מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת...Just me19/06/2009
אני בת 22 בעלת גוף ממוצע, משקל 67 (לפני כחודש וחצי).
טוב אז פה זה מתחיל... הרבה זמן שרציתי לרזות קצת אך לא מצאתי שום דבר שיעזור לי או יניע אותי. כל פעם שהייתיי מחליטה על דיאטה, יום למחרת היא הייתה נגמרת. אני לא חושבת שאני שמנה אך, כמה קילוגרמים פחות בהחלט יועילו. אי אפשר לתאר את ההרגשה כשמחמיאים לך על כמה שאת נראית טוב ו-ר-ז-י-ת. חברה ייעצה לי על כדורי רזין שהם טובים להרזיה אך -ממכרים-.
אז דאגתי למרשם וקניתי לי.. ל"מרבה הפלא" יכול להיות שבאמת התמכרתי אליהם.. שתיתי חפיסה במשך חודש שלם והגעתי למשקל 58 בלי להתאמץ הרבה. כשנגמרה החפיסה הראשונה, הייתי כשבועיים ללא כדורים והתחלתי לאכול יותר ממה שהתרגלתי אליו חודש לפני, עד כדי כך ש..כשהייתי מסיימת לאכול הקיבה הייתה מתחילה לכאוב לי. השבוע הלכתי וקניתי לי עוד חפיסה אחת.
לכדורים האלו יש תופעות לוואי לא כל כך נעימות, כמו סחרחורות בחילות ורעידות בגוף כנראה מירידת לחץ דם או משהו. היום, עשיתי כמה דברים בבית, רגילים לחלוטין.. נקיון,סדר. הרגשתי כאילו אני רצה מרתון של 1000 מ'. הזעתי כמו שבחיים לא הזעתי, תקפה אותי סחרחורת איומה כאבי ראש חזקים ולחץ באוזניים, בצורה מפחידה. זה היה הסימן בשבילי לעזוב הכל ולנוח. נחתי, עשיתי מקלחת טובה. כשיצאתי מהמקלחת ביקשתי מאמא שלי כדור לכאבי ראש כדי להקל את התחושה. כאשר היא הביטה בי היא פשוט נעמדה בהלם. הרגשתי מבולבלת לא הבנתי מה קרה. היא לקחה אותי למראה כדי להראות לי איך הפנים שלי נראות. נדהמתי...נבהלתי... הפנים שלי היו בגוון לבן, ירוק, כחול, לא יודעת להסביר את זה. מסביב לעיניים היו לי פנסים כחולים... ממש ככה כאילו הרגע חטפתי אגרופים.
אמא שלי שתהיה בריאה ישר "דחפה" לי אוכל לפה ישבה לידי עד ששגמרתי לאכול ולשתות בקבוק מים שלם. (אין לה מושג שאני לוקחת את הכדורים האלו-לא סיפרתי)
*** אז עכשיו אני מרגישה קצת מבולבלת... יכול להיות שאני בדרך לאנורקסיה.. ? אני כבר לא יודעת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקרה,
קרן אור20/06/2009ההגדרה לא ממש משנה,מה שמשנה הוא שאת פוגעת בעצמך.דיאטה אמורה להיות תהליך בריא(וזאת מבלי להתייחס לנתונים שלך או האם את צריכה בכלל דיאטה,זה תוכל להגיד לך רק דיאטנית) כחלק מאורח חיים .אבל נשמע שמשהו אצלך יצא משליטה,את רואה רק את מחוג המשקל ומתעלמת מאיתותי האזהרה החמורים שגופך שולח לך.
הזעה,כמו גם דופק מהיר יכולים חד וחלק לנבוע מנטילת הכדורים והינם בבחינת מצב חירום רפואי.הפסיקי את הכדורים מידית ופני לקבלת עזרה רפואית.הפעם זה עבר ללא התערבות,פעם אחרת יכול להיות מאוחר מידי.
ואח"כ הייתי ממליצה לך בחום ללכת לייעוץ תזונתי ונפשי ולהבין את הספקטרום הרחב שנעוץ בבסיס הרצון לרזות.
אבל קודם כל-לא להזניח את עצמך! אם מקרה זה חוזר פני מידית לחדר מיון.ולא,יום ראשון על הבוקר לכי לרופא המשפחה וספרי לו על הכול.הוא בהתאם לצורך יפנה אותך למעקב ובדיקות.
קחי אחריות על עצמך וחייך! הם שווים הרבה יותר מאשר המשקל,תאמיני לי...
ואני כאן אם יש לך עוד שאלות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)