ציפור נפש פגועה- חלק II

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפור נפש פגועה- חלק II
    גליה
    20/04/2009

וכך אחרי שמראש לא הייתי במשקל גבוה ירדתי 8 קילו. הפעם היו עירניים יותר (מסכנה אמא!) ואני הייתי מתוחכמת יותר. אבל מעולם לא הכחשתי. תמיד ששאלו אמרתי שאני לא אוכלת. הפעם נראה לי שירדתי בעיקר מסת שריר. כמובן ירדתי גם היקפים. כולם אמרו שאני רזה מדיי. אהבתי לשמוע את זה, מהסיבה שחשבתי- אוקיי אז עכשיו אני לא צריכה לפחד לעלות. לא תכננתי לרדת עוד אבל פחדתי לעלות ואז ששירדתי עוד שוב פחדתי לעלות. אתה רואה משקל וגם אם הוא נמוך מדיי אפילו להגדרתך זה הישג (מפוקפק אבל הישג לא? כן, שהמחשבה מעוותת) בכל אופן מיותר להגיד שהמחזור לא חזר. הפעם התחלתי לקחת משלשלים. אני זוכרת את היום. אמרתי לעצמי לא אל תקחי זה ממכר והתפתתי "טוב תקחי אחד וזהו". איזה אחד ואיזה נעליים. אני כבר כמה חודשים לוקחת יום יום. לפעמים 4 ביום. אה כן- לפני 4 חודשים כבר ממש התחלתי לחשוש לעצמי. ביקשתי מאמא שתקבע לי אצל הדיאטנית הקודמת שלי. מאז אני אצלה. שוב עליתי במשקל לתקיןץ עדיין רזה מאוד. עדיין יש כאלה שיגידו מדיי אבל הגדרתית אני בסדר (יש כאלה שגם בריאות) ואוכלת כ1100 קלוריות ביום (כדי לשמור על המשקל, לא יורדת מזה) ועדיין לוקחת משלשלים. לא סיפרתי על הכדורים לדיאטנית. אני אוכלת בסדר אבל לא יודעת איך להפסיק עם הכדורים - אפשר?? אני מרגישה בן אדם פצוע. שאנשים אומרים לי ואוו את נראית טוב אני ישר חושבת - אוף! זה בטח אומר שעליתי (נורא אה?) ואני יודעת שזה מעוות. יודעת ממש. אבל קשה לי להתנתק מזה אני מחכה שזה שוב יעבור לי אבל שלא יחזור שוב כמו פעם שעברה. ושאני אוכל להפסיק לחשוב על האוכל כל הזמן. אני עושה 2 תארים במקביל וממש "מצליחה" מבחינה אינטלקטואלית נגדיר זאת, ובכל זאת לא מרוצה מעצמי. המחשבות האלה כמובן גם מפריעות לי בלימודים כמו בשגרה בכלל. כן, המצב קצת השתפר- לא מספיק. אני אופטימית- חושבת שזה כן יעבור- עוד קצת עבודה עצמית. אני כל כך מודעת לכל דבר שאני עושה ונוראאא טובה בלבקר את עצמי (ככה הכל מתחיל לא?) אבל אני גם נותנת איזו טפיחה על השכם מדיי פעם. מעדיפה לאכול המוון דברים דיאט מאשר משהו אחד שמן. מחכה מחכה להיות בן אדם מאושר. יש לי המון סיפורים מהתקופות הנוראיות. בעיקר עם אחותי התאומה. קראתי על כל מיני בעיות שהיו לכן עם אחיות ואחים. שמחה שחלק יסתדרו, מחזיקה אצבעות לשאר. כתבתי כל כך הרבה אז זה סיפור אחר לשעה אחרת. היה דווקא טוב לפרוק. תודה לכן. שיהיה לילה טוב :) בהצלחה לכולם. לכולן. לכולנו. גליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפור נפש פגועה- חלק II

הוספת תגובה

• גליה יקרה!

תקווה
    20/04/2009

לצערי כנו תמיד אני קצרה בזמן יש לי מתכונת עוד איזה חצי שעה ככה אבל הסיפור שלך כ"כ נגע לי ללב שאני פשוט חייבת להגיב...
    אני ממש מבינה את הקשיים שהזכרת וכל אחת מאיתנו כאן מתמודדת עם אותן בעיות של אחים גדולים, אשמח אם תהיה מוכנה לשתף מה בדיוק קרה אם אחותך התאומה כי אם איכשהו תוכלי להשלים איתה אני בטוחה שהיא תוכל להיות לך לעזר..
    בכל מכרה הזכרת טיפול דיאטני אבל מה עם פסיכולוגי? זה חשוב באותה מידה עם לא יותר!
    אני מצטערת שההודעה כ"כ קצרה אני פשוט חייבת לזוז, בלי נדר אכנס שוב שיהיה לי קצת יותר זמן ואסיף..
    מאחלת לך יום נעים ורק בריאות, תקווה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוכה הבאה,גליה!

קרן אור
    20/04/2009

גליה יקרה,
    קראתי את מה שכתבת ויש לי להגיב ע"כ כמה דברים:
    ה"א לא קשורה לעניין אינטלקטואלי(אם כי הרבה מהבנות שסובלות ממנה הן כאלה) ,היא מחלה וכמו כל מחלה היא לא חולפת לבד.אני מבינה את הניסיון לשכנע את עצמך ואולי גם אותנו שהכול בשליטה,אבל אני מאמינה שאם זה היה אפשרי היית כבר שם נכון??חשוב שתכירי בזה לא ממקום של חולשה בכלל אלא ממקום שמבין שעשית את מה שאת יכולה(וראייה לכך היא כי בזמנו פתרת זמנית את בעיית המשקל) ואם הפרעת האכילה חזרה(ואפילו החמירה לפי התיאור שנתת) כנראה שיש משהו בבסיס שלה שאת צריכה לעבוד עליו ולעבד כדי שתוכלי להחלים לגמריי.ואת הרי גם כותבת לנו על זה בין השורות(לגביי עניינים לא פתורים עם אחותך ועם המשפחה) .
    יקרה,זה טוב מאוד שאת נמצאת במעקב אצל דיאטנית,אבל חשוב גם שתפני לטיפול נפשי כדי להתמודד באמת עם כל הרגשות והתחושות שאת מנסה להרעיב.
    לגביי המשלשלים-נשמע שאת לא משתמשת בהם הרבה זמן לכן הפסיקי את נטילתם עוד עכשיו.אח"כ זה הופך להיות לתלות שהגמילה ממנו היא מאוד מאוד קשה,שלא לדבר על נזקים שיכולים להגרם לצמיתות.וחשוב שכן תדברי עם הדיאטנית על זה כי טיפול תזונתי בה"א כולל גם עזרה בגמילה ממשלשלים תוך מתן דגש על זה בבניית התפריט ומתן מקום לפחד שלך מפני עלייה במשקל.

את מוזמנת להמשיך לשתף אותנו ככל שתרצי,רק חשוב שתביני שזה לא תחליף לטיפול שצריך להיות.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה