בנות יקרות ומקסימות!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בנות יקרות ומקסימות!!!
    אורטל
    05/04/2009

הי לכולן,
    יש לי המון עומס בזמן האחרון, לכן אני כותבת לכולכן באופן כללי ומקווה שתבינו.. אני פשוט לא מצליחה לעקוב אחרי ההודעות של כולן, אז תסלחו לי.. אני מקווה שעוד קצת והכל ירגע ואהיה יותר שקטה ואז אוכל להתייחס אלכן באמת כמו שצריך..
    בינתיים רציתי לשאול מה שלומכן? ואיך עוברים עליכן הימים..? איך היה הסופ"ש שלכן?
    אני מתנצלת שוב..
    שיהיה לכן חג שמח!!!
    אוהבת מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בנות יקרות ומקסימות!!!

הוספת תגובה

• מאיה יקירה

קרן אור
    05/04/2009

יכולה להבין את העומס,אני עצמי נמצאת במרדף אחרי הזמן לפני פסח אבל הלחץ צפוי לרדת אחרי החג.אני בסדר.אבל אשמח לשמוע קצת יותר מה קורה איתך,אפילו כמה מילות עדכון לגביי התהליך המרפאתי ובכלל.

שלך,
    קרן אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור שלי

אורטל
    05/04/2009

במרפאה הכל בסדר.. לפעמים זה נראה כאילו שאני דורכת במקום ולא זזה לשום מקום, אבל אני מניחה שזה בסדר ושזה חלק מהתהליך הזה... גם מבחינת המשקל זה ככה. העליות והירידות במשקל הן בגרמים של 100 גרם או 250 גרם למטה ולמעלה, אבל בעיקרון אני לא ממש זזה מהמשקל שאני נמצאת בו כרגע. הדיאטנית אומרת שזה בסדר, שהגוף פשוט יציב ושבהמשך, בשלב כלשהו, אנחנו נתכנן תפריט חדש שיאפשר לגוף להעלות עוד קצת כי אני עדיין קצת רחוקה מהמשקל בו אני צריכה להיות..
    אחרי טיפול של כ"כ הרבה שנים, למרות ההפסקה שהיתה לי באמצע, אני סוף סוף מתחילה לראות ניצנים של תקווה! אני מתחילה להרגיש את הגוף שלי, להבין את הרצונות שלו ופתאום אני גם מבינה שכל מה שהוא מבקש זה בשבילי ולא כדי להרע לי! אני מרגישה תחושות שחשבתי שאבדו לי כמו תחושת שובע, רעב בריא ואפילו תחושת ההנאה מאוכל מתחילה לחזור אלי!! גיליתי לאחרונה טעמים חדשים וטעמים שכבר שכחתי מהם, גיליתי ריחות שנמנעתי מהם וגיליתי שכשאכולים לאט יותר, נהנים יותר. אני עובדת על כל נושא האכילה האיטית, כשהאוכל בתוך צלחת ואני יושבת ליד שולחן, לפעמים גם ליד אנשים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורטל
    05/04/2009

אספר לך שבכמה חודשים האחרונים פיתחתי את נושא ההקאה, בלי לשים לב בכלל!
    בפגישה האחרונה העלתי את הנושא בפני המטפלת שלי, כי אני מבינה שזה קורה להרבה אנורקסיות, שכשהן מתחילות לאכול הן גם מתחילות להקיא כדי שהאוכל לא ישאר בגוף!
    אני מבינה שזה חולה והמטפלת עזרה לי בזה.. היא נתנה לי סוג של שעורי בית. לעבוד על עצמי בבית. היא ביקשה שאחרי כל ארוחה ארשום במחברת מה עבר עלי לפני, תוך כדי ואחרי הארוחה ושאביא את זה לפגישה מחר.. היא אומרת שזה ירגיע את סערת הרגשות שיש לי אחרי הארוחה ואחרי שנכנס לנושא הזה יותר חזק, זה יעבור... ואני עושה את זה, כבר שבוע והקאתי רק פעם אחת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורטל
    05/04/2009

אחרי שאני כותבת, במקום ללכת לשרותים ולהוציא את הכל החוצה, אי יושבת וקוראת את מה שכתבתי כמה פעמים כדי להבין למה? ואז באופן כמעט אוטומטי אני פשוט נרגעת לבד והדחף הזה של לרוץ לשרותים ולדחוף את האצבע פשוט נרגע מעצמו.. אני מתביישת בזה מאוד ולכן גם לקח לי הרבה זמן לספר למטפלת שלי על זה...
    אני לא מאמינה שאני אומרת את זה, אבל אני זזה לאכול דנונה כי ממש בא לי! :-) ודרך אגב, גם זה די חדש אצלי, שפתאום בא לי לאכול דברים מסוימים ואני מאוד משתדלת באמת לאכול אותם!!

מה שלומך? ספרי לי משהו חדש....
    תמיד שמחה לשמוע ממך ןלקבל ממך אהדה, חיזוקים וחום...
    אוהבת
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיה!

שירן
    06/04/2009

כמה כיף היה לי לקרוא את מה שכתבת לקרן אור!
    כמה שיפור, כמה התקדמות! איזה כיף לשמוע שאת מתחילה קצת יותר להכיר בגוף שלך ולשמוע אותו.
    כשקראתי את הדברים שלך כ"כ הזדהיתי. זה בדיוק אותם הדברים שהרגשתי ברגע שחזרתי לאכול...אותם ההתרגשויות מאוכל, מטעמים חדשים, מריחות..
    האמת שלצערי עד היום אני מתרגשת מאוכל. אפילו שכל יום אני אוכלת את אותו הדבר יש בי עדיין התרגשות ראשונית כזו ברגע שאני ניגשת לאכול. הרגשה של "וואו" וכן זה עדיין לא עוזב אותי.
    ואני אומרת לצערי כי אני באמת מרגישה שהייתי רוצה להיות כאחד האדם, שהייתי רוצה להתחיל לראות ולקחת את האוכל כמובן מאליו ולא להתרגש ממנו <לטוב ולרע> כאילו זה דבר שמעולם לא היה לי..ואכן תקופה ארוכה הוא לא היה ברשותי.

אני רוצה לספר לך שגם אני לאט לאט עובדת על הקטע הזה של להקשיב לגוף בזכות הטיפול שלי. אני בוחנת יותר ויותר מה בא לי ומה אני רוצה לנסות מה שלא היה לפני כן.
    כשאמרת שבא לך דנונה זה מאוד הזכיר לי את עצמי בתקופה האחרונה.. :)

כ"כ שמחה לשמוע על הצעד הזה !

שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירן יקרה

אורטל
    06/04/2009

את מתוקה!! המילים שלך מעודדות אותי.. תודה..
    אני חושבת שזה לוקח זמן עד שאנו מפסיקים להתלהב מכל ארוחה כי החסרנו מעצמנו, במשך כ"כ הרבה זמן, את ההנאה הזאת... אני אומנם עוד לא מרגישה את האכילה כהנאה, אבל אין דבר שהייתי רוצה יותר מאשר להנות מעצם האכילה ולהתענג ממש על כל ביס. אני מאמינה שאם ארצה בזה, זה יבוא...
    אני לא ממש מרגישה התקדמות, גם אמרתי את זה למטפלת שלי.. אבל היא אומרת שזה בסדר, אז אני לוקחת את זה בחיוביות.. האמת שהיום הגשתי שממש אכלתי הרבה מעבר למה שאני צריכה ואפילו בשלב כלשהו נכנסתי להיסטריה והדבר היחיד שהצליח להגיע אותי היה הטלפון שהרמתי למטפלת שלי.. יותר משעה ישבתי כמו מטורפת ואובססיבית ולא הצלחתי לתפקד והכל בגלל שטות כזאת וביני לבינך ממש לא אכלתי הרבה, זה היה רק בדימיון שלי...
    זה קרה לך??

תודה שאת פה...
    זה חשוב לי..
    באהבה,
    מאיה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיה יקירה,

קרן אור
    07/04/2009

אני שמחה מאוד לקרוא על ההתמודדות המבורכת שלך.אני גם חושבת שצריך להסתכל על הכוס המלאה והיא שגם אם את לא עולה כרגע את עדיין לא יורדת,והפסקת את ההקאות.אני בטוחה שלאט לאט את תסתגלי לשינוי הזה ואז העלייה במשקל שצריכה להתרחש תתקבל בצורה קלה יותר.אין לך במה להתבייש,אני חושבת שזה טוב שעזרת אומץ וסיפרת למטפלת שלך על זה כי מתוך כך תגיע העבודה המשותפת.אני גם מבינה שאת סומכת עליה ומרגישה נוח איתה וזה חשוב מאוד לתהליך ההחלמה.
    אגב,מה קורה עם בדיקות הדם שלך??האם ישנו שינוי לטובה במדדים כבר??

יקרה,חג החרות בפתח.רוצה לאחל לך חירות לנפשך וגופך.
    שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור יקירה שלי..

אורטל
    07/04/2009

בדיקות הדם שלי לא תקינות ואני לוקחת כל יום מספר כדורים לכדי לנסות ולהחזיר לגוף את מה שגרמתי לו לאבד. רק בעוד חודש- חודשיים הם יעשו לי בדיקות דם חדשות כדי לראות מה קורה..
    הם גם אמרו לי לא לצפות יותר מידי, כי לאבד ויטמינים חיוניים זה קל יותר מאשר להחזיר אותם בחזרה ויש אפשרות שזה יקח הרבה זמן עד שנתחיל לראות שינוי לטובה..

תודה לך על העידוד, את באמת מקסימה ומדהימה...
    שיהיה לך חג שמח :-)
    שלך ובאהבה,
    מאיה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקסימה,

קרן אור
    07/04/2009

האמת היא שאני מסכימה עם מה שאמרו לך.אכן הגוף צריך קודם למלא את מאגרי הויטמינים שהתרוקנו לפני שבדיקות הדם יראו שינוי.אבל חשוב שיש למה לצפות..

חג שמח גם לך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיה יקרה

שירן
    09/04/2009

אני שמחה לשמוע שאת עושה צעדים אמיצים כדי לא ליפול שוב לתוך התהום הזה של הרעבה וסגפנות. זה מעיד המון !!
    זה מצוין שבאותו רגע הרמת טלפון למטפלת שלך. זה צעד חשוב וזה מראה כמה את חזקה! כי יכולת בקלות לוותר וליפול למקום לא טוב אך החלטת להישאר עם התחושה הקשה ולבקש עזרה.

לצערי אני מכירה טוב מאוד את התחושה הזאת של "היום אכלתי יותר ממה שצריך" ואת האמת שזה אכן בראש שלנו.
    אם כבר מדברים על זה- אז היום בבוקר זה קרה לי. עכשיו חג ומאוד קשה לי עם כל המאכלים השונים, השינוי בתפריט, וזה אוטו' נראה לי הרבה מדי..
    אני מרגישה את האשמה בתוכי אך אני משתדלת לא לתת לה מקום ולהמשיך בשלי.
    וכן, גם להזכיר לעצמי את מה שנאמר בטיפול כל הזמן- שגם אם אכלתי קצת יותר אז לא עולים מזה במשקל כמו שהמוח החולה שלנו חושב.
    אני באמת עובדת על זה.

איך עבר עליך ליל הסדר והחג?

מקווה שאת בסדר.
    שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה