מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנות יקרות...שירן10/04/2009
אני כותבת לכן עם דמעות בעיניים...
אני לא מצליחה לעצור את הבכי מהצהריים.. לצערי המצב רק החמיר..
חזרתי הבייתה ושוב התלקח ריב נוסף עם אחותי <שאיתה אגב רבתי בערב החג>..
כעסתי מאוד על עצם העובדה שהיא מזלזלת במחלה שלי וחושבת שאני משתמשת בה כתירוץ ותו לא, ויצא שחזרתי הבייתה היום מאוד טעונה כלפיה והכל התלקח בשנית.
שירה, שאלת איך הכל התחיל.. זה התחיל בכך שאחותי החליטה ביום החג ללמד אותי "לקח" מה שנקרא, והחביאה איזה מוצר שהייתי אמורה לאכול לארוחת צהריים.. היא החליטה לפגוע בי איפה שהכי כואב לי - באוכל.
אני כמובן שהתפרצתי ולא הייתי מוכנה לוותר..כעסתי כ"כ על העובדה שאחותי- למרות שיודעת כ"כ הרבה על המחלה ממה שסיפרתי לה בעבר- מחליטה לשכוח את הכל ולפגוע בי כך. מה גם שהיא יודעת שיש לי פחד מרעב אז על אחת כמה וכמה זה העצים את הכעס שלי כלפיה.
קרן אור- אני עומדת על שלי.שלא יהיה לך ספק. אני אומרת בקול רם את דעותיי (גם צועקת כשצריך) אך זה לא עוזר. כולם בבית שלי כ"כ אטומים! כ"כ לא מבינים את מה שאני נאלצת לעבור..ולא יודעת למה אני מרגישה כ"כ שקופה! עדיין.. כל כך בלתי נראית <אפילו ללכת ברחוב לא טוב לי>
אני לא יכולה לשאת את התחושה הזאת יותר..
אני אמשיך במה שקרה היום..לאחר שהתלקח ריב נוסף ,אחותי אמרה לי משפט שמאוד מאוד פגע בי ואני חושבת שבגללו יצא שבכיתי כ"כ הרבה.."את בושה לכל הבנות האנורקטיות"..ברגע ששמעתי את המילים האלה הרגשתי שעולמי חרב עלי..שאיך היא מעיזה?!? וכמובן שלא שתקתי..ו"נקמתי" בדרך שלי..
אך הדמעות לא נפסקו פרק זמן ארוך..הכל צף לי פתאום למעלה, תחושת השקיפות, חוסר האונים, החולשה שאני מרגישה מדי יום למול אנשים אחרים, הקנאה שאני מרגישה באנשים אחרים שמצליחים לתפקד יותר טוב ממני....
אני מרגישה בן אדם מת.. אני לא מסוגלת ליצור קשרים עם חברות, אני מתבודדת, אני משותקת..
מעולם לא הרגשתי כ"כ בודדה..
הרגשות שלי הורגים אותי.. חונקים אותי אני לא יכולה להתנהל מולם..
וכל ריב כזה וסימן לחוסר הבנה מצד המשפחה רק מלבה עוד יותר את התחושות הקשות.
<ובעניין התרופות- אני באמת לא מסוגלת לחזור אליהן. תופעת העלייה במשקל מפחידה אותי מדי. יש לי טראומה מאותם ימים בהם הייתי עולה כל שבוע ק"ג שלם כמעט..>
אני מרגישה שאין לי משמעות בעולם הזה.
אני רוצה להרגיש נוכחת, קיימת .. אבל במקום זה אני מרגישה רק חוסר תחושה..
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירני
אורטל10/04/2009מתוקה,
אני כ"כ מבינה את הכאב שלך ואת מה שאת מרגישה..
קשה לי לקרוא את מילותייך..
אני מכירה את הריבים האלה, אבל למדתי איך להתמודד איתם. עד היום כשאחותי הגדולה זורקת לי משפטים כמו "שפוטה של האנורקסיה" או "סתמי יא אנורקסית" אני נפגעת ובוכה, לבד, כשאף אחד לא רואה.. הרי שלא אתן לה את הסיפוק הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אורטל10/04/2009אל תקחי את זה לא נכון, אבל אני חושבת שלפעמים אנחנו צריכים ללמוד להתעלם מהדברים האלה, אני מבינה שאת אוהבת את אחותך ולכן את גם נפגעת, אבל לפעמים אנחנו צריכות להתעלם וללמוד לשים דברים מסויימים בצד ופשוט להמשיך הלאה...
אני יכולה לשאול ממה הכל התחיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
אורטל11/04/2009שלך תמיד,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירו יקרה
שירה11/04/2009איך את היום? איך עבר עלייך סוף השבוע?
אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב!.
חשבתי הרבה על מה שקרה בינך לבין אחותך.
אני חושבת, שהתנהגות אחותך נובעת פשוט מתוך דאגה לך. אולי היא מבטאת את הדאגה באופן לא נכון, שפוגע ומעליב, אבל אני באמת מאמינה שהיא רואה עד כמה רע לך, והיא רוצה לעזור אבל לא יודעת איך... אחרי הכל, היא אחותך והדבר האחרון שהיא תרצה זה להכאיב לך...
לפעמים אנחנו עושים דברים בלי לחשוב, ואולי כך אחותך פעלה- בלי לחשוב פעמיים.
אני חושבת שכדאי שתדברו בינכן, תגידי לה מה את מרגישה, ועד כמה שהיחס שלה פגע בך...
אני מאוד מתחברת להרגשתך...לתחושה שאף אחד לא מבין, אין מי ששומע... אני מבינה היטב את ההרגשה של להתהלך בעולם, ולהרגיש כאילו הפסקנו לחיות, לתפקד... זה נוראי.
אני מאחלת לך שהשבוע שיבוא יהיה שבוע טוב יותר בעבורך...
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה לבנה!!
שירה11/04/2009מה שלומך?
איך עבר עלייך סןף השבוע?
ליל הסדר היה קשה... יש לי קושי באכילה מול אנשים אחרים, בייחוד בפני בני משפחה שמהם קיבלתי בעבר את התחושה שאני שמנה... כמובן שהקושי התעצם כי היו מאכלים "חדשים","אחרים" שאני לא רגילה לאכול בשגרה שלי...
בליל הסדר עצמו היה לי קצת קיצוץ באוכל, אבל בימים שלאחר מכן וגם עכשיו אני נאחזת בציפורניים לא להוריד בכמויות...
שאלת לגבי הלב.. הלב... הלב כואב... כ"כ הרבה רגשות ותחושות קשות שלפעמים מציפות אותי, ומאיימות להטביע...
אני מרגישה שיש בי שני צדדים: הצד "הבריא" שרוצה להחלים, לתפקד נורמלי, לחיות. הצד שאומר לי שאישה היא בעלת קימורים, ולא שלד.
והצד השני, שהוא יותר חזק, הוא הצד ה"חולה". שרוצה לרדת במשקל, לקצץ באוכל, להתעמל עד שאין כוח. הצד שרוצה להרוג את "שירה", לאט לאט. הוא הצד שאוהב להיות חולה.
לא מתחשק להילחם יותר...
מאחלת לך שבוע נעים
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטעות...ההודעה הנ"ל
שירה11/04/2009אמורה הייתה להיות תגובה לתקווה לבנה... מצטערת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה ומאיה
שירן14/04/2009הקל עלי לדעת שאתן מבינות אותי ועל מה אני מדברת..
אני הרבה פעמים מרגישה כאילו הדברים האלה קורים רק לי..אני מרגישה מוזרה כאילו אין אף אחד שחווה את ה"כלא" הזה שאני נמצאת בו ואת אותן המחשבות ה"חולות" .
לשמחתי בסוף העניינים הסתדרו עם אחותי. היא ביקשה להתנצל מאוחר יותר ויצא לנו לדבר שיחה ארוכה.
מאיה, אמרת להתעלם מההערות האלה..אבל אני פשוט לא יכולה..ברגע שמעירים לי על המחלה אני מרגישה אחוזת דיבוק! הכאב משתלט עלי ומצווה עלי להגיב בתוקפנות, בזעם! כשמדובר בכאב שלי קשה לי להישאר אדישה ולהעביר הלאה..
זה יותר מדי כואב כדי להבליג..אני חושבת שגם עם אחותך כדאי שתדברי איתה על זה שלא תעיר לך הערות כאלה מעליבות על מחלתך.
וזה בדיוק מה שביקשתי מאחותי..ואני מאד מקווה שהפעם תהיה הפנמה של הדברים.
מהבחינה הכללית אני מרגישה תקועה. לפעמים יוצא לי לקרוא באינטרנט דברים שבנות שהחלימו מאנורקסיה כותבות. והן כותבות שרק אם באמת נחליט לשחרר את עצמנו לחופשי מהמחלה זה יקרה. ואני כל הזמן שואלת איך!?? איך עושים זאת?? איך אפשר בכלל?!?
אני מתחילה להאמין כאילו אני לא אצא מזה אף פעם!!
זה מפחיד אותי המחשבה הזאת..כ"כ בא לי להתנהג לפי שירן כמו שהיא באמת, ולא לפי הקולות בראש שלי. נמאס לי להיות כנועה, שפחה של המחלה.
אתמול קרה לי מקרה שהמחיש לי עד כמה באמת אני מוחקת את עצמי בגלל המחלה הזאת.. נכנסתי לחנות כדי לקנות לעצמי שתייה ואוטו' בחרתי את האפשרות הדיאטטית יותר. לא שמתי לב שאני עושה זאת בכלל! זה הכל קרה כ"כ מהר- המחלה ציוותה, איימה- ואני פעלתי כמו עיוורת..
לאחר שקניתי את השתייה הזו הרגשתי כ"כ רע! שמתי לב שאני עדיין פועלת לפי תכתיבי המחלה, שאני פשוט לא מסוגלת לצאת מזה כמו שחשבתי!!
מפחיד אותי אפילו לכתוב את זה.. זה סיוט על פני אדמות..
נמאס לי כל הזמן לחשוב <בראש> מה אני אוכל היום, איך וכמה..ואיך זה יסתדר עם שאר התפריט ולהיות דרוכה ומוכנה לכל דבר כאילו להרגיש שעוד רגע אני עומדת למות ומשהו עומד לקרות לי אם אחרוג או אוכל משהו שונה במקצת..
קרן אור ותקווה לבנה, אתן שכבר החלמתן, איך עושים את זה? אני באמת רוצה להגיע כבר לשלב הזה שלא דרוך כ"כ ולא מפחד!
עזרה... זה כ"כ מתסכל אותי.. :(
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)