מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצטרפת לקריאות ה"הצילו"!שלי06/09/2007
התחילו להגיע מתנות החג ויום ההולדת.
אני יושבת כאן בבית עם חבילות שוקולד ענקיות.
תגידו, למה דווקא שוקולד? אי אפשר להסתפק בפרחים? איזה בקבוק יין?
עלתה בראשי האפשרות לסלקן מהבית, אבל נראה לי שפשוט אדחוף אותן לארון ונמתין שיגיעו אורחים, משפחה, ואז השוקולדים האלו וודאי יעלמו מעצמם.
יום טוב לכולן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אור06/09/2007
את יכולה להגיע להחלטה כמה לאכול ומתי?
חגים דווקא משמחים אותי מאוד,
שוברי שגרה משהו.
ובשוברי שגרה מותר, הלוא גם גך אנחנו מספיק סגפניות כל הזמן, לא?
או לפחות אני..
וכשאני אוכלת דברים שכולם אוכלים זה כיף, זה בריא.
כשיהיה כיבוד על השולחן וכשיציעו לי עוגה- לא אני לא אסרב.
לא העוגה תעשה אותי שמנה,
לא כשביומיום אני דואגת לשמור.
זו צורת החשיבה שלי עכשיו.
תמיד נהניתי להתנדנד עם קילו אחד שלא אכפת לי אם הוא יעלה או יירד, הקרבה בשביל ההנאות הקטנות. שווה מספיק, לא?
(עכשיו אני לא במצב של לתת לעצמי את הקילו הזה, וזה מעיק ברמה מטורפת)
תמיד אני משכנעת את עצמי (לעיתים יותר לפעמים צריך פחות) שאני לא רוצה להגיע לסוף חיי ולהגיד שמעולם לא אכלתי גלידת שמנת בטעם פקאן למשל :)
אור
(רק חצי קילו. אפילו חצי... :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אור
שלי06/09/2007זאת נראת לי גישה בריאה, ואם היית שם, אני מאמינה שאת יכולה לשוב לתקופה הטובה ההיא, הנורמלית יותר, הבריאה יותר.
אני חושבת שחשוב שתבררי עם עצמך (בטיפול, או לבד) מה הוביל אותך לאנורקסיה מלכתחילה, מה הוביל לתקופה הטובה יותר ומדוע חלה הדרדרות. המחשבות האלו מטרידות אותך, את חייבת להבין את מקורן ואחר כך להלחם בהן.
לכולנו גורמים לא נעימים, לפעמים פצעים עמוקים, שעוררו את ההפרעה. נכון, אי אפשר לשנות אותם היום, אך עוזר להבין מה קרה אז, ואיך אפשר לשפר את המצב היום.
גם אני מסבירה לעצמי שחתיכת עוגה, כדור גלידה (כולנו בעניין המתוק, הא?), או ארוחה מחוץ לבית לא יגרמו לי להשמין. זה עדיין קשה.
אך כאשר מסתכלים מסביב, וכאשר מקשיבים להגיון, הרי ברור שגוף בריא שאין לו חסכים תזונתיים, גוף במשקל בריא, גוף שניזון על בסיס יומיומי ממזון בריא ונחוץ, לא ישתנה בן רגע בגלל גלידת שמנת.
ודבר נוסף שכולנו יודעות - להרעבה, להמנעות ולסגפנות מחיר כבד. בעיקר אצל בולימיות שכמוני.
שאלת אם אני מסוגלת להגיע להחלטה כמה לאכול ומתי.
אז בחודשיים האחרונים - כן. אני מנסה גם להיות קצת יותר ספונטנית, אך זה קשה. אך בנתיים מצליחה לאכול כאשר אני רעבה, לאכול בשעות מסודרות, להפסיק כשאני שבעה. זה דורש הקשבה וריכוז, אך זה עובד.
במהלך החודשים האחרונים גם אכלתי לא מעט בחוץ - מסעדות, משפחה. זה סגנון החיים שלנו ועלי להסתגל אליו גם עכשיו, בהחלמה.
אז לוקח לי יותר זמן לבחור מה להזמין, אבל אני לא מזמינה דווקא את המנה שנראת לי הכי דלת קלוריות. פשוט אוכלת במידה.
וגם אני מפחדת. עדיין מפחדת לעלות במשקל, מפחדת לחזור למקום הנורא שהייתי בו. זה לא פשוט, אך אני לא מוכנה לוותר. בשום פנים ואופן לא.
ונראה לי שגם את...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)