מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר אור ושבוע נפלא!שלי19/08/2007
שלום יקירות,
ושוב, תקלת רשת חמורה מנעה ממני לכתוב לכן אתמול בלילה, קטעה אותי במהלכה של הודעה ארוכה. מקווה שבסך הכל עבר על כולכן סוף שבוע נעים ופורה.
קרן אור יקירה - שמחתי לקרוא שאת מתאוששת, אך אנא ממך, נוחי עוד קצת ואפשרי לעצמך להחלים לחלוטין.
בלונדי מתוקה - כמה כיף לקרוא שאתמול היה אתמול, והתחלת יום חדש בגישה בריאה ואופטימית. וכמו שכתבת, אני מזכירה לעצמי שוב ושוב את התחושות המגעילות של הגלגל הוותיק בולמוס/הקאות ומייד לאחר מכן מציינת שבעצם, לא קשה כל כך להמנע ממנו. ובנתיים זה עובד.
כרונית מקסימה - בדיעבד "קל בטן" היתה בחירה נבונה שאפשרה לי לילה רגוע כמעט נטול כאבים ובעיקר, המנעות מנפילה.
את ארוחת הערב המשפחתית של אתמול (מה לעשות, יש שתי משפחות שצריך לרצותן על בסיס שבועי כמעט) שרדתי בהצלחה רבה יותר, אך עדיין, מעדיפה את המזון הביתי-שלי מאשר את בישוליהן העשירים של דודות וגיסות. מערכת העיכול שלי לא בנויה לאוכל המתוחכם והכבד שלהן.
בטוחה שכולכן מכירות היטב את הנדנוד המשפחתי הבלתי פוסק - "למה את לא אוכלת?" אולי תקחי עוד קצת?" "מה, זה הכל?!!!" שאנת שאחרים נדחפים לי לצלחת, אך כבר למדתי להיות רגישה פחות ולהדוף אותם באומץ.
רורי וטליוש השקטות - מה איתכן? הכל בסדר? אנא כתבו!
וזהו, בסך הכל עבר לו סוף שבוע חביב, משפחה, קצת חברות וסרטים טובים. מתכוננת לשבוע עמוס והפעם, פרודוקטיבי ללא תרוצים!
מקווה שכולכן פותחות את השבוע החדש בחיוך ומרץ,
יום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושוב אנחנו כותבות במקביל...
שלי19/08/2007כמה טוב שירד החום! וכן, לאנטיביוטיקה אין ספור תופעות לוואי, את עשויה לחוות גם תחושות לא נעימות בבטן. מקווה שהכל יחלוף לו במהרה ותרגישי כמו חדשה ממש!
יום טוב יקירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר אור!
just_dance19/08/2007אתן מאמינות שאוגוסט תיכף נגמר????? מדהים איך הזמן טס כש"נהנים"...
מחרתיים ההורים שלי חוזרים. מצד אחד זה הקלה כי זה יוריד ממני הרבה- מסתבר שללכת לסופר/לבשל/לנקות וכו' וכו' יכולים לגזול הרבה זמן ואנרגיות. מצד שני אני קצת עצובה כי נהניתי מהעצמאות המוחלטת , מהשקט בבית (יש לי אח מתוק אבל פרחח בן 5 אז אין שקט כשהוא באזור), מהיכולת לעשות מה שאני רוצה איך שאני רוצה ומתי שאני רוצה בלי לשמוע הערות וכמובן מהאוטו הצמוד:) וגם אני מפחדת מהמריבות עם אמא שבטח יחזרו מתישהו במהלך השבוע... בקיצור הזמן הזה לבד ממש חיזק בי את הרצון לצאת כבר מהבית לדירה משלי/שותפים/מעונות וכו'.
השבוע הקרוב הולך להיות עמוס בטירוף.עוד לא סיימתי את כמות הש"ב הע-צ-ו-מ-ה שקיבלנו, יש לי השבוע 3 פעמים קורס, לקראת חזרת ההורים אני צריכה לסדר את הבית (שזה יראה כאילו באמת היה כאן מסודר ונקי כל הזמן) , למלא את המקרר ולבשל (שיראה כאילו באמת היה כאן אוכל כל הזמן) ולאסוף אותם מנתב"ג. בסופש אמנם לא נחתי (ההיפך הוא הנכון) אבל יצאתי פעמיים עם חברות טובות וניהלנו שיחות נפש עד השעות הקטנות של הלילה, אז אמנם זה גרע מסך שעות השינה אבל זה היה משחרר כזה... אני מקווה שאני יעבור את השבוע ואשאר שפויה בסופו.
ולכן בננות- שיהיה שבוע נעים בריא ורגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יקירה
שלי19/08/2007את נשמעת שפויה ביותר, פשוט עסוקה...
שמחה לשמוע שבילית בסוף השובע, שיחות נפש עם חברות הן לא פחות חשובות ממנוחה, וזו וודאי בחירה בריאה יותר מאשר להשאר בבית במלחמה מול המקרר.
ושוב הפרפקציוניזם - אז יהיה קצת בלאגן בבית, אז מה? הרי לא בדיוק בילית בחודש האחרון כשההורים נסעו. למדת קשה ודאגת לעצמך, וזו עבודה לא קלה. אז שמרי על פרופורציות, סדרי קצת, נקי קצת, ההורים וודאי מצפים מאד לראות אותך ופחות מודאגים ממצב הבית.
היציאה מבית ההורים היא שלב חשוב מאד וגם חיובי, אך אל תמהרי יותר מידי. לא קל שם בחוץ... שכר דירה, שותפים, לנקות-לסדר-לקנות הכל לבד. גם לעצמאות יש מחיר.
בדירת השותפים הראשונה שלי שרר בלאגן תמידי, במקרר היו ירקות רקובים בלבד והתקיימתי בעיקר על take away. זו אכן היתה תקופה די מאושרת אך במהלכה נגררתי במהירות רבה לשטויות שונות שלא ממש הועילו לי.
מה שאני מנסה לומר זה שלעיתים חשוב יותר לקחת עוד קצת זמן להתבגרות, להתייצבות כלכלית, להתארגנות עם מצבים חדשים בחיים כמו לימודים או עבודה מאשר לקפוץ לעצמאות ולחופש.
וכל זאת לא רלוונטי כמובן במידה ופשוט לא טוב לך בבית, ואם גם כך אין לך תמיכה ראויה. מקווה מאד שזה לא המצב!
ערב נפלא יקירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי טליושק'ה!
קרן אור19/08/2007אין כמו שיחות נפש עם חברות,חוץ מהפורום כאן,כמה זמן לא היה לי את זה!כמה זה מרגיע ומשחרר ומרגישים פתאום אחרי שהיני דף חדש נפתח והכל חלק ומסודר...ממליצה בטירוף!
מכירה את ההיסטריה לנקות לפני שההורים חוזרים.בתור מי שגדלה בבית להורים חולי ניקיון וסדר,הכל צריך להיות מתוקתק במקום,כל פירור על הריצפה נחשב כאילו היא מזוהמת..בקיצור סיוט.אבל את יודעת מה-זאת הפרעה שלהם!ואנחנו סובלות אותה!
יש משהו מאוד מפתה בלעזוב את הבית ולהיות עצמאיים,אני הירהרתי בזה לפחות פעם ביום בתקופה של המריבות האין סופיות עם הוריי,רציתי רק שקט,בלי לפחד לזוז,בלי לשמוע ביקורת של "ציונים" איך אני ניראת,או צעקות על זה שאני עושה דווקא(השיא היה שאימי חלתה בסרטן והיא זרקה לי ברשעות לפנים שזה בגללי,ובגלל המחלה שלי!אני לא צריכה לספר לך מה זה עשה לי,הייתי אז בת 14 אני חושבת מפוחדת מעצמי ורציתי רק למות) מאז בגרתי והתחתנתי צעיר יחסית רק כדי לברוח.פתאום היה לי קשה,קשה עם כל המטלות,עם ההוצאות,עם להסתדר עם עוד מישהו שמאוד אהבתי אבל בא מבית ומרקע אחר לגמריי-עם הורים מאוד מתירנים,עם בלאגן ולכלוך שחוגג,ופתאום זה היה נראה לי הכי מופרע בעולם.היום אני חולה על הפינה שלי,אין משהו שיכול לקנות את זה!
אני לא יודעת מה טיב היחסים שלך אם אמך,והאם בלי קשר למחלה הוא תמיד היה רעוע,אבל אם את מרגישה שזה מדרדר אותך ולא נותן לך את המנוף אליו את מייחלת תעשי ניסיון לעבור לשקט שלך,למרות שאז צריך להיות מאוד יציבים כדי לא לשקוע לגמרי בתוך המחלה..
בקיצור יקירתי על תעבדי קשה מידי,בואי לבקר בפורום,ואשמח לשמוע עלייך קצת יותר
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)