מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולן!!!אני28/08/2007
בלונדי, קבלי את כרונית לפני חצות!!!!!!!!!
מה שלומכן?? מקווה שהכל טוב ורגוע אצלכן. אני חזרתי לא מזמן לאחר עוד יום ארוך, מתיש ומיוזע, וכל שאני רוצה הוא לחוש את זרם המים שוטף ממני את ה"קמיל-בלו" שלי (מישהו אמר רגרסיה??).
קרן אור יקרה - הפצעתי המוקדמת פה נזקפת בעצם לזכותך, כי רציתי לעדכנך בשעה נורמלית על כך שהמייל שלך אצלי ושהכל בסדר. תודה לך עליו. קראתי אותו בשקיקה, ואני מתכוונת לענות לך מאוחר יותר הערב/הלילה. לגבי העייפות - כן, זה נורא ואיום. תמיד טענתי ששינה היא המשאב הכי חשוב , אפילו יותר מאוכל, ואני בהחלט מרגישה זאת על עצמי. התפקודים הקוגניטיביים שלי צורחים הצילו, כואב לי הראש ויש לי בחילות מחוסר שינה. בקיצור - אני חייבת לישון!
בלונדי מקסימונת - שיחה עם חברה טובה היא אחת ההנאות היותר "שוות" בחיים האלה, ואין לזה תחליף. השתדלו להיפגש יותר, כי זה נותן הרבה אנרגיות חיוביות להמשך. בעניין הגמילה מהכדורים - אני סומכת לגמרי על שיקול דעתך, ואני "מחזיקה לך אצבעות" לגמילה קלה עד כמה שאפשר!
מתוק?? בוודאי שאני אוהבת, איזו שאלה... אני מאד אוהבת מתוק כאשר אני נתקפת קרייבינג למתוק, ולא סתם כך בכל מצב. אני דווקא לא מתעלפת משוקולדים. לעומתם, ריחן של עוגות בחושות פשוטות הנאפות בתנור הביתי מחרפן אותי לחלוטין... ובייחוד אם זה ביום שישי לפנות ערב...
הדיבורים שלך על מצרכי מזון ובישולים מעלים לי את החשק לבשל לעצמי תבשילים ביתיים ומזינים, כמו פעם... אני דווקא יודעת לבשל ולאפות שחבל"ז, אף פעם לא היתה לי בעיה עם זה, אבל למי יש כוח לעמוד עכשיו במטבח ולבשל?? חחח! בדיחה גרועה...בקיצור, אין מצב באמצע השבוע. אולי בסופו.
שלי יקירה - אני מבינה שאת מרגישה יותר טוב, תודה לאל. את צודקת, שפעת זה לגמרי באסה, אבל נו, גם זה יעבור. גם אצלי, כאשר אני חולה אני זקוקה לרוך אנושי (ועדיף רוך אימהי), ואני גם יודעת לדרוש אותו בדרכים קצת ילדותיות ושלא לומר מפגרות... מקווה שאת מקפידה לשתות הרבה ולאכול טוב. עשי מה שאני עושה כשאני חולה - החליפי את המצעים בתדירות גבוהה יותר. זה נותן תחושה של רעננות ושל בריאות מתקרבת.
יאללה, עפתי לטאטא, להדיח כלים, לקרצף את כיור המטבח, לזרוק זבל, לשטוף את רצפת המטבח ולהתקלח סוף-סוף.
המשך ערב נעים לכן ולילה טוב למי שתפרוש לישון!
חוזרת אחרי חצות...
כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרונית!!! לא יאומן!!!
בלונדי28/08/2007אני לא מאמינה שבאת כל כך "מוקדם"!! כל הכבוד.
גם אני משתגעת מריח של עוגות פשוטות שנאפות, זה יכול להפיל אותי לגמרי. ממש כך. לא צריכה קצפות ועניינים. סתם עוגה הכי פשוטה..חחח
הלכתי להכיר מישהי פה שילדה לפני חודשיים. ראיתי את הגור המקסים שלה. פלא שאין לתאר. אבל היא ממש לא הטיפוס שלי, אז באת כנראה מסתיימת ההיכרות שלנו..
היה לי יום ארוך ומתיש. אני עייפה ורצוצה עד מאוד.
הולכת למלא את המדיח, לשתות סודה ולגרור עצמי למעלה למיטה... בכוחות אחרונים. העייפות הכניעה אותי.
אני מניחה שלא אשוב כבר הלילה לכאן.
מאחלת לכולכן ליל מנוחה וחלומות פז ותרגישו טוב !!!
בלונדי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה ערבה, בלונדי...
אני29/08/2007
ואני מקווה שאת כבר עמוק-עמוק בתוכה!
(ואני רושמת לך חיסור!!! חחח... סתם, סתם...).
:-)
לא נורא אם ההיכרות ה"טרייה" הסתיימה לה. תמיד תלכי עם הלב שלך. לפחות ראית בונבון קטן וחמוד היום, אז מה רע?
שיהיה לך לילה טוב ויום נפלא ומאיר!
כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, בלונדי, וגם שלי -
אני29/08/2007
פעם הייתי אוהבת ללכת לסופר. ובייחוד כשהייתי יותר בתוך המחלה. הייתי אוהבת להסתובב בין כל המדפים הגבוהים יותר ממני והמפוצצים באוכל, לחפש מוצרים מעניינים, לקרוא את תוויות הסימון שלהם וכו' וכו'...ברור שלא הייתי קונה אותם. הייתי רק מסתכלת. מה שכן הייתי קונה היו מוצרי דיאט מוזרים והזויים שהייתי מוצאת בירכתי המדפים במקום שאף אחד לא שם לב... זה היה בשבילי סוג של בילוי. בילוי מופרע - הייתי אומרת. נו, מופרעת.
היום אני לא סובלת ללכת לסופר. בשבילי זו מטלה מעיקה שממתינה לי בסופו של יום עבודה ארוך, ואין לי כוח בשבילה. ממש כך. אבל אין מי שיעשה את זה בשבילי, הא?
טוב בננות, בפעם האחרונה - לילה טוב!
כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרונית אני פה!!!
בלונדי29/08/2007אז נכון ש"איימתי" שלא אבוא הלילה כבר, אך ישנתי שעתיים והתעוררתי.
ירדתי למטה לאכול אפרסק ולשבת קצת פה לראות מה חדש.
אני רוצה להגיד לך שאני הייתי "מבלה" שעות בסופרים, ממש כמוך. אך, בניגוד אלייך, הייתי ממלאה עגלות גדושות, מתכננת היטב מזימות להמשך היום והלילה. ואף על פי כן, הייתי קוראת את התוויות ומנסה לתכנן "בולמוס בריא יותר". חחחח איזו שטות!!
הוצאתי עשרות אלפי שקלים שירדו לטמיון...
היום אני מאוד אוהבת ללכת לסופר. אבל בשקט. בלי לחץ. אוהבת לגלות דברים חדשים ו"מציאות".
זהו יקירה, אמשיך לענות לשרשורים ומקווה שאת כבר ישנה לך...
ליל מנוחה!
בלונדי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי כרונית שוב
קרן אור28/08/2007כתבתי לך את התגובה למעלה לפני שראיתי את הודעתך זו.אז קודם תודה על זה שאת זוקפת לכבודי,אני לוקחת את זה בתור מחמאה.
והבנתי כבר שהגיע המייל,אז קבלי ביטול לשאלה למעלה,ואשמח כמובן כשיצא לך לענות...ותפסיקי כבר עם הניקיונות והארגון,פרגני לעצמך יום שאת חוזרת ולא עושה כלום.אני יודעת שקל לדבר,אבל את מזכירה לי אותי עד לפני שנה חולת ניקיון כל יום שוטפת את הבית,מסדרת,חירפנתי את בעלי באובססיה הזאת.והיום בקטע הזה(אני בדיוק צוחקת כי אמרתי לבעלי שמחר כשנחזור חייבים לנקות יש פירורים על הריצפה..)אני קצת פחות גרועה.הנקודה היא שהאקשן הזה גורם לאנרגיות לפחות אצלי,ואז אם זה נעשה בלילה אז שנתי נודדת(אולי זה הפתרון לעייפות שלי אגב...),ויכול להיות שגם אצלך זה כך,ואז את לא נרדמת.אבל יקירה את חייבת לפתור את בעיית העייפות הזאת.ניסית פעם משהו??התפקודים הקוגנטיביים יורדים,אני אישית מדברת שטויות,שלא לדבר על הצד הפיזי,והיחלשות מע' החיסון,טוב אני לא צריכה להגיד לך....אני מוכנה להדביק אותך בחיידק השינה ואת תיתני לי קצת אנרגיות,כי אני כל היום מפהקת שזה פשוט בושה....אז עשינו עסק???חחח..
טוב יקירה אני הולכת לתקתק קצת סדר...(אל תצרחי עליי,אובססיבית כמוך..),כדי שאוכל לישון בלי שזה יהדהד לי בראש.על המטטא אוותר היום.
אוהבת קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי-היי קרן אור!
אני29/08/2007
טוב, רציתי לענות לך כבר הערב, אך לצערי בסוף זה לא יצא, כי כל הערב היו בעיות ב"וואלה" ולא ניתן היה להיכנס. תמיד יש אצלם בעיות. הם פשוט מכה. מכל מקום, אני אכתוב לך מחר. ובוודאי שיש לי מה לומר. נו באמת, ש-לי לא יהיה מה לומר?? חה, הצחקתיני! :-)
שמעי יקירתי, אני ממש לא מאלה שמנקות כל יום כל היום. ממש לא. אני מנקה פעם בשבוע כמו שצריך, ובנוסף אם קורה משהו חריג. מה שכן, את המטבח אני מנקה כל יום, כי אני מפחדת נורא שיבואו ג'וקים, אז אני מקפידה שלא יהיו פירורים ושיהיה תמיד נקי.
לי?? יש אנרגיות??? איפה?...הלוואי! הלוואי והייתי אנרגטית. דווקא את נראית לי כזאת - תזזיתית ומלאת מרץ. כבר שאלתי אותך מניין הכוחות לא מזמן... בכל אופן, אני בנאדם חסר כוחות (מבחינה פיזית) באופן כללי, וכל שכן בתקופה אינסומנית זו. והיום בעבודה הייתי גמורה לגמרי. היה לי ממש קשה. היה לי כ"כ קשה שחככתי בדעתי האם לפרוש מוקדם יותר הביתה. בסוף "סחבתי" איכשהו עד סוף היום. האם עשיתי משהו בנדון? לא, טרם. אני מקווה שזאת רק תקופה ושבקרוב אשוב לצנוח על המיטה כבר בחצות או גג באחת. חוסר השינה הזה אינו נובע מפעילות פיזית סמוכה כזו או אחרת, אלא ממניעים רגשיים. זו דעתי לפחות. בלילה אני נעשית מאד עירנית וממוקדת - למרות העייפות הפיזית, המחשבות צפות, המוח לא נרגע ו"החגיגה" מתחילה...
לילה טוב ותבלו יפה-יפה מחר!
שמרי על עצמך!
כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)