מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מועדים לשמחה יקרות שלי!קרן אור14/04/2009
לא הצלחתי להכנס לפורום כבר כמה ימים,אני בחופש עם הילדים ובערבים אני כ"כ עייפה שנכנסתי לישון מוקדם.אבל אני חייבת להגיד לכן שקראתי היום את כל מה שכתבתן ואני מאוד גאה בכן,בכל אחת ואחת מכן!! אז נכון שקשה לכן,אבל כמה אתן נאבקות בשיניים כל שעה,כל ארוחה,אני מעריכה אותכן מאוד כי אני יודעת כמה זה קשה.אבל יקרות,זאת הדרך ואתן עומדות בה,חרף כל הקשיים,בגבורה! שאפו!
שירן-שמחתי לקרוא שהעניין עם אחותך הסתדר.רואה,יקרה? הכול בחיים מתחיל ונגמר בתקשורת.הרבה מהבעיות בחיים היו נפתרות אם רק היינו מדברות אחת עם השניה,והדוגמה עם אחותך היא דוגמה מצויינת לכך.וגם אם זה יקרה שוב בטעות,אז שוב עשי את השיחה הזאת עד שזה יטמע בסוף.הרי אין לה באמת כוונות רעות לגבייך,ואת הרי יודעת זאת.
שאלת לגביי השתייה ובכלל-שירן,את מחמירה עם עצמך יתר על המידה.אז מה אם בחרת בשתייה דיאטטית.אני עד היום שותה דיאט קולה,דיאט נסטלה,אבל מה שחשוב הוא שאת הארוחות את אוכלת כמו שצריך כל השאר הוא בונוס ותתייחסי אליו ככזה.זה לא הכול או כלום.אם בא לך לשתות שתייה דיאטטית זאת לא אנורקסיה,הרבה אנשים שותים שתייה דיאטטית כדי לחסוך קלוריות ולאכול אותם
באוכל מזין אחר.ותרי לעצמך מעט,את כבר לא בשלב שאת צריכה כל הזמן להיות בשליטה על מה שנכנס והאם הוא עומד בקנה מידה של המקסימום.גם באמצע זה בסדר.
מחפשת מוצא-שמחתי לקרוא שהתנסית במאכלים חדשים והרשת לעצמך.אני זוכרת איך זה להתמודד כדי להחזיק כל ארוחה בפנים עד כי נראה שלפעמים היה יותר פשוט להפסיק להתנגד ולהוציא אותה כבר.אבל זה יהיה הכשלון האמיתי,הויתור האמיתי על כל הדרך המופלאה שאת עושה,ואת עושה גם אם את עייפה,זה בסדר ומובן יקרה.ההתמודדות הזאת דורשת הרבה אנרגיות,אבל אני יכולה להבטיח לך שאם לא תשברי עכשיו ותמשיכי להאבק זה ילך ויהיה קל יותר מיום ליום.ספרי לי איך בטיפול??האם את הולכת בחול המועד או שהמרפאה סגורה??
תקווה-אני מבינה את הלחץ לקראת בואה של סבתך אבל כפי שאמרתי לך בסוף תגלי שזה לא כ"כ נורא כמו שחשבת,עד כמה וכמה שלא ראית אותה מילדות(למה,אגב??) ואולי היא לא תשים לב לקיומה של הפרעת האכילה שלך.כך או כך וגם אם כן,זאת המציאות והדבר הכי חשוב בכל זה הוא שאת נלחמת כדי לשנות אותה,וזה ראוי להערכה ולא לביקורת.
נטע-מתמטיקה??אני שונאת עד היום!! ולא,גם השעמום הכי גדול לא יצליח לגרום לי לפתור תרגילים,כי אני פשוט ארדם משעמום!! אני טיפוס שאין לו "טוסיק" וזה מקצוע שדורש תרגול,בקיצור,שני פרמטרים לא חופפים.מה שלומך חוץ מזה??
לונה ותקווה לבנה-לכן אני שולחת חיבוק,הרבה אהבה,וכוחות כדי לגבור על הכול!!
שיהיה לנו ערב חג שני קל יותר בו השעבוד ילך וירחק מאיתנו,ואת מקומו תתפוס החירות,חירות להיות כמו שאנחנו,כי לא צריך יותר.
שלכן ואיתכן תמיד,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן אור יקירתי
שירן15/04/2009הדברים שלך גרמו לי להרהר..
אני חושבת שהעלית נקודה מאוד חשובה אצלי שעד עכשיו די גורמת לי לבלבול..
אני אסביר למה אני מתכוונת..
מאז ומתמיד גם לפני המחלה, הייתה לי מודעות לתזונה ולשמירה <אומנם לא מודעות כמו עכשיו אבל סוג של מודעות הייתה לי>.. אהבתי שיש סדר בתפריט שלי.
וייתכן והצורך שלי ביצירת סדר כל הזמן נובע מאותו צורך של אז. אני כבר לא יודעת להבחין מתי זה כתוצאה מהמחלה או מתי זה באמת כתוצאה ממודעות נכונה לאוכל!
ובעניין עם השתייה- זה לא שאני לא אוהבת את הטעם של המשקה הרגיל, אני יודעת בוודאות שבאותו רגע בחרתי דווקא בדיאט משום שהמחלה ציוותה זאת ולא מסיבה אחרת.
נכון שזה לא עניין של מה בכך והכי חשוב הוא שאני מקפידה על ארוחות מסודרות אך עדיין אני רואה בכל הצעדים האלה סימנים ברורים לכך שהמחלה עדיין שולטת בי וזה מכאיב לי..כי לפני המחלה מעולם לא הייתי כ"כ אובססיבית למוצרים דיאטטים והייתי מרשה לעצמי גם את המשקאות הרגילים.
זכרונות העבר לא מרפים ממני ואני כל הזמן עושה השוואות איך הייתי נוהגת אז ואיך היום ואז אני באמת מגלה כמה המחלה עוד שולטת בי.
אז מה דעתך על כך? נכון שלא יקום ויפול דבר אם אשתה את הדיאט הזה אך בכל זאת זה סממן שאומר לי הרבה על כך שאני די תקועה ומפחדת לעשות דברים אחרת בשונה ממה שהקולות החולים מצווים עלי.
זה מתבטא גם בשאר הארוחות שלי. אני נוטה הרבה פעמים ליצור סדר מסוים בתפריט שלי. להגביל כמות מסוימת של מאכלים למס' פעמים בשבוע ולא יותר ואני לא יודעת אם זה באמת נובע כתוצאה מהמודעות שלי לתזונה נכונה או יותר מפאת הפחד לעלות במשקל וכל נושא איבוד השליטה.
אני כבר לא מזהה את עצמי ללא המחלה הזאת..
אשמח אם תצליחי להאיר לי כמה דברים כי אני לא יודעת מה לחשוב.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב שירן!
קרן אור16/04/2009תראי,מודעות לתזונה נכונה היא מאוד חשובה.כל זמן שלא הופכים את זה לאובססיה,ולמשהו שכשהוא לא מסודר בדיוק כפי שרצינו אז הוא גורם לנו לחוסר שקט וחרדה.אני חושבות שהסדר והפרפקציוניזם הזה הוא חלק מהבסיס של ה"א שלנו.אנחנו צריכות ללמוד להתגמש ולהבין שמותר לתכנן את הדברים כפי שאנו רואות לנכון אבל אם זה לא מסתדר מכל מיני סיבות בדיוק איך שרצינו אז לא קרה כלום.ואני חושבת שזה מה שהיום את נדרשת להבין ולסגל לעצמך.שהחיים הם לא מסלול ישר בלי פניות הצידה.את בסוף תגיעי לאותה נקודה אם זה מה שתחפצי אבל אפשרי לעצמך להתהלך בדרך,לחוות אותה,אולי אפילו תגלי דברים שיפתיעו אותך.אני בשנה האחרונה הבנתי שהסוף והתוצאה הסופית הם אומנם חשובים מאוד אבל הדרך חשובה לא פחות.
יקרה,חדלי מהשוואות.את לא אותה שירן שהיית לפני המחלה,וטוב שכך,כי היום את לומדת מיהי שירן האמיתית.שירן שיש לה דיעה וצרכים משל עצמה.(במאמר מסוגר אל תשכחי שהמצב "לפני המחלה" לא היה אידיאלי כי אם הוא אכן היה כזה לא היית מפתחת ה"א)ואני חושבת שבסופו של התהליך את תגלי שזה מצב טוב יותר לאין שיעור.
לאט זה עדיין הכי בטוח,
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור שלי
אורטל15/04/2009הי יקרה,
תודה על המילים החמות!!
השבוע לא היתה לי פגישה כי המרפאה היתה סגורה, אבל ביום השני הקרוב תהיה פגישה ואני בהחלט מחכה לה בקוצר רוח. קשה לי מאוד! אני מרגישה שאני מהלכת על חבל דק.. מנסה להישאר עליו ולא ליפול..
בזמן האחרון אני גם לא ישנה כ"כ טוב, קשה לי להירדם וגם כשאני כבר נרדמת זה מלווה בסיוטים נוראיים. אני מקווה להשתחרר מזה אחרי הטיפול ביום שני, כי פשוט גיליתי שזה עוזר..
אני שמחה לשמוע שהיית בחופשה, הלוואי ויכלתי לצאת לחופשה גם.. :-)
ומה איתך? איך את מרגישה?
שוב תודה על הכל..
שלך,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה יקירה,
קרן אור16/04/2009אני חושבת שעל אף הקושי שאת חווה עכשיו את נמצאת במגמת שיפור והחלמה.סיוטי הלילה מדגישים זאת.הרי הדברים שעד היום לא קיבלו הכרה והורעבו,היום צפים ע"פ השטח ודורשים התמודדות אמיתית.כל מערכות ההגנה שיצרת לעצמך עם השנים כדי לא להרגיש,להפגע,לשמור על עצמך,והיו נכונים לאז,כרגע מתמוטטים ואת נמצאת במין בלבול,עייפות וצורך לגייס משאבים אמיתיים שעד היום הופנו למקום שלילי.זה קשה נורא ,יקרה.אין לי ספק בכך.אבל אני מאמינה ביכולת שלך לגבור על זה ולעבור את זה ולזכות סוף סוף במקום שלם עם עצמך.כי השלם הוא אוסף של החלקים הרבים.איספי חלק חלק ואל תוותרי,אני מאמינה בך.וזה מאוד קשה לבד,לכן אני שמחה שיש לך את המרפאה ושאת תופסת אותה כמקום תומך,מכיל ועוזר.
ויש לך כאן אותי ואת הפורום המופלא הזה כדי להיעזר ולהטען באנרגיות כל זמן שאת מרגישה צורך בכך.
עוד יום ותחזרי למרפאה,הוא עובר מהר..
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה וקרן אור יקרות!!
שירן17/04/2009מאיה- מאוד הזדהיתי עם מה שתיארת..גם לי לא הייתה פגישה במרפאה ביום שני בגלל החג ואני כ"כ מחכה כבר לפגישה ביום שני הקרוב!
גם אצלי השינה התערערה מאוד בזמן האחרון.. אני מתקשה להירדם, אני מתעוררת מאוד מוקדם בבוקר..ובלילה זה סיוטים על גבי סיוטים שלא מרפים!
סיוטים בהם אני רואה את עצמי כ"כ נבדלת, שונה ומוגבלת מאחרים..בהם אני רואה את כולם נהנים ואת עצמי צופה מהצד ומקנאה, בהם אני בולסת מאכלים ללא הרף ומאבדת שליטה, בהם מנסים לפגוע בי וכו'..
וככה זה כל לילה כמעט =/
קיבלתי כדורים נגד דיכאון השבוע..אני באמת צריכה אותם וכולי תקווה שהפעם זה באמת יעזור לי.. נמאס לי להתאכזב ולהחליף כל פעם לתרופה אחרת.. זה מייאש נורא..
האם גם את לוקחת תרופה כלשהי?
קרן אור- את צודקת בדברים שאמרת. אני יודעת שלכל הכללים והחוקים המוזרים האלה שאני מציבה לעצמי <כמו למשל הגבלה מסוימת של מאכלים למס' פעמים בשבוע וחס וחלילה אם אני חורגת מכך!> יש בסיס של הפרעת אכילה. אני יודעת שזה מגיע משם ולכן זה כ"כ כואב לי.. כי אני רוצה לראות את עצמי כבר בלעדיה..
לפעמים אני מנסה לעבוד על הספונטניות שלי ולשאול את עצמי: "מה שירן באמת רוצה לאכול עכשיו?" ואני מוצאת את עצמי פשוט "שוברת" את הראש מרוב מחשבות כי הפחד והמחלה לא מאפשרים לי לזהות את עצמי! לא מאפשרים לי לראות את עצמי ולחשוב מה שירן באמת הייתה רוצה.. הכל כ"כ מוסווה על ידם.. כך שאפילו לחשוב מה אני רוצה קשה לי! אני לא מזהה מתי המחלה מדברת מגרוני ומתי לא.
אני כל הזמן חושבת על שירן של אז..ומקנאה בה..ואני יודעת שגם אז מצבי לא היה טוב..כי כמו שאמרת אחרת לא הייתי מפתחת הפרעת אכילה.. אך אני יותר מתגעגעת לחילוף החומרים המהיר שהיה לי שאיפשר לי לאכול גם דברים עתירי קלוריות ולא לעלות במשקל.. לספונטניות שאפיינה את האכילה שלי, לכיף שהייתי מוצאת באוכל, לטוהר הזה ולתמימות ..שלא פחדתי מאוכל או מכל מה שסובב סביבו.. לשם אני מתגעגעת..
אני מנסה לא לחשוב על זה..להגיד לעצמי שזה כבר מת..שזה לעולם לא ישוב לקדמותו אבל נדמה כי אני כל פעם מחדש מתאבלת על זה..בתת מודע.. זה עדיין שם..
ואני לא יודעת איך מתגברים על זה.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה,
קרן אור18/04/2009השינויים הגדולים ביותר תמיד התחילו מצעדים קטנים,אל תשכחי זאת.
אני מבינה את השאיפה שלך להיות כבר אחרי זה ,אבל זה לוקח זמן כי רק עכשיו את לומדת מיהי שירן האמיתית(ולא שירן שהיתה עטופה בהמון שכבות של קרח שלא נתנה לאף אחד להתקרב ולהפשיר) ,את לומדת בתוך זה להתנתק רגשית ולקחת אחריות.ואולי הדבר החשוב ביותר והוא-שהנסיבות יצרו לך חילוף חומרים שונה,צרכים שונים,וזה אף פעם לא יחזור להיות מה שהיה.גם אחרי שהכול יסתיים.וככול שתקבלי את זה יותר מהר וטוב,כך תוכלי לשחרר את עצמך מהפחד,הרדיפה ותחושת האובדן שליטה.
את יודעת אם אקח מסגרת ואשבור אותה ואז אנסה לאסוף את כל השברים,להדביק ולחבר אותה מחדש,אני אצליח אבל השלם הזה כבר לא יהיה בדיוק כמו המוצר ההתחלתי.כי בכ"ז יצרתי משהו אחר.
לא מזמן אמר לי פסיכולוג שנפגשתי איתו במקרה:"אני חושב שקיבלת את ההזדמנות שלך בחיים לעצור הכול ,להוריד קצב,לאסוף את מה שצריך לאסוף,כי הגוף שלך מודיע לך -עשי זאת עכשיו-או שאח"כ אעשה זאת עבורך בדרכי מחלה אחרת שתעצור את המחול המטורף הזה.החיים שלך לא יחזרו להיות מה שהיו עד לפני שנה,נוצרה עבורך מציאות חיים אחרת ובה את צריכה ללמוד לחיות.חוץ מזה,דברים משופצים הם לעניות דעתי הרבה יותר טובים,כי הם נבנו מתוך מחשבה אחרת,מתוך הבנה כבר מה נכון עבורנו,הם לא משהו שגדלנו לתוכו ודי נכפה עלינו ולא שמנו לב בכל המערך אם זה באמת תואם לנו.".
בקיצור יקרה,יש כאן הרבה מסרים.קחי את הזמן להפנים אפילו אחד מהם.
שמחה שחזרת לכדורים,נראה כי את מרגישה היום יותר מתמיד שלמה עם ההחלטה הזאת,ואני שמחה ע"כ.
שבת שלום,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור יקרה
שירן19/04/2009כאב לי לקרוא את הדברים שלך בעיקר משום שהם מאוד נכונים ומאוד קשה לקבל את זה..
מאוד קשה לי לקבל את העובדה שלעולם לא אשוב להיות כפי שהייתי..לאותה תמימות שהייתה לי..
אבל אני באמת עושה ואמשיך לעשות את כל המאמצים כדי לקבל את שירן החדשה לחיקי במקום כל הזמן לסרב לה ולדחות אותה..כי זאת מי שאני כרגע ואין לי מישהו אחר מלבדי..
ואני אומרת את זה עם כל הקושי שבדבר..
אני חייבת לציין שהפחיד אותי קצת מה שכתבת לגבי חילוף החומרים. שהוא לא ישוב לקדמותו <או שהאם לא הבנתי אותך נכון??> האם באמת חילוף החומרים לא חוזר לקדמותו ונשאר איטי??
האם אצלך זה שב לקדמותו? <אני מניחה שיודעים זאת לפי הירידה במשקל לאורך הזמן>
תודה שאת כל הזמן פוקחת את עיניי לדברים ותובנות חדשות.
אגב, הדברים שאמר לך הפסיכולוג כ"כ נכונים! הזדהיתי ממש עם כל מילה.
אוהבת ,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירני,
קרן אור20/04/2009מה שלומך היום??
חלק מלגדול,לצאת לעצמאות,הוא להניח בצד חלק מהתמימות,חלק ממציאות שהיתה נכונה לנו אולי בעבר ולפנות מקום חדש למי שהפכנו להיות,כמובן,זה נשען תמיד על העבר ועל חוויותנו ממנו.היכולת החשובה ביותר היא לאמץ מעברנו מה שנכון עבורנו,ולהניח בצד את מה שלא.ולי נראה שאת לא מוכנה עדיין לשלב הזה.זה לא אומר שזה לא יקרה,זה רק מעלה שאלות חשובות שצריך לעבוד עליהם בטיפול.וזה גם הבסיס להתפסות שלך לגביי עניין חילוף החומרים-שירן,מי יודע מה יהיה??בטח לא אני.אבל מה זה משנה??ההתמקדות שלך צריכה להיות בלעשות את המקסימום שאת יכולה כדי להגיע למקום הכי נכון וטוב עבורך,כל השאר במילא לא תלוי בך,אז הפסיקי לייסר את עצמך עליו.
התמקדי במה שיש כרגע(ויש הרבה) ולא במה שאין או אבד.
בהצלחה היום במרפאה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)