מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כרונית יקרה!שלי19/08/2007
מה שלומך? איך עבר סוף השבוע? הצלחת לצמצם קצת את העייפות או התשת את עצמך לדעת? (-:
תודה רבה על ההודעות התומכות. אני יודעת שאת צודקת, אני עדיין "טרייה" בגמילה וללא ספק זקוקה לעזרים חיצוניים, אך כפי שכבר ציינתי אלף פעם כנראה, שאנת תרופות. המשפחה שלי מחזיקה בבית מרקחת שלם ותמיד דחפו לי משהו עבור כל נזלת או עיטוש, ולדעתי זה רק החליש אותי. באופן מפתיע אני כמעט ולא חולה בשנים האחרונות (מצחיק לכתוב זאת, אני בהחלט רואה עצמי כחולה, אך ללא שפעות/אנגינות וכל הצרות האלו) ומתרחקת ממגרת התרופות.
באחת ההודעות ששם למטה כתבת לי דבר והיפוכו (או שלא הבנתי את דברייך כראוי). כתבת שאכן יש להתרכז במאמץ ההחלמה, אך גם ציינת שהחלמה עשויה להיות עוד בריחה מקבלת החלטות ופתרון בעיות אחרות.
אני, בכל אופן, מזדהה עם אמירתך האחרונה - אסור לי לשקוע יותר מידי בתוך עצמי, חייבת "לקחת את עצמי בידיים" גם בתחומים אחרים. אם לא, התעורר עוד שנה מתרדמת ההחלמה הזו ואמצא את עצמי בבלאגן גדול.
וודאי תשובי לכאן הלילה, כשאני כבר אשקע בשינה עמוקה, אז לילה טוב יקירה והרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שלי יקירתי
קרן אור19/08/2007אין כל רע להעזר בתקופת ההחלמה באמצעים חיצוניים שעוזרים לך.אני סבלתי מבחילות נוראות שלוו בהקאות כי לא יכולתי לאכול כלום(אז נטלתי תקופה ארוכה פראמין,שהוא כדור חזק אבל לא היתה לי ברירה),מה גם שקל בטן היא תרופה לא ממכרת,אם כי לא על בסיס מרכיבים טבעיים,אבל כן מקלה על אי נוחות במעי(רק מי שסובלת מעצירות לא מומלץ!),וזה מנע ממך משהו הרבה יותר אכזרי..בקיצור שלי,הדרך היא קשה ומפותלת אבל נשמע שעל אף הקשיים את מסתדרת לא רע,ורציתי להגיד לך כל הכבוד.כנראה שהרצון הזה סוחף אותך,הרצון להבריא ולהרגיש טוב,שאני בטוחה שתדעי להתמודד עם הקשיים וגם אם לא אני בטוחה שכמו חתולה אצילה את תעמדי על הרגליים ותמשיכי ללכת כי את מאמינה בדרך שלך,ואני יותר משמחה לקרוא את זה.
לגבי הפרפציוניזם שלי-כולנו מכירות את זה,אני חושבת שזה הבסיס להפרעת האכילה שלנו.את יודעת תמיד ששאלו אותי בראיון עבודה מה התכונה הטובה שלי-תמיד אמרתי פרפקציוניזם אבל ציינתי שזאת גם אחת התכונות הגרועות שלי.אני באמת מאמינה בזה.פרפקציוניזם אפשר לקחת למקום בריא ונכון,ולאוו דווקא למקום חולה ועצוב.ואני איכשהו מנסה לנווט בין הטיפות,לפעמים מצליחה יותר ולפעמים פחות.מחר למשל אני מתכוונת ללכת לעבודה לפגישה משרדית חשובה של מנהלי מחלקות,אבל מראש הגדרתי את זה בזמן ואחריו אני חוזרת הביתה לנוח.כך אני מרגישה טוב מכל הכוונים ולא מייסרת את עצמי.
בקיצור יקירתי,אני בטוחה שיחד נצליח בסוף להגיע למקום שלו ונוח יותר כל אחת לפי מה שמתאים לה.מאחלת לנו שיהיה באמת שבוע פורה ומספק,אך עם זאת לא מעייף.אוהבת קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלינק'ה!
אני20/08/2007
אני מקווה שאת חולמת חלומות פז נעימים ומתוקים עכשיו... איזה כיף לך... ומה שלומך בשעת קריאת ההודעה (שאני מניחה שזאת שעת בוקר מוקדמת)? איזה כיף לך שיש לך אינטרנט בעבודה. לנו אין. ניתקו אותנו (ומעניין למה...).
בכל אופן, יקירתי - לא הבנת את כוונתי, ואני אסביר שוב: המטרה הכי חשובה היא כמובן להחלים ולחזור לחיים תקינים ובריאים. זה ברור. כל השאר יכול לחכות. מה שהתכוונתי לומר הוא שמי שחולה ונמצאת עמוק במחלה, ולא רוצה בשלב שהיא נמצאת בו להבריא, היא בעצם נאחזת במחלה ונשארת תקועה שם. יש לה תירוץ לא לעשות שום דבר עם עצמה ועם חייה, כי הרי כולם אומרים לה שהיא חולה, ואם היא חולה - אז קודם כל היא צריכה להיות בריאה ואח"כ לטפל בשאר הבעיות שלה, אבל היא עדיין חולה, והיא נאחזת במחלה שלה כדי לא לעשות כלום עם עצמה ולהשתמש ב"אבל אני חולה" כתירוץ, וכך היא נשארת תקועה במחלה והשנים עוברות וזמן יקר מתבזבז לריק והמצב רק מסתבך עוד יותר. זו היתה כוונתי , ועכשיו אני מקווה שלא סיבכתי אותך עם ה"חפירות" שלי...
שיהיה לך יום נפלא מלא אהבה!
כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)