מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר טוב קרן אור!שלי22/08/2007
מה שלומך הבוקר? יום עמוס מצפה לך? מקווה שאת מרגישה חזקה יותר. את יודעת, צריך לשמור גם כוחות לימי החופש עם המשפחה, ולא רק לניקוי השולחן... תמיד נראה לי שילדים מעייפים הרבה יותר מכל עבודה, רק שהגמול גדול ויקר יותר. אני רואה סביבי אמהות, בדיוק כמוך, שלקחו שבוע חופש לסיום החופש הגדול והן נראות לי כה מותשות.
כולי הערכה כלפי יחסך לעבודה ולעובדייך (ובכלל, כלפי גישתך לחיים באופן כללי). כבר אמרתי זאת אך אכתוב שוב - למרות שהעבודה מצמצמת לעיתים את הזמן או המרץ שאת יכולה להקדיש לילדים, את מעניקה להם מתנה גדולה מאד. לגדול לצד אמא שמפגינה מסירות רבה כל כך ויחס רציני לגבי כל היבט של החיים זה דבר נפלא. הם יגדלו להיות לאנשים חרוצים ושאפתנים שמאמינים ביכולתיהם ובכוחם.
אני בסדר, באופן יחסי, יש שעות טובות יותר ושעות טובות פחות, אך בסך הכל מרגישה בשליטה ובמגמת שיפור. זקוקה לעוד יעוץ בנושא ויטמינים, אנא דווחי לי אם יש לך דקה לענות.
יום נפלא יקירה ותודה על הכל,
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שלי יקירתי
קרן אור22/08/2007היום הייתי ביום "שטח" ,אז לא יכולתי להכנס לפניי לפורום..ולא מזמן חזרתי מהבריכה עם הילדים.
האמת שהחופש הזה להם עצוב להגיד אבל הוא מאסר להורים.מאוד קשה להעסיק כל היום ילדיפ עילים ועד כמה וכמה גם להתחלק עם הבעל במשמרות ,כך שכל הזמן אני בלחץ להספיק להגיע ו\או לחזור וכשאני כבר מגיעה אני ישר מתחילה לתקתק תיקים כדי ללכת כל פעם למקום אחר.ואת יודעת אחרי יום עבודה לפעמים בא לך לא לשמוע מאף אחד,ורק לשבת בשקט שעה עם עצמך,אבל אין את הפרביליגיה הזאת,כמו גם את היכולת לנוח כשאת חולה.וכן,כמה שעבודה יכולה להיות קשה לפעמים,עם ילדים זאת העבודה הכי קשה.(אם כי הכי מתגמלת...)והלוואי ויכולתי לא לעבוד בכלל לשלוח אותם לגנים ולבוא לאסוך אותם כמו בני אדם בשעה 1 ולא חלילה לאחר הבשניה,והילד כבר מעקם את האף איך אמא שלו הגיעה הכי מאוחר(קרה לי פעם אחת כשנתקעתי בפקק של תאונת דרכים ומה שעבר עליי באותו זמן,אכלתי את הלב,הגעתי לגן והוא היה לבד עם הגננת וכ"כ נעלב..לא מעניין אותו שאמא שלו נתקעה שעתיים באיזשהי תאונה איימתנית..)
בקיצור מה אגיד לך לא פשוט להיות הורה,ואני מקווה שאני עושה את חלקי כמו שצריך,כי בתקופה האחרונה אני מותשת...אבל לא נורא עוד שבוע וחוזרים לשגרה...
איזה כיף לך שאת יכולה לעבוד גם מהבית,בלי להיות בלחץ של לקום מוקדם,להתארגן ולהתקע בפקקים על הבוקר...אני בדיוק הפוך ממך...אגב,יש לנו עוד משהו משותף,גם אימי הקריבה את עצמה "למען הילדים" והפסיקה לעבוד כשאחי הגדול נולד,והיא תמיד היתה שם,אבל גם תמיד נפנפה בזה,וכאילו האשימה אותנו שבגללנו היא לא עובדת,כשמתחת לאף צמחה לה הפרעת האכילה שלי..
נראה לי שכל העניין זה להיות קשובים לילדים,הפונקציה של הזמן פחות חשובה.
טוב שלי,אלך לקרוא עוד שרשורים,ותספרו לי על סיפורים נוספים,עד שאגיע אליהם יקח לי עוד המון זמן...ערב מקסים,קרן אור.אגב,תשאלי שאלות על ויטמינים חופשי יקירתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורות היא ללא ספק העבודה הקשה בעולם
שלי22/08/2007אין מי שיאמר לך שאתה פועל נכון, אין מי שיחלק לך ציונים, או בונוסים, או יאמר לך שאת מוכשרת ומצוינת וראויה לקידום או העלאה בשכר... רק את יכולה להעריך את פעולותייך והתנהגותך, ואנחנו הרי השופטות המחמירות ביותר בעולם. אין ספר הדרכה יעיל באמת, ואת חייבת לסמוך על האינטואיציות שלך ועל תפיסת עולמך ולאלתר כל הזמן. זו ללא ספק העבודה התובענית והמורכבת ביותר. אבל אני בטוחה שחיבוק וחיוך של ילד כששבת הביתה סוף סוף הוא גמול נפלא יותר מכל שכר או קידום.
וכמו שנדמה לי שכתבתי לך, כבר כמה ימים שאני רואה אמהות הרוסות מעייפות סביבי, מנסות לשעשע את הילדים בימים האחרונים של החופש... שלא לדבר על אבות שבכלל לא מבינים איך זה קרה להם...
אבל גם בלי להכיר אותך (בעולם האמיתי), אומר שוב שאני בטוחה שאת אם נפלאה. כי רק מקריאה של שתיים שלוש הודעות שלך מרגישים את החום, האהבה והדאגה שיש לך כלפי העולם כולו, אז וודאי שילדייך מקבלים המון, גם אם זה מחמש אחר הצהריים ולא מאחת.
ואת יודעת, ילדים גדלים, ומהר, ועוד כמה שנים יהיו להם חיים מלאים כל כך, עם חברים וחוגים ותחביבים. ואז הם באמת לא זקוקים לך כל כך הרבה שעות, אלא זקוקים לאם אינטליגנטית עם ניסיון חיים וחיים משלה.
ואם גם את גדלת עם אם שלא עובדת אז את וודאי יודעת שזה לאו דווקא ייתרון. כמו שכתבת, למרות שאמך היתה שם כדי לטפל ולהזין ולחנך, את את המרד שלך עשית - ופגעת בעיקר בעצמך. וברור שתחושת התיסכול של האם פוגעת בילדים נואשות. (אמא שלי לא בחרה להקריב עבורנו, אבל אכתוב לך על זה במייל).
אז גם כאן חלקי לעצמך כמה מחמאות וחיזוקים, אני יודעת שאמהות ורגשי אשם הולכים יד ביד, אך נסי להפיג אותם קצת...
לילה טוב יקירה, מחר אציג את דילמת הויטמינים שלי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)