מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי משפחה יקרה!קרן אור26/08/2007
כל ההודעות שאני כותבת כאן במשך חצי שעה נמחקות ואני צריכה משום מה לשחזר אותן..
כרונית-הינשופה המדהימה,את בטח תצאי ממחבואך,אחרי שאני כבר אשקע בשינה עמוקה.מצטערת אין לי שליטה על זה.
בלונדי יקרה-את יודעת כל פעם כשאני קוראת אותך ואת שלי אני מבינה כמה אני צריכה להיזהר בדבריי לילדיי.איך היחסים שלך היום עם אמא שלך??אצלי לא היו דברים מילוליים ברמה הזאת,אבל עדיין נתנו לי להבין מהר מאוד שאם אני רוצה להיות אהובה אני צריכה להיות מוצלחת-במראה החיצוני,בלימודים בהכול.הדברים היו מתחת לשטיח אבל קלטתי אותם חזק מאוד.כשהייתי מקום שני לא ידעתי איך להתמודד עם זה,אני זוכרת את עצמי בכיתה ג' עם ציון ג' ראשון ואחרון בחיי,הולכת ברחוב ומייחלת שאיזו מכונית תדרוס אותי..אתן בטח יודעות מה זה לפחד מלעשות משהו אם לא בטוחים שהוא יסתיים ב-100 כל דבר הופך להיות מספר ושוכחים את ההנאה שבכל התהליך,התוצאה היא שהופכת להיות חשובה כ"כ.ולא שהיום נגמלתי מזה לחלוטין,עדיין קשה לי לחיות עם כשלונות,אני עדין עושה דברים בטוטליות,בסדר מופתי וביסודיות..איפשהו זה כנראה האופי שלי.אבל היום למדתי שגם אם אכשל,אלמד את השיעור שלי,ואמשיך הלאה.ולא,זה לא קל לי.
שלי-אהבתי את העצה שנתת לבלונדי עם הלבן.אני אישית חושבת שצבע לבן הוא מהמם,גם אני לובשת אותו,אם כי זה לא בסטנדרט אלא ביום שאני ממש מרגישה טוב עם עצמי.עדיין קשה לי עם מבטים שננעצים בי כשאני נכנסת לאיזשהו מקום,לא נוח לי להיות "במרכז" אני אוהבת את הפינה השקטה של עצמי.
נושי-לא כתבתי לך תגובה מעבר לתגובה של בלונדי ושלי כי אני חושבת שהן תיארו את זה טוב ממה שאני הייתי עושה.את זקוקה לטיפול פסיכולוגי,הרי ברור לך שהמשקל מבטא משהו עמוק ומדמם יותר.את צעירה תקראי כמה אנחנו סובלת כדי להחלים.יש דברים שלא יחזרו לעולם-הנעורים,ההגשמה העצמית שמוזנחת בגלל המחלה,הבריאות שיכולה לההירס לצמיתות,המחזור שנעלם,יש הרבה יותר חסרונות ואפיל לא יתרון אחד.תני צא'נס למטפלת לעזור לך,תתחילי לקלף את הקליפות,אל תפחדי לגעת בפצעים,רק בצורה הזאת הם יגלידו..ואנחנו כאן יקירה תמיד,כדי לתמוך לעזור ולייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מקסימה!!!
בלונדי26/08/2007מה שלומך יקירה?
אל תפחדי על ילדייך. מה שאני עברתי זו התעללות. ואת כמובן לא עושה זאת לילדייך.
כיום יחסיי עם אימי טובים, לאחר ששתינו טופלנו טיפול פסיכולוגי ארוך ולמדנו לחיות בשלום.
כאמור, אני לא שוכחת כלום, אך מזיזה זאת הצידה ונהנית מהקשר איתה כיום.
כן שלינקה הציעה הצעה נחמדה על לחזור ארצה בלבן. מעניין..אני אחשוב על זה.
טוב יקירה, את בטח תיכף כבר הולכת לישון.
אז שיהיה לך לילה טוב וחלומות פז.
אוהבת
בלונדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילה טוב מלאכית!
שלי26/08/2007גם אני כתבתי לך הודעה ארוכה כתגובה להודעתך האחרונה, והצלחתי איכשהו למחוק אותה...
אז מה שלומך אם נפלאה ותשושה? מקווה שאת יודעת שלמרות שאת האם היחידה בפורום זה (אלא אם יש לנו קוראות שקטות...) כולנו מלאות הערצה כלפייך. אני חושבת שאוסף סיפורי האמהות שלנו מלמד שלהיות אם טובה לא קשור לשאלה האם את עובדת או לא, האם קשה לך להתמודד עם חופשת הקיץ, אלא קשורה יותר ליכולת לאהוב בלי תנאים, לתמוך בלי לפגוע, להיות מודעת לנפש העדינה של הילדים. ואני בטוחה שאת עושה כל זאת, ושתמשיכי כך.
מקווה שאת שומרת על עצמך היטב למרות העומס הרב, אוכלת היטב ונחה קצת.
כמו שכתבת לי למטה, העניין הזה של "שכחתי לאכול" הוא בהחלט מסוכן מאד. יש דברים שלומדים כנראה רק מניסיון, ובחודשיים האחרונים כבר הספקתי ללמוד כמה רעב עשוי להיות מסוכן עבורי. אז אני מתאמצת להקפיד על שעות ארוחות, ועל בין לבין, ומקווה שיום אחד זה יהפוך להרגל טבעי ונורמלי.
כבר עייפה ולא מרוכזת, הגיע הזמן לסידורי לילה ושינה...
אכתוב עוד מחר, ובנתיים - לילה טוב וחלומות מתוקים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שלי יקירתי
קרן אור27/08/2007מה שלומך??נקווה שתרגישי טוב יותר כשתקראי את ההודעה...
רציתי לשאול אותך כשכתבת"הצלחתי למחוק את ההודעה" האם זה אומר שנמחקה לך בטעות,או שהתחרטת לשלוח אותה??(את רואה גם אני יש לי ריגשי לפעמים...)
נשיקות אהובה,תתחזקי ותחזרי אלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ולילה טוב!
אני27/08/2007
לילה טוב לאם הפורום המדהימה... אני מקווה שאת מרגישה טוב ושהכל בסדר. אני שמחה לדעת שאת מזדהה עם דבריי ועם כתיבתי, ואני אקח את זה (ברשותך..) כמחמאה. אז תודה רבה לך וחן-וחן.
מה שלומך את? ומה עם הדלקת בגרון? עברה לך? אני מקווה שכששנת הלימודים תתחיל יהיה לך הרבה פחות קשה ויתפנה לך קצת זמן לעצמך. זה מגיע לך! הזאטוטים מרוקנים אותך לגמרי, אה? לא נורא, תיכף זה ייגמר...
שימח אותי לקרוא שאת מתנהלת בטבעיות בעבודה בנושא הפסקות האוכל. אמנם אני יודעת שאת החלמת לפי מה שאת מספרת, אך יחד עם זאת אני מתארת לעצמי שיש לך הרגעים הקשים שלך עם עצמך בנקודות זמן מסוימות. לכן שימח אותי מאד לדעת שאת יוצאת מנצחת מכל הבורות הקטנים האלה או מן המהמורות הללו, ואני שולחת לך המון חיזוקים להמשך. זה בדיוק מה שהתכוונתי בדבריי - ניתוק הרגשות מענייני האוכל. הפסקת השימוש בשפה של הפרעות האכילה. ועל כך מגיע לך כל הכבוד!
לילה טוב, יום מוצלח ונעים מחר ואנו נשתמע בפרטיות...
שלך,
כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי כרונית אהובה!
קרן אור27/08/2007כמובן שתיקחי את זה כמחמאה,כי זה אמור להיות מחמאה!!
הדלקת בגרון עברה לי,וחוץ מעייפות מטרידה אני בסדר גמור.
ברור שישנם מצבים שגם לי קשה מאוד,אני גם בן אדם,נותרתי רגישה כשהייתי,אבל אני כבר לא מנסה לנתח מה שאמרו לי(בניגוד לתקופת המחלה כשכל מה שאמרו לי פירשתי בצורה שלילית כמו שהרגשתי...),אלא מבררת את זה במקום.וכן לפעמים אני שוקעת לאיזה יום שהכול מרגיש לי גדול עליי,אבל אחרי חצי יום אני קמה כמו חדשה,וממשיכה הלאה אופטימית שוב.כמו שאת אומרת,אני כבר לא מדברת יותר בשפת האוכל.לפעמים קורה שאני אוכלת יותר מידי ומרגישה שמנה,אבל אני מקשיבה לגוף ובדר"כ למחרת כשאני לא רעבה אז אני מדלגת על ארוחת הבוקר..ומגיע לארוחת הצהריים כבר בסדר.צריך להקשיב לגוף הוא יודע מה טוב לנו,וההימנעות היא זאת שמובילה לכל הצומות\משלשלים\בולמוסים,אז אני כבר לא מגיעה לזה.
את יודעת עוד חודש וחצי יום כיפור פעם הייתי צמה,רצה,פעילה ולא הייתי מרגישה את הצום.היום אני מתביישת להגיד אבל למחרת בבוקר הצום אני מעולפת ולא מסוגלת לגמור את הצום...ואני תמיד חושבת איך פעם זה לא הזיז לי..אני שונאת את "החג" הזה..
טוב ,מקווה לשמוע ממך יותר מאוחר,אני עדיין מחכה למייל,אבל יודעת שאת בוודאי עסוקה,אז בלי לחץ.נשיקות,קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)