מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת בולימיתאמא חסרת אוני30/04/2009
הנני אם לילדה בת 25 בחצי שנה אחרונה התחוור לנו שביתינו חולה בבולימה עשינו הכל כולל קבוצת תמיכה וטיפול פסיכיאטרי כולל כדורים ,חשבנו שראינו אור בקצה המנהרה אך הילדה שוב אוכלת בכמויות ללא הגבלה ומקיאה מה אני כאימא אמורה לעשות לכעוס לצעוק להתעלם מה לעשות???????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא היקרה
נטע01/05/2009שלום רב,
אני לא מכירה בדיוק את הסיפור המלא אבל ברור לי שלכעוס ולהתרזג לא יעזור לך ולה כלום!\
ורק להפך....את צריכה לאגור הרבה סבלנות והבנה כלפי ביתך ויחד עם זה לעזור לה לעזור לעצמה וזה לא קל.אני
מציעה לך לפנות לפסיכולוג שטיפל בביתך ושמכיר את הסיפור המלא הוא בוודאי ידע איך לעזור לכם.
אולי תציעי לביתך להשתתף בפורום להפתח ואולי זה יעזור לה.( לי אישית מאד עזר הפורום המדהים הזה הוא ממש שיפר לי את ההרגשה בנקודה מסויימת במחלה).
בהצלחה רבה
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא יקירה,
קרן אור02/05/2009סליחה על האיחור במענה,היו לי כמה ימים עמוסים...
אני יכולה להבין את התסכול שאת מרגישה כאם,לראות את ילדתך בהתקף בולימיה בלי ממש יכולת לעזור היא מצב מאוד מתסכל,ולכן טוב שאתם בטיפול.הן עבורך ביתכם,ולצורך העניין את כותבת שהיא ניסתה כדורים פסיכיאטריים אך ללא הועיל אך לא כתבת כמה זמן היא בטיפול והאם מעבר לטיפול התרופתי ניתן לה מענה פסיכולוגי שיחתי כדי להבין את מה שמזין את הפרעת האכילה ממנה היא סובלת.כדורים יעילים בתור גלגל הצלה ראשוני אבל אם לא ינתן המענה האמיתי,ההבנה מה הפרעת האכילה משרתת מעבר להקאה-היטהרות(מאילו תחושות היא מנסה להקיא ולהפטר מבפנים),אזי היא תמשיך ותתמיד.וזאת דרך ארוכה וצריכה להיות מטופלת ע"י צוות רב תחומי הלוקח בחשבון את כל ההיבטים-תזונתי,נפשי ורפואי.
ולכם כהורים כן חשוב להיעזר באיש המקצוע המטפל בבתכם ומכיר אותה כדי לשחרר אותכם מהצורך להיות המטפלים של ביתכם שהוא צורך קשה.
לא כתבת גם מה היחס של בתך לטיפול המוצע לה.האם היא מבינה את הצורך בהחלמה,האם היא רוצה בה??כי ללא רצון אמיתי וכנה,כל טיפול לא יהא יעיל ורק יזרע בכולם אכזבה ותחושת ייאוש וחשוב שנושא זה ידובר במפגשים הקבוצתיים.
מה לא לעשות?לא לדבר על מספרים, BMI, גובה, מידות, דיאטה, אוכל, תפריטים, מראה חיצוני, כל דבר שהפרעת האכילה יכולה לעוות ולהשתמש בו נגדנו. לדבר על הקשר, האהבה, הקרבה, הגעגוע למה שמשתנה, והתקווה שתתגברו על התקופה הקשה ביחד. לא ללחוץ, לא לכעוס, לא לריב, לא להיאבק. הפרעת האכילה רק מחכה שכל זה יקרה כדי שתוכל ללחוש לבתך: "את רואה? רק אני החברה שלך באמת..."
והכי הכי חשוב – לא להתייאש. פשוט להיות שם בצורה כנה ואמיתית עד כמה שניתן (כי הפרעת אכילה לא כל כך אוהבת כנות...).
בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)