מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר טוב יקרות שאתן!קרן אור24/06/2009
נטע-מקווה שהצלחת להירדם בסוף.ונכון,כפי שכבר כתבתי וכשם שכתבו לך, עיקר המאמצים צריכים להיות מגויסים בלהחלים.חשוב לי להעיר משהו בהקשר לכך,המטרה לא צריכה להיות "לצאת מהכלא" ולחזור לבית החמים והמוכר(אם כי אני יכולה להבין את זה מאוד) אלא לחזור לשם אבל כשאת בריאה.ולא רק פיזית,אלא ובעיקר נפשית,כדי שתוכלי להתחיל מבראשית ולהתחיל לחיות את החיים במלואם כפי שאת אמורה לחיות.רק אז תוכלי להתפנות ולחשוב מה נטע רוצה בשביל עצמה,לקבל החלטות ממקום אמיתי ונכון עבורך.אולי אז תחליטי שאת רוצה לעשות שירות לאומי ואולי גם תגלי שלא.מה שאני מנסה להגיד לך הוא שאת נמצאת כרגע באשפוז וגם אם זה רחוק מלהיות המקום האידיאלי לשהות בו,קחי את הפסק זמן הזה מהחיים כדי לחזור אליהם כנטע שלמה.נצלי את כל העזרה,התמיכה והדאגה שאת מקבלת מהצוות הטיפולי לשם כך.
דניאל-שמחה על גילוי הלב,אני מבינה שוודאי לא היה לך קל,אבל אני חושבת שטוב שאת מתחילה לאפשר לעצמך את מרחב הנשימה והשיתוף הזה.ואין על מה,יקירה.אני אהיה כאן עבורך כל אימת שתחפצי.
תקווה-מה שלומך חוץ מזה??אני שומעת על תאריך הגיוס המתקרב,ואני שמחה על כך,אם כי ברור לי שזה ודאי מעורר בך גם חששות(טבעיים) מפני הלא ידוע.אשמח לשמוע יותר מה קורה איתך.
שירה יקירה-איך עוברים עלייך הימים עכשיו כשסיימת את הלימודים??יש תכנונים לחופשת הקיץ??
שירני-את כותבת שאת מתמודדת,ואני מברכת על כך,אם כי ברור לי עד כמה זה לא פשוט עבורך.אני גם קוראת מבעד לשורות כמה שירן של היום יכולה לראות את עצמה כחלק נפרד מהאנורקסיה,וזה מדהים בעיניי.נכון,אין לי ספק שהמאבק הוא קשה ולעיתים אולי קשה מידי,אבל בסופו של דבר את מבינה עד כמה זה נכון עבורך.ועד כמה זה שווה את זה.
יקרות,שאלתן לגביי.אני עוברת תקופה קשה מאוד,אני עוברת כל יום כימו והקרנות,ואני חלשה ותשושה.וכמעט כמוכן,יש לי את העליות והירידות שלי במאבק על החיים.לא קל לי,אבל אני משתדלת לעשות כמיטב יכולתי,אם כי לפעמים הקושי האמיתי הוא לקבל את זה שחיי השתנו לתמיד,אני כבר לא מזהה אותם או את עצמי בתוכם,המשפחה שלי השתנתה.אבל בתוך כל זה צריך ללמוד לקבל את השינוי וללמוד להתנהל אחרת.אולי בסוף אגלה שהגעתי למקום טוב ושלם יותר .אבל כרגע עיקר המאבק הוא על עוד יום,על התקווה שלפעמים נדמה כי לא קיימת.
אתן רואות, המאבק שלי,לא שונה מהמאבק שלכן על החיים.ואני ממשיכה לומר לעצמי את מה שאני תמיד אומרת לכן,כי אני באמת מאמינה בזה.לפעמים נדמה לי שאנשים אוחזים עבורי בתקווה ובאמונה ,כשלי זה נראה ממש תלוש מהמציאות.הם מאמינים בי.אבל אני יכולה להבין שבתוך כל הכאב והקושי הראייה שלי היא צרה כרגע.כפי שאני שומעת מכל אחת מכן על ההתמודדות שלה ותמיד אתן שואלות איך אני מאמינה כ"כ ,כשלכן נראה שלעולם תשארנה לפותות בכבלי המחלה.אז יקרות,אני כאן כדי להאיר לכן את הימים(והלילות) הקשים,כפי שיש כאלו שעושים זאת בשבילי.
כי בשורה התחתונה-אני מאמינה בכן,מאוד! ואני חושבת שאתן מצליחות לראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
קרן אור24/06/2009שכשאתן מאמינות בעצמכן,הכל אפשרי.
הדרך עוד ארוכה,יקירות,למי יותר ולמי פחות,אבל אנחנו נעבור אותה ביחד.אל תפסיקו לכתוב,אפשרו לעצמכן להתמך ולהרגיש אהובות,כי אתן כאלו,פשוט כמו שזה נשמע.
שלכן ואיתכן תמיד,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה:
תקווה24/06/2009מה שלמוך? אני שמחה ששיתפת אותנו בכל מה שעובר אליך עם כל הקושי שאני עדה להם מבין השורות שכתבת אני רואה גם את התקווה שיש שם וכשם שאת תמיד שם בשבילנו כך אנו תמיד נהיה כאן בשבילך וביחד באמת נעבור את כל הקשיים שהחיים הציבו לנו.. רציתי גם להודות לך על כל המילים המחממות שהקדשת לנו, אני בטוחה שלא קל לך ובכל זאת את תמיד כאן בשבילנו על כל הצרות וההתקדמויות- הקטנות והגדולות ורציתי להודות לך על זה,את מישהי שאני מרגישה שעם כל הקושי את באמת תמיד נמצאת שם ואני ממש מעריכה אותך יותר ממה שאני יכולה להביע..
במילים שכתבת לי אישית אמרת משהו שאני שמחה שאמרת שהוא טבעי כי כבר התחלתי לחשוש מזה קצת הגיוס הוא דבר שממש חשוב לי ושנלחמתי עליו בגלל כל מה שאני מאמינה אבל ככל שהגיוס שלי קרב אני מתחילה לחשוש איך זה באמת יהיה אני יותר מכל מודאגת מהקושי הפיזי של הטירונות התפקיד שמצאתי לי של מורה חיילת הוא תפקיד שאני יודעת שהוא מתאים לי וכולי תקווה שגם אעשה בו ככל יכולתי אני פשוט מקווה שאצליח לעבור את הטירונות בשלום כדי להגיע לשם- בכל מקרה מחר אדע קצת יותר פרטים כי יש לי מפגש הכנה לגיוס ושם יסבירו לנו קצת יותר על הטירונות והגיוס אז אחזור ואעדקן אותך בכל מה שאגלה..
תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה יקירה,
קרן אור24/06/2009תודה על המילים החמות,אבל אין צורך להודות לי.את יודעת לפעמים כשנראה לך שאתה בא לחזק אתה מגלה בסוף שיצאת מחוזק.
גם אני מלאה הערכה על ההתמודדות והדרך אותה אתן עושות,גם אני לפעמים שואבת ממכן כוחות,נזכרת איך פעם כשרציתי ממש והייתי מוכנה לעבוד קשה בשביל זה,החלמתי.וזה נותן לי הרבה כוחות גם היום.
ולגביי הגיוס-בוודאי שזה טיבעי.הרי מדובר במסגרת שונה,ביציאה לעצמאות שעד כמה שרוצים אותה היא גם מפחידה,אבל אני חושבת שאין סיבה שלא תמצאי את עצמך ,הרי זה תפקיד שאת מאוד רוצה.זה בטח בהתחלה לא יהיה קל,אבל היי,עברנו דברים יותר קשים ,לא??קטן עלייך!
מאחלת לך המון בהצלחה מחר במפגש ואני אהיה כאן כדי לשמוע מה בפיך כשתחזרי.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור מלאך שלי
שירן25/06/2009הדברים שלך העלו בי דמעות בעיניים..
כ"כ התרגשתי לקרוא את מה שכתבת..כמה את מתמודדת כ"כ יפה ובהערצה! כמה את דואגת וכמה אכפת לך מאיתנו..
זה כ"כ מרגש אותי לדעת שקיים בעולם הזה אדם כמוך שמבין את הגיהנום בו אנחנו נמצאות ומוכן כ"כ לתת מעצמו כדי לעזור לנו..
כאב לי מאוד לשמוע שאת עוברת דברים כאלה קשים..ואני יודעת גם מבלי תאמרי לי ולבנות שאת עוברת תקופה מאוד קשה. גם כשאת אינך אומרת דבר, אני יודעת שכן.. שקשה לך, שגם את נשברת לפעמים..
ולפעמים אני מאוד רוצה לעורר את הצורך הזה שלך לשתף אותנו, לגלות לנו מה באמת עובר עליך כדי שגם אנחנו נוכל לעזור לך ולתמוך בך..כי זה באמת מגיע לך..
אך אני חוששת שאולי לא תרצי או שאולי יהיה לך קשה.. אני רוצה שתדעי שאני וגם שאר הבנות תמיד נהיה כאן בשבילך.. ברגעים שאת בטוחה וחושבת שזה הסוף ושאין יותר תקווה- נשמח להיות לך כאן לעזר, לאוזן קשבת, לתמיכה וכן, גם כדי להראות לך את הצד השני של הדברים שאת לא מצליחה לראות לפעמים..בדיוק כמו שקורה לנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירן25/06/2009את יודעת, זה מאוד מזכיר לי את הדיכאון להבדיל..
גם בדיכאון התפישה היא מאוד צרה ומוטעית לפעמים. אני יודעת שבמקרה שלך זה שונה אבל אני בטוחה שיש מקרים בהם התקווה עוד ישנה והיא קיימת וקשה לך לראותה ואני מבינה אותך.
אני אשמח להחזיק בשבילך בתקווה הזאת כשלא תוכלי לראותה.
עשית עבורי המון. את קוראת אותי ממש כמו ספר.. כתבת שאני פתאום מתחילה לראות את עצמי כחלק נפרד מהאנורקסיה הזו וזה נכון..זה משהו שאני אפילו לא יכולתי להצביע עליו..ידעתי שקורה משהו חיובי ולא ידעתי בדיוק מה. ואת כמו תמיד הגעת עם האבחנה המדויקת שלך (: מקסימה שאת.
אני תמיד אהיה אסירת תודה לך על כל מה שעשית למעני ואת עדיין עושה. זה מעל ומעבר.. באמת..
אני כ"כ גאה בך על ההתמודדות הקשה והיומיומית שלך...את מושא הערצה לכל אדם..
בדרך הזו את גם תתקדמי מהר יותר להחלמה..יש בך כוחות עצומים ואת יכולה לעבור גם את זה..אפילו שלא נראה לך כך לפעמים.
אוהבת אותך מאוד ומעריכה אותך על השיתוף והכנות,
כאן בשבילך,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה!
שירה26/06/2009העלית לי דמעות בעיניים...עצוב וכואב לי לשמוע שאת עוברת זמנים קשים כל כך..
אני יודעת שאת חזקה ואני בטוחה ומאמינה שתוכלי לנצח את המחלה הזו כפי שהתגברת על דברים קשים גם בעבר...
התמיכה והפורום שלך כ"כ חשובים לי... זה כמו בית לבוא אליו, כשאני מרגישה שאין לי אף אחד...
ההתמודדות האמיצה שלך היא פשוט מעוררת הערצה... את בנאדם מדהים ומיוחד, בעל כוחות אדירים ואהבה, הבנה ונתינה אינסופיים...
אוהבת אותך ומעריכה אותך מאוד
שולחת לך המון חיזוקים ואיחולי החלמה...
שבת שלום
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)