מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרן אור היקרהשירן05/09/2009
אני לוקחת את עצתך מפעם שעברה- שגם אם אני מרגישה בעלטה יהיה טוב שאדבר על כך- והנה אני מרגישה צורך ליישם זאת.
אני מפחדת מאוד. עוברים עלי שינויים מאוד חיוביים מבחינת המחלה. וזה הקול הבריא שלי שמדבר כרגע ויודע שזה באמת כך.
פעם שנייה ברציפות שאני יושבת בבית קפה במשך השבועיים האחרונים, אוכלת ארוחת ערב, באופן כללי אני מרשה לעצמי להתנסות גם במאכלים חדשים שזהותם אינה ידועה לי, כל עניין האוכל וההקשבה לגוף פתאום התגמש ואני באמת מרגישה איך ניצחון ועוד ניצחון מתגבשים להם לכדי עוד צעדים לקראת החלמה סופית.
אך עם כל החיובי הזה שמתרחש אני מרגישה מסוחררת, מבוהלת, מפוחדת מאוד. סוג של מאבדת שליטה וכאן בדיוק נכנס הקול החולה שמנסה להניא אותי מכל אותם תהליכים חיוביים שמתרחשים.
לאט לאט אני מרגישה כאחד האדם מבחינת האוכל וזה מרגש אותי אפילו לכתוב על זה. אני מתאמצת מאוד שלא למנוע מעצמי מאכלים שאני רוצה, פחות מרגישה ש"אסור" לי מבעבר, תחושת ה"שמנה" כבר לא כ"כ תואמת למחשבותיי..
אני מנסה להבין מה בדיוק קורה ואיך הכל כך מתרחש בקצב הזה, אני פוחדת שאפול ואתרסק בכל התהליך הזה, שאאבד דברים טובים בדרך בגלל שאני מעיזה כך בעקביות נגד המחלה.
זה מפחיד אותי מדי.
אני פוחדת לגלות שאולי בסופו של דבר אטעה בדרך , שהאנורקסיה היא זו שתהיה צודקת בסוף כמו שהיא אומרת לי תמיד. שאאבד שליטה באמת כמו שהיא טוענת.
אני עדיין נאבקת בה, עדיין יש מצבים בהם אני מרגישה שייכת לה. אך עם כל הקושי ומצבי הרוח השליליים יש גם את המלחמה שלי בה העצומה והלא מבוטלת.
אני מאוד פוחדת להתבדות בסוף. מאוד פוחדת לגלות שדבריה בסוף יתאמתו ויהפכו למציאות כפי שהיא תמיד מאיימת עלי.
אני מרגישה מאוד חרדה לגוף שלי ולמה שאולי עלול לקרות.
כאילו שאני הולכת כרגע על חבל דק מאוד שכל רגע אוכל ליפול ולהתרסק..
ולגבייך,
מה שלומך יקרה? איך מצבך הבריאותי מתקדם?
האם את עדיין באשפוז או שחזרת כבר הבייתה?
אוהבת אותך ומאחלת לך רק בריאות וכוח!!!,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירני,
קרן אור06/09/2009שמחה שקיבלת את עצתי וכתבת גם בזמנים כמו עכשיו שהמחשבות לא ממש ברורות.
ראשית יקרה,מגיע לך כל הכבוד!!! אני נפעמת נוכח השינויים המדהימים והצעדים הגדולים אותם את עושה.אני יודעת שלפעמים מרוב שהתרגלנו להתאכזב,קשה לנו להאמין שאין שם איזשהי נפילה מסביב לפינה..אבל דווקא בגלל רמת המודעות שלך,שהיא חיובית מאוד בעיני לא נראה לי שזה עשוי לקרות.ראי כמה את נלחמת במחלה ואני גם שומעת שאת מספרת שזה הולך ונהיה פחות קשה מיום ליום.את כ"כ הרבה קדימה,ולכן אני בטוחה שהמחלה לא תוכל לך יותר,היא לא תתעתע בך מבלי שתשימי לב.הייתי מודאגת אם היית שאננה ולא דואגת,אבל עצם הזהירות שלך תוך עשיית צעדים משמעותיים לכיוון החלמה(את שם כבר בין אם תאמיני ובין אם לא!) אומרת הכול.
אל תפחדי להרגיש.תני לגטימציה לרגשות שלך.הן טיבעיות ומובנות,אך יחד עם זאת את איתנה היום יותר מתמיד.הרשי לעצמך להנות מזה...
שמחתי לקרוא אותך,כתמיד,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)