מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שבע בתת משקלבועז05/05/2009
בתי בת שבע אחת משלשיה (נולדה פגה במשקל 1.25 קילו) משתדלת לאכול אך לא תמיד מצליחה בבדיקה שעברה לאחרונה גובה 110 ,משקל 15 קילו ,BMI 12.4 בכל באחוזון 5-.
בבירור אינדוקריני שעברה הופנתה לטיפול קלינאית תזונה ללא שיפור.
צילום כף יד תואם גיל 4.
אנחנו די מתחננים ומבקשים שתאכל ,לעיתים מתוך ייאוש אף מאכילים אותה.
מה עושים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בועז שלום,
קרן אור07/05/2009בתור אם לילדים אני יכולה להבין את התסכול שאתה חש לנוכח ילדה שמסרבת לאכול ושממדיה לא תואמים את אלו של גילה.אבל וכאן האבל החשוב-אל תהפוך את נושא האוכל למלחמה,כי במלחמה כמו בכל מלחמה שני הצדדים מופסדים.בתך תלמד שזה כלי נשק ולא תהסס להשתמש בו כל אימת שתזדקק בשלבים מתקדמים זה יכול להפוך לכדי הפרעת אכילה ממשית.
מה לעשות??להטיל את האחריות עליה,להפסיק ללחוץ,לומר לה שמהיום והלאה היא תחליט אם לאכול או לא אבל חשוב שתבין שהאוכל הוא בשבילה ולא בשבילכם.ואני אומרת את זה ממקום פרטי שלי ומחוויה דומה מאוד שעברתי עם בתי.אני כבר לא נותנת לה לתמרן אותי והיא מבינה שהשימוש באוכל כבר לא "משרת" אותה אז היא פשוט מרפה.
כל זה כמובן בתנאי שביקרתם אצל רופא ילדים והוא מאשר שמצבה הגופני תקין ושאין חוסרים מהם היא סובלת או בעיה גופנית שגורמת לה לחוסר תיאבון.
אל תשכח שהיא נולדה קטנה לגילה ואם הכול תקין,נראה לי שהכי כדאי לקבל את זה כמבנה,יש ילדים שהם קטנים אבל מצבם הפיזי וההתפתחותי תקין.כל זמן שהיא נשארת לאורך אותם עקומות גדילה ושאין ירידה באחוזונים,( אז אמליץ לך בחום לפנות למרפאה להפרעת אכילה לילדים שנמצאת בתה"ש או בשניידר ואפילו רק לשם ייעוץ או כדי להרגיע אותכם).
רק בריאות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)