מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרן אור יקרהשירן17/05/2009
אני לא יודעת אם זה בסדר מצידי לשתף אותך כרגע במה שעובר עלי..<אחרי הכל גם את עוברת דברים קשים בעצמך ואיני רוצה להכביד> אבל אני מרגישה צורך עז לעשות זאת כי את היחידה שבאמת מבינה אותי לעומק..מקווה שזה בסדר..
המצב שלי מידרדר..ואני חושבת שלא סתם זה קרה..
הייתה לי היום ועדה של הביטוח הלאומי בנוגע לקבלת קצבת נכות והיה לי ממש ממש קשה! נפשית..
התחלתי לבכות באמצע , ממש לא יכולתי לעצור את הדמעות, התחלתי לרעוד, סוג של התקף חרדה כזה כשהפסיכיאטר שמולי התחיל לשאול אותי כל מיני שאלות כמו למשל :האם אני עובדת? והאם הייתי מאושפזת בעבר?
הסברתי לו ממה אני סובלת ומה אני עוברת <למרות שכמובן הוא יודע כבר הכל יש לו את כל המסמכים הרפואיים שלי>..אמרתי שאיני מסוגלת להסתדר בכוחות עצמי ושמאוד קשה לי לכלכל את עצמי לבד <בייחוד בעבודה כזו של מס' ימים בודדים ומס' שעות מצומצם מאוד>
השיחה התארכה אולי 4-5 דק'..הרגשתי אשמה נוראית כשיצאתי משם..שהייתי צריכה אולי לעצור את הדמעות באותו הרגע ולא לתת להן להשתלט עלי.. שאולי הסיבה שבכיתי גרמה לו "לסלק" אותי מהר מדי.. הרגשתי שמסננים אותי..שלא מבינים..
אחרי 4 דק' כבר מצאתי את עצמי בחוץ.. חשבתי שאולי עשיתי משהו לא בסדר ואני עדיין מרגישה ככה.. שלא ניתנה לי ההזדמנות לומר יותר..שאולי בי האשמה..בדמעות שלי שהתפרצו להן כך..
וזה לא שלא הספקתי לומר מה שרציתי..אמרתי.
אבל לא את הכל..כי לא ניתנה לי האפשרות.. שמתי לב שהוא די קלט את המצב שלי ולא הזדקק לשאלות נוספות..
ואין לי מושג אם זה טוב או רע..
חזרתי הבייתה כל הדרך בוכה..חושבת על מה שהרגע סיפרתי לאותם אנשים שאמורים לעזור לי..לתקווה היחידה והאחרונה שלי..חושבת על כל המצב שלי, על כך שאין לי מוצא. שלא אוכל אי פעם להתקדם, ללמוד, לעבוד בעבודה עם היקף שעות רחב יותר, להיות בקשר זוגי, לבלות..
לא אוכל לעשות את כל זה לעולם עם הדיכאון הזה שדבק בי..אני לא מסוגלת להרים את שפורפרת הטלפון בבית, לא מסוגלת לדבר עם אנשים, לא מסוגלת לצאת ולהינות, שום דבר לא מסב לי כבר הנאה. אני מרגישה אדם מת..
אני חסרת תקווה שמשהו יוכל להציל אותי כבר..ניסיתי הכל..גם התרופות לא מועילות ואני יודעת שלא יהיה בי האומץ לנסות תרופה אחרת..אני פשוט לא מסוגלת לכך..
חשבתי אולי לפנות להומיאופת <כזה שמטפל בין היתר גם בדיכאונות בדרך טיבעית> אני כ"כ מיואשת שאני לא יודעת מה לעשות..אני לא רואה דרך בכל החושך הזה מסביבי..אני מגיעה למצבים שאני מתקשה לעשות גם פעולות בסיסיות..
אני לא יודעת איך מתקדמים מפה.. איך ממשיכים הלאה.
לא יודעת איך להרים את עצמי מכאן..
אני מרוסקת מדי בכדי להתאושש.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקירה,
קרן אור19/05/2009ליבי איתך.אני מבינה כמה קשה לעמוד מול וועדה,אבל תכניסי לך משהו לראש-אף אחד לא עושה לך טובה,את מקבלת זכויות שמגיעות לך!!! ואני יודעת שזה קשה,אני בעצמי ניצבת כרגע בפני ועדה כזאת כדי לקבל עזרה בבית.
לגביי הבכי-אני חושבת שאמרו לך לצאת אחרי כמה דקות,כי הבינו עד כמה קשה לך.ולטעמי,זה מגיע ממקום חיובי.הם לא שאלו יותר מידי שאלות,כי הם קלטו שאת באמת צריכה כרגע את הסיוע שלהם(וזה כרגע,יקירה,מצב זמני.ברור לי שעוד תקופה מסוימת תוכלי לחזור לעבוד ולהיות עצמאית,אבל זה יקרה אחרי שתתאוששי לגמריי הן פיזית והן נפשית) ואת לא עוד אחת מיני רבים שמנסה להשיג קצבה שלא לצורך.התקציב הזה נועד בדיוק למצבים כמו שלנו.
אני בטוחה שתקבלי תשובה חיובית.אל תמהרי להכניס את עצמי לתסריט שלילי,לפני שאת שומעת את התשובה שלהם.
את שואלת איך ממשיכים מכאן??אני אענה לך מה שאני עונה לעצמי(ומה שהיקרים לי תמיד אומרים לי בזמנים שנראה שהכול אבוד ושחור,אבל זה לא באמת כזה)-לקום להתמודדות יום אחר יום.כל יום לאסוף את הכוחות כאילו זה סוף המלחמה היום.עד שבאמת יגיעו גם הימים האלה.
יקרה,אין לך מה לחשוש לשתף אותי.את עוברת דברים קשים לא פחות,ואין כאב אחד נושק למשנהו.אני כאן גם בשביל זה.ואני יותר משמחה שאת מוצאת את המקום הזה,כמו גם את נוכחותי כאן,כמשהו מחזק, מכיל ומחבק.
כאן איתך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)