מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכל הבנות היקרות!שירן26/06/2009
דניאל- תודה על החיזוקים שלך..זה באמת מאוד עודד אותי לקרוא את זה.
שאלת מה שלומי והחלטתי לפתוח פוסט חדש בו אני קצת אכתוב על מה שעובר עלי לאחרונה..הרבה זמן שלא כתבתי ואני מרגישה צורך..
אתמול חשבתי על המצב שלי..על זה שאני מתאמצת מאוד יפה ומתקדמת בסה"כ.. אבל מצד שני ה"בסדר" הזה לא מספיק דיו כדי להניף אותי קדימה.. כדי לגרום לי באמת להגשים את מה שאני חולמת ורוצה בחיים <לימודים, עבודה חדשה וכו'>..
ה-בסדר הזה שאני מרגישה שמהול בעצבות מצד שני - לא תורם לי כ"כ..מרגישה שאני צריכה דחיפה חזקה יותר כדי שאוכל לעוף, כדי שאוכל לצאת מהמחלה הזו לגמרי..
אני מאוד מיואשת מזה שהיא עדיין שם..ולא מרפה ממני.. נדמה כאילו היא לעולם תישאר בי.
אני חולמת..על עצמי מגיעה לקו הסיום, מרפה מהחולי, משאירה את הכאב מאחור..מגשימה סוף סוף את כל שאני שואפת כבר הרבה זמן ואין ביכולתי.
אני מדמיינת את עצמי מרפה, שייכת, רגועה ושלמה בתוך עורי שלי.. והמחשבות האלה מתסכלות עוד יותר.. אני מרגישה שזה אפשרי עבורי אבל לא מצליחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שירן26/06/2009המחשבות האלה על מה יהיה בלי המחלה, מה יהיה א"חכ.. זה כ"כ ממלא אותי..אתמול ממש בכיתי בגלל זה.. על המחשבות הלאה..על העתיד הזה שאני רוצה..
ואני לא חושבת שהוא יגיע..הכל תמיד לא מספיק כדי להוציא את המחלה הזו החוצה.. כדי לסלק אותה..היא חזקה מדי..
אני רוצה להיות נורמלית..בעבודה שמים לב שאני אף פעם לא טועמת משום דבר..שאני תמיד מביאה אוכל מהבית ולא מעיזה לטעום איזה משהו חדש או "לנשנש" עם החברות..אני מנסה לחשוב על איך הייתי פעם.. האם הייתי מסוגלת לשבת ככה עם החברות לעבודה ולאכול מה שהן אוכלות..
כבר השלמתי עם זה שהחיים שלי קיבלו תפנית. והמוזר הוא שאפילו עכשיו אני מצליחה לראות את התועלת שהפקתי מכך למרות הכל..זה מדהים בעיניי..כי עד עכשיו פשוט לא יכולתי להפסיק לחשוב על העבר..ואני מרגישה שאני קצת זונחת את העבר וממשיכה קדימה אבל זה לא מספיק..
כל דבר קטן יכול לשבור אותי ואני יודעת את זה. הקשיים היומיומיים מכבידים עלי ומאיימים להפיל עלי דיכאון אז שאחשוב על לימודים ועבודה חדשה? אני לא רואה את זה קורה.
זה כ"כ מתסכל.. אני חושבת על שירן של פעם שהייתה מסוגלת ללמוד ..ולא מבינה איך אני מגשימה את זה עכשיו..
אני לא מרגישה צורך לשמוע פתאום שירים עצובים. רק שירים מלאי תקווה..שמכניסים אותי יותר לתוך התסכול הפנימי שלי מסתבר..
עשיתי שינוי גדול ואני מרגישה את זה.. אבל זה לא מספיק...הפחדים עוד שם.. גם מחשבות האנורקסיה.
זה לא נראה כעומד להסתיים.
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן יקרה..
שני26/06/2009וואו..אני ממש מזדהה איתך..הפחד הזה שהמחשבות תמיד ישארו והפחד לא להצליח בדברים שהצלחת מלפני המחלה..והכי נורא זה הפחד מהעצב שלא ירפא..אלו הפחדים הכול כל שקיימים בי!
אבל יקירתי..תביני..את בתקופת החלמה..את בשלב האמצעי כלומר בין המחלה לבין הלא מחלה והרי שהשלב הזה הוא השלב הקשה אך המשמעותי ביותר!אך ברגע שאת לא מוותרת וכן אני רואה עד כמה את נילחמת..את תעברי את ה"שלב הזה"ותגיעי לשלב האחרון..ואת יודעת מהו?שלב החיים!
השלב בו ציפית לו מכול..בלי מחשבות טורדניות..בלי היתנהגות משונה..בלי עצב ותיסכול בלתי פוסק..בלי פחד מכון!כי הרי ברגע שתצליחי ובאמת תעברי את המלחמה הזו את לא תפחדי מכלום!
כי הצלחת להילחם ולעבור כ"כ קשה וכ"כ מתיש(פיזית ובעיקר נפשית!!)ואז...פתאום הכול יהיה קטן..אז תיהי שירן הענקית שהכול כל כך קטן עליה!כך אני מאחלת לך יקירה ויודעת שימים ידברו!
אל תוותרי לעצמך המשך בדרך זו שאף על פי הקשיים הכרוכים בה..הכול שווה כדי להגיע למקום בריא ומאושר!=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן!
שירה26/06/2009אין אפילו צל של ספק בליבי, שאת תצאי מהמחלה הזאת (גם אם לא לגמרי לגמרי)... ואת תצאי ממנה חזקה יותר, אמיצה יותר ושלמה יותר עם עצמך.
אני בטוחה ומאמינה בכך.
רק חשבי על ההתקדמות הענקית שעברת... כל פעם מחחדש אני נפעמת מהמסע שעברת...אני קוראת שאת מבינה את השינוי הגדול שעברת, אך את מרגישה שזה לא מספיק... שירן, ברור לי שהמחשבות "האנורקטיות" והפחדים עדיין שם, ואני חושבת שזה טיבעי לחלוטין כחלק מתהליך ההחלמה שלך....
אני בהחלט מזדהה עם המחשבות על העתיד... וכמוך, גם המחשבות הללו לעיתים גורמות לי עצב רב... אבל אני חושבת שזה צריך להיות דווקא ההפך- המחשבות על העתיד אמורות לחזק אותך, לנסוך בך תקווה... ועם הזמן, תתקדמי עוד ועוד... גם אם ההתקדמות תהיה בצעדי תינוק, את תגיעי לשם. ועלייך להיאחז בכל הכוח בתקווה, שיהיה יותר טוב!
העובדה שאת שומעת שירים שמחים ולא עצובים, רק מראה שאת מתקדמת... למרות תחושת התסכול שאת מקבלת מהם...
אני חושבת שגם המחשבות על "שירן הישנה" הן עוצרות אותך... את שירן אחרת. חזקה ואמיצה יותר נוכח המאבק היומיומי עם המחלה... כל האפשרויות פתוחות בפניך, כל מה שתירצי- תוכלי להשיג!
נכון, המחשבות והאנורקסיה כובלות אותנו, מחשיכות את העולם... גם לי לפעמים נדמה שהמחלה חזקה יותר ממני, כאילו היא לעד תישאר, אבל שירן עלינו להאמין שננצח אותה בסוף! אנחנו בוחרות בחיים על פני המוות, ולמרות שישנם קשיים בדרך ומכשולים, אני בטוחה שבסוף נגיע לנקודה שאנחנו כ"כ מייחלות לה...
את כותבת שאת רוצה להיות נורמלית... אני חושבת שאם נגיד תאכלי משהו חדש עם החברות זה יהיה צעד נוסף של מלחמה נגד המחלה... לנצח את הקולות האלו שבראש, את המחלה שאוהבת את "השיגרה"... אני יודעת עד כמה שזה מפחיד אבל תנסי....
שולחת לך חיזוקים... שבת שלום
שירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל שירה וקרן אור
שירן27/06/2009תודה יקרות על המילים המעודדות והחיזוקים.
על כך שאתן מאמינות בי ומאפשרות לי לראות גם את הדרך החוצה.. דרך אותה איני מצליחה לראות לפעמים.
אני יודעת שזהו תהליך ארוך ואיטי..מי כמונו יודעות עד כמה הוא איטי ומתיש..
לפעמים אני פשוט רוצה שהתהליך הזה ייגמר..כל שינוי קטן שאני עושה לוקח לו כמעט חודש להתקבע אצלי.. הכל נעשה לאט.. בקצב איטי להחריד ואני כ"כ רוצה קדימה.. קשה לי עם העובדה שזה עוד ארוך..
המחלה הזו מהתלת בי כל פעם.. לפעמים אני עושה צעד כ"כ עצום נגדה וחושבת: "זהו, זה כמעט נגמר.. כמעט ניצחתי והגעתי לסוף".. ואז אני מגלה שאני בכלל לא בסוף..שיש לי עוד הרבה לעבור.. שהיא עוד נמצאת בי ולא הלכה לשום מקום =/
אני בטוחה שאתן מזדהות איתי ומכירות את התחושה הזו.
שיהיה לכן שבוע מוצלח,
אוהבת ,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)