היי קרן, אני זקוק לעזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי קרן, אני זקוק לעזרה בבקשה
    ח. קראוס
    12/08/2009

מה שלומך קרן?

חברה שלי, אותה אני אוהב עד בלי די, סובלת מהפרעות אכילה כבר כמעט שנה. היא מכחישה את העניין, אבל אני שם לב איך ימים שלמים היא כמעט לא אוכלת כלום. גם כשהיא כבר אוכלת זה רק ירקות או מרק דלוח, והיא הולכת ומרזה ונעלמת לי מהעיניים. לא נעים לי להעיר לה בכל פעם מכיוון שהיא ממשיכה להכחיש (ואני לא רוצה להיראות נודניק חסר תקנה...), אבל מודאג מאוד ורוצה לעזור לה לצאת מהמצב המסובך.

מה עלי לעשות? למי לפנות? איך לפנות אליה ולגרום לה לעשות משהו בנידון בלי לגרום לאנטגוניזם?

תודה על העצות ויום טוב לכולנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום ח.קראוס

קרן אור
    14/08/2009

ראשית,אני רוצה להתנצל על הזמן שעבר עד תגובתי.
    שמחתי לקרוא עד כמה אתה אוהב את חברתך ועד כמה היא חשובה לך.לצערי,אין דרך קלה(מאחר וה"א הינה מחלה של הכחשה ושקרים,אבל חשוב שתבין שהיא לא עושה את זה לך,אלא לעצמה) אלא לעמת אותה עם המצב.בצורה עדינה,ולא תקיפה.סביר להניח שאם היא מגיבה כפי שהגיבה,בהכחשה והתגוננות,היא יודעת שמצב זה לא תקין.הבהר לה שאתה מבין שקשה לה כרגע עם עצמה,ממקום לא שיפוטי,ושאתה מוכן לעשות ולהתגייס לעמוד לצידה בכל מה שידרש כדי לעזור לה להחלים.הצע לה בשם האהבה ביניכם ללכת יחד לרופא משפחה ולשמוע מה הוא אומר.עשה זאת בסגנון של "עשי זאת בשבילי-אם הכול בסדר כפי שאת טוענת,אז הוא ירגיע אותי".
    המצב הוא שאם היא לא תכיר בבעיה או תסכים לפנות לטיפול,לא ניתן לעשות הרבה.רק לשכנע אותה,להיות איתה,להבהיר לה שאתה לא יכול לעמוד מנגד ולראות אותה הורגת את עצמה.(וזאת מתוך הנחה שהיא בגירה,מעל גיל 18)
    עיקביות והתמדה בסוף יניבו את התוצאות.אם אתה אוהב אותה,עשה זאת בשבילה,כי היא לא מסוגלת כרגע לעשות זאת בשביל עצמה.
    עדכן אותי מה קורה,
    בהצלחה,
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה