך הבור."
נקודה למחשבה.
<הספר מסביר לאחר מכן איך להשתחרר מהדפוס הזה>
אני בטוחה שהספר הזה יכול להוות קרש קפיצה להרבה בנות כאן .
אז קחו את זה כהמלצה.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן יקירה,
קרן אור05/04/2009תודה על ששיתפת אותנו בדבר כה משמעותי.אני בטוחה שחלק מהבנות תתחברנה לזה.
אני אישית קראתי את הספר בעברי ואהבתי מאוד,אם כי זה לא הספיק לי בשביל לקום ולעשות מעשה.אבל כאמור,בתוך כל התהליך הזה כל אחת מוצאת את הדרך הנכונה בשבילה וזה הכי חשוב.אני בעד כל דבר(בריא) שיעזור לנו להגיע למקום יציב יותר.
בעניין המריבות עם אימך-אני יכולה להבין אותה,היא לא מבינה למה כל הלחץ שלך כאשר אף פעם לא חסר אוכל בבית.אבל אני גם מבינה אותך,כי אני יודעת שזה טיבעי בתקופת ההחלמה.אני שמחה שאת מדברת על זה בטיפול ושזה עוזר לך ליישם אח"כ בבית.
יום נעים,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)