מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר אור לקרן אור!שלי14/08/2007
ממש נחמד לי שאת מבררת איתנו כל בוקר מה המצב... תכונה אמהית מאד, רק שאת מצליחה לעשות זאת בדרך נעימה ומשמחת, ולא בסגנון המעצבן של "איך היה היום בבית ספר?" או כמו שאמא שלי שואלת כל בוקר: "נו, אז מה חדש?"
הבטחתי להגיב לכל ההודעות הנפלאות שלכן, והנה אני מתחילה. ואזהרה - זו תגובה ארוכה מאד...
ראשית - המון תודה על ההודעות המקסימות מאתמול.
שמחתי מאד ששיתפת בחווית ההריונות והלידות, זה מעודד מאד ומלמד שאפשר להחלים בכל מיני דרכים ובכל מיני מצבים. מקווה שיום אחד גם אני אבין "שאפשר אחרת", שתחושת הערך העצמי שלי לא תהייה קשורה כל כך למראה החיצוני (או לציונים, או לתגובות הסביבה אלי).
כתבת על ההנאה מהתעגלות של ההריון, ושזה וודאי נשמע לנו מזוויע. אז כלל וכלל לא! אני רואה סביבי הריונות מקסימים, מעט החברות שלי שכבר ילדו ממש זהרו, כמו הקלישאה הידועה. ובכלל, כל עוד לא מדובר על גופי שלי, אני חושבת שגוף נשי עגלגל ומלא הוא מאד אסתטי, מושך ונשי. אני מסתכלת עלחברות, ונשים זרות, שנתפסות מלאות מעט, כאלו עם חזה אמיתי ואגן מתרחב, והן יפהפיות בעיני. בעיקר אלו שמרגישות נוח בתוך הגוף הנשי הזה. ולפעמים אני מקנאה במחשופים המפוארים שלהן, או באופן בו הג'ינס יושב להן על הישבן.
קבלתי את מבנה הגוף של אימי, נמוך, קטן וצר. היא תמיד היתה רזה מאד (ואף רזה מידי) וגדלתי בתחושה שגם אני צריכה להיות כזו. בגלל תפיסת הגוף המעוותת שלי נדמה לי שאם אשמין יותר משניים, שלושה קילו, אין סיכוי שאתעגל באופן חינני אלא פשוט אראה ככדור קטן.
ובדיוק כמו שכתבת, אני יודעת שאיני יכולה להשאר עם גוף של ילדה לכל החיים...
לגבי טיפול - הייתי בטיפול פסיכולוגי שנים רבות, עם הפסקות פה ושם. לאורך השנים גם כמה פגישות עם כמה פסיכיאטרים ופרוזק שלא עזר כלל ואולי אף הזיק (הבולימיה התפתחה עם הפרוזק).
הטיפול עזר לי להבין דברים רבים, לגבי המחלה ובעיות אחרות שקשורות אליה באופנים שונים. עם השנים למדתי איך ולמה נפלתי לבור הזה ולמה אני נשארת בו. אבל העובדה היא שבאף שלב של הטיפול לא הצלחתי לחלץ את עצמי מהמערבולת הזו, התקופות הטובות יותר התרחשו דווקא כשלא הייתי בטיפול.
הפעם המניע להחלים הוא אמיתי ונבע ממשהו שמחוץ לטיפול וקצת חיצוני אפילו לי (אפרט בהזדמנות אחרת). והוא כנראה מניע חזק מספיק אם אני עדיין מחזיקה מעמד ואף מתחזקת...
אבל ברור לי שאני עדיין זקוקה לטיפול כלשהו ותמיכה מקצועית, פשוט מאסתי בטיפול הפסיכולוגי הקונבנציונאלי. אשמח להצעות...
קרן אור יקרה, כמובן שאיני כועסת על מה שכתבת, ההיפך. דברייך נוגעים עמוק בליבי, כאילו את מכירה אותי זמן רב, ומעניקים לי עוד כוח להמשיך. העובדה שאני בת 30 וחייבת לקחת אחריות על חיי, על בריאותי, ובכלל - לצאת לחופשי, היא חלק גדול מההחלטה להחלים ודי!
ובהמשך היום אכתוב הודעה נוספת על המחשבות השליליות שלי שיושבות להן בראש ובלב, וכנראה גם בבטן... זה יהיה מעיק מאד, ראו אוזהרתן!
המון תודה, אוהבת,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שלי מקסימה!
קרן אור14/08/2007המון תודה על התשובה והכנות.אני יודעת שזה לא קל לך,אל כשמוציאים את זה ולא סוחבים את זה לבד,יש איזשהי הרגשת הקלה..
את יודעת יש לנו משהו משותף בזה שרק כשהפסקתי את הטיפול הפסיכולוגי התחלתי להבריא.נראה לי שזה פתאום היתה הפעם הראשונה מזה שנים שהייתי לגמרי לבד,וזה חידד אצלי את ההרגשה שאני חייבת לקחת אחריות (שעד כה נמנעתי ממנה) על חיי.יש בזה משהו.
בכל מקרה אשמח לשמוע אל המחשבות השליליות כדי שאדע בדיוק עם מה את מתמודדת ושננסה כאן לפרק אותם ולהבין יותר..שום דבר לא מעיק מידי,לעולם אל תחשבי את זה.אמת יכולה לכאוב מאוד,זה נכון,אבל אני רוצה באמת להיות חלק מהתהליך הזה שלך עמ"נ להגיע למקום טוב יותר ביחד.
אוהבת ונשתמע
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מלאכית!
שלי14/08/2007בקרוב נתחיל בפירוק, בשאיפה שנצליח בסופו של דבר לחבר יחדיו את כל החלקים...
כותבת לבלונדי וחוזרת לעיסוקי המשמימים.
יום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)