מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר טוב!!קרן אור09/07/2009
יקרות שלי,היום אני כבר הרבה יותר טוב,וכנראה שאשוחרר הביתה עוד מעט.לא קל,אבל אנחנו פייטריות,לא??
דניאל-שמחתי לקרוא שקבעת תור לרופאה,אילו מקומות טיפול היא הציעה??אשמח אם תשתפי אותנו יותר בדילמות שלך כדי שנוכל לעזור לך להחליט מה הכי נכון עבורך.אבל אני אישית מאמינה שלא משנה לאיזה טיפול תבחרי ללכת,כל עוד שתלכי אליו עם רצון לעבוד קשה כדי להחלים.ואגב,באיזור השרון קיימת ברעננה את מרפאת הנוטרים,שהיא מרפאת חוץ ומקבלת את חברי כל קופ"ח.הבנתי שהיא מרפאה טובה מאוד.לגביי תל השומר,יש גם מחלקת מבוגרים ותלוי במצב שלך-אבל יש אפשרות לטיפול יום.עוד מקום טוב שאני מכירה אישית היא המרפאה בבי"ח איכילוב.כואב לקרוא עד כמה קשה לך,אבל מתוך הייאוש הזה חשוב שתביני שהדרך להרגיש יותר טוב היא לפנות לטיפול.מעבר לפן התזונתי,תהיה לך תמיכה נפשית,תרגישי חופשיה לדבר ולהסיר את המסכות הכואבות כ"כ..שאנו מורגלות לעטות על פנינו.תרגישי שמבינים אותך ומכילים את מה שאת מרגישה.גם יחזקו אותך ויטעו בך תקווה,כי אפשר להחלים ואף מקרה לא קשה מידי..או אבוד..תאמיני לי ששמעתי את המשפטים האלו לא מעט בחיי וגיליתי שמעבר לכל,רק אני יכולה להחליט ולקבוע איך יראו חיי בהמשך.עשי זאת! את מסוגלת לכך!
שירן-כפי שכבר כתבתי לך,אני חושבת שגם אם תחליטי להחליף פסיכיאטרית ,כן חשוב שתלמדי לתת ביטוי לתחושותייך,ולא לברוח מהם מפחד להתמודד עם הצד השני.זה רק יכול לחזק אותך.לגביי הטיפול ההומאופתי-נשמע שאת לא משוכנעת כ"כ ואולי כדאי להמתין מעט עם זה.יחד עם זאת,אני חושבת שאם הטיפול התרופתי הקונבנציונאלי כן עזר לך להרגיש הרבה יותר טוב עם עצמך והפך את ההתמודדות לקלה יותר,אני לא הייתי ממהרת לשלול אותו למרות תופעות הלוואי שאת חוששת מהם.יתרה מכך,אל תשכחי שבעבר כשהסתייעת בתרופות לא היית במצב מאוזן מבחינת המשקל כמו היום,ולכן התנודות במשקל היו יותר משמעותיות עבורך(ויכול להיות שבכלל נגרמו כתוצאה מחוסר איזון ולאו דווקא מהטיפול התרופתי).חוץ מזה,לקבוצת נוגדי הדיכאון SSRI יש דווקא השפעה מדכאת תיאבון.....מה שאני מנסה להגיד לך,שעבורי להרגיש טוב נפשית שווה הכול והייתי נותנת לזה עוד צ'אנס...
תקווה-שמחתי לשמוע שמעבר לקושי המובן,את לומדת לפרגן לעצמך מנוחה.זה שינוי מאוד חשוב ומהותי,ואני לא יודעת עד כמה את רואה את זה.לגביי עניין החברות והגיוס-זה נכון שלפעמים במרחק חלק מהחברויות דועכות ואולי לא נשארות באותה דרגת קירבה.זה חלק מהחיים.אגלה לך שבעבר נפגעתי מאוד מזה,אבל למדתי שחברות אמיתית היא מעבר להכול,ואם חברות אחת הסתיימה או דעכה מעט,כנראה שזה היה נכון.יש חברויות שנכונות למקום או לזמן מסוים,ויש חברויות לכל החיים.אל תשכחי שהצבא פותח לך אפשרות לעוד קשרים עם בנות אחרות,שאולי תגלי דווקא שהם משמעותיים או חשובים יותר עבורך.אבל את זה יגיד רק הזמן ואת תצטרכי להפתח כדי לאפשר את זה.ולגביי דודה שלך-היא כבר הגיעה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
קרן אור09/07/2009נטע-שמחה כמו תמיד לשמוע על שיפור במצבך ולקרוא עד כמה את הולכת ומתחזקת מידי יום.מה המבנה הטיפולי שנקבע לך כרגע,כמה פעמים בשבוע את הולכת לביקורת??ואיך את מרגישה עם זה??
שירה-הלו???????????
יקרות שלי,שיהיה לנו אחלה יום,
שיביא איתו רוגע ושלווה..
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור אהובה..
שני09/07/2009ראשית כל אני שמחה לשמוע שאאת חשה קצת יותר בטוב..ושתיהי בבית בקרוב..וברור שאת לוחמת!ולא מוותרת!ובסוף תיזכי רק לימים בריאים ומאושרים!אמן!..שנית לגבי הטיפול..למשל ביררתי דרך קופת החולים..וזה משהו כמו פעם בשבועיים פסיכיאטרית(בתחילה אמרו שבלי פסיכלוג..רק בהמשך!=\)ופעם בשבוע דיאטנית..את האמת קצת מאכזב ונראה לי לא הכי יעיל..ועוד דרך חשבתי אולי על פסיכלוגית ודיאטנית באופן פרטי!?רק שאני עדיין מבררת את זה..תלוי בעלות הכספית של כל זה..
אני כבר 4 שנים בסיפור הזה..ולפני שנתיים ניסיתי טיפול אך עצרתי באמצע..מה שכן בשנתיים האחרונות המצב פי 2 יותר גרוע מאז..אבל אל דאגה אני לא מוותרת..מחכה לשמוע מימך בקרוב..
רפואה שלמה - שלך - דניאל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל יקירה,
קרן אור10/07/2009אני אכן כבר בבית ואין לך מושג כמה לומדים להעריך את זה אחרי ימי בי"ח.אני צריכה לחזור לביקורת ביום ראשון ושני,אבל אם לא יהיה משהו קריטי אני אמורה להיות בבית במשך השבוע,אולי אצליח להתחזק ולהיות קצת עם ילדיי בחופש.
לגביי הטיפול שביררת לגביו-תיראי,אני לא יודעת מה המצב הפיזי שלך.לפעמים כשהמצב הפיזי לא טוב קודם כל מטפלים בפן התזונתי-רפואי כדי לאפשר את הטיפול הנפשי.לפעמים גם יש קודם כמה מפגשים עם פסיכיאטרית כדי שתקבל תמונה כללית של מצבך ומתוך כך תבנה לך את הטיפול שיתאים לך.אז זה לא נשמע לי לא סביר או מוזר.יחד עם זאת,מה שחשוב בעיני הוא איך הרגשת כשהלכת לשם??האם הרגשת שיש איזשהי הבנה בינך לבין הפסיכיאטרית שנפגשת איתה??אני אומרת לסמוך על תחושות בטן,כל אימת שהן באות כמובן ממקום בריא...
מה לגביי מרפאת הנוטרים??
הייתי ממליצה לך ללכת לכמה מרפאות לשמוע את מה שהן מציעות ואז לקבל החלטה.רק חשוב לא להשאר בלי טיפול.אין צורך במערך פרטי לטעמי,כי ישנן מרפאות מסובסדות(או חינמיות) שלא נופלות ברמתן מאילו הפרטיות,ויתרונן הוא בכך שהכול מרוכז במקום אחד ויש קשר ישיר בין כל אנשי הצוות שמטפלים בך.
אל תתייאשי,המשיכי בחיפושים ועדכני אותי.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור מדהימה שלי
נטע10/07/2009קרן אור המדהימה שלי!!!
ואו. איזה כייף לשמוע שאת מרגישה יותר טוב. עשית לי טוב על הלב... יקרה.
עכשיו אני אוכל לישון טוב בלילה...
איך את מרגישה באמת????תודה רבה רבה על כל ההתענינות והדאגה שלך. אין עלייך!
נכון, אני צריכה להגיע לטיפולים אינסטנטיבים ולשתף פעולה. זה היה אחת התנאים להשתחרר מהאישפוז. יחסית השתחררתי מוקדם. בד"כ האישפוזים יותר ארוכים אבל אני בד"כ שיתפתי פעולה וזה ממש קיצר את האשפוז משמעותית.
עכשיו יותר קל לי ממה שהיה לי קודם אבל עדיין קשה לי לאכול. אני בקושי זורקת אוכל, כלומר הרבה פחות ממה שהיתי זורקת פעם. למשל היום זרקתי רבע פיצה ורבע מעדן ופעם היתי ממש זורקת יותר משלשושת רבעי..., היום אני מתאפקת וממשיכה לאכול ולא לזרוק וגם כבר יודעים טוב מאד איפה לחפש את העקבות שלי... בפח במטבח בכיור בשרותים במדרגות בפח בחדרי וכו...
מה חדש אצלך?
אוהבת אותכן
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע מקסימה!
קרן אור10/07/2009חשוב להמשיך לא לוותר לעצמך ולהשתדל לאכול את כל מה שנמצא בתפריט שלך,על אף שיש לנו את הנטייה לקצץ מעט כי "מה זה משנה".אל תקלי ראש בעניין,ואני שמחה שאת ממשיכה ללכת למרפאה כדי לקבל כוחות ולהתחזק,חשוב להמשיך לשמור על שקיפות וכנות עם הצוות הטיפולי,גם אם לפעמים קשה לך ואת מעט נופלת..תדעי לא לכסות על זה ותני לזה מקום אמיתי בטיפול.
אני מקווה שהגרון שלך יותר טוב היום..פרגני לעצמך מנוחה ,נשמע שאת זקוקה לזה.
מאחלת לך שתתחזקי,שבת שלום,יקירה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)