מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לנטע ולקרן אור היקרות והאהובות שלי!שירן13/09/2009
נטע וקרן אור- מצטערת שנעלמתי כך להרבה זמן. עוברים עלי הרבה דברים לאחרונה ובתוך כל זה אני מתעייפת ושוכחת לפנות גם קצת לעצמי.
אבל כמובן שלא שכחתי אתכן <וגם לא אשכח אף פעם!!!> ואת הפורום המקסים הזה ואני תמיד אהיה כאן כדי לתמוך בכן ולעדכן מה קורה איתי כי זה חשוב לי מאוד.
נטע יקרה- אני כ"כ שמחה לשמוע שאת עם חבר שלך שתומך בך ומבין ומקבל אותך כך כמו שאת. מאוד התרגשתי לקרוא את ההודעה שכתב לך כאן זה באמת מראה לי כמה אהבה וקבלה יש ביניכם ואני מאושרת בשבילך על כך. אמן ואמן שזה רק ימשיך כך.
מאוד ריגש אותי לקרוא את מה שכתבת לי ולדעת שזה מה שאת חושבת עלי. את מדהימה מתוקה תודה רבה על המילים החמות שלך זה עשה לי טוב על הלב את אפילו לא יודעת כמה!
אני לשמחתי גם כן מאוד מתקדמת מבחינת המחלה. ההיחשפויות שלי צוברות תאוצה משבוע לשבוע. ואני מקווה שזה רק ימשיך כך.
לא קל לי אני חייבת לציין. קשה לי עם זה מאוד. אני מרגישה מסוחררת מכל מה שעובר עלי לאחרונה אני די מנסה לקבל את ההתקדמות הזו אני מרגישה אותה במהירות מסוימת ואני מאוד פוחדת ליפול ולהתאכזב.
שאלת אותי מה גרם לי כך להתקדם וללכת לאכול בבית קפה כל שבוע אז בהזדמנות זו אני אשתף גם אותך וגם את קרן אור במה שעבר עלי בחודש האחרון בערך.
הכרתי בחור חדש. אנחנו כבר חודש זוג ואני מאוד שמחה על ההזדמנות החדשה הזו שניתנה לי. אני מאוד מתרגשת מהסיטואציה החדשה הזו אך גם מאוד חוששת למרות הכל. הפחדים שלי איתי בכל רגע בקשר הזה, נכנסים ולעיתים גם מנסים לחבל בו. המחלה שלי מנסה הרבה פעמים להתערב לי ולגרום לי לראות דברים בצורה מאוד מעוותת ועדיין מאד קשה לי עם זה שהיא מנסה כך להתערב לי ולחבל בקשר שלי. היו לי שבועות התחלתיים מאוד קשים של תסכול עד כדי דמעות. הרגשתי שהמחלה הזו פשוט סוחטת ממני את כל האנרגיות בעיקר לנוכח הקשר החדש הזה.
אבל אני מנסה להתגבר על זה ולא לתת לה מקום. לאט לאט משבוע לשבוע אני נחשפת. כל שבוע ארוחת ערב עם החבר בבית קפה. קשה לי אומנם. ופעמים רבות שאפילו רציתי לבכות באמצע הארוחה ולהישבר. אבל עמדתי בזה בגבורה עם המון תמיכה שלו ואני שמחה על כך. למרות שעדיין רגשות האשמה וייסורי המצפון על ההתקדמות הזו בעוכריי ואני מרגישה אותם בנפש שלי, בלב שלי ובכל מקום בגוף.
אני פוחדת. מאוד. זה מה שיש לי לומר. אני לא יכולה להפסיק לפחד. הכל קורה כ"כ מהר כך אני מרגישה. אבל באמת שאני פתאום מרגישה מלאת כוחות להתגבר על המחלה הזו ואני יודעת שלמרות הקושי אני אתגבר עליה בסוף! ואני אנצח אותה אני רואה את זה לנגד עיניי..
אני פשוט כ"כ פוחדת להתבדות בסוף. להרגיש שנכשלתי.
אני מרגישה בסוג של סחרור כזה. אני נסחפת אחרי הסחרור ומשתדלת לעשות הכל כדי לא ליפול, כדי לא לתת למחלה הזו מקום.
אני פתאום מתחילה להקשיב לשירן האמיתית. שירן שכבר לא רוצה לעסוק בספורט רק כי המחלה רוצה שתעשה, שירן שאוהבת לאכול בבתי קפה, שירן שנהנית מאוכל, שהוא לא מרכז חייה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שירן13/09/2009שירן שרוצה לצאת ולהינות.
אני מתחילה להקשיב לקול הבריא שרוצה את המגיע לו, שרוצה לנסות שמרגיש שמותר ולא שאסור.
אני כבר לא רואה עצמי שמנה מול המראה בנות. אני מתרגשת לומר לכן את זה.
אני פשוט לא מרגישה את זה יותר. לשמחתי הרבה סוף סוף קצת נחת!!
ושוב הפחד הזה, שזה טוב מדי בכדי להיות. ההתקדמות הזו, הקשר החדש הזה, המאבק העצום שלי במחלה הזו. מה קורה לי? מה קורה איתי?
לאן אני רצה? רק שלא אפול שוב ואתרסק...
אני כ"כ רוצה לשחרר את הפחד הזה. להפסיק להיות משועבדת לקולות המחלה. לשחרר את הגוף שלי, לתת לו להיות. פשוט להיות. מבלי לכפות עליו ספורט שאני עושה פעמים רבות באילוץ מבלי להתייחס אליו כאל מכונה, כאל משהו פגום. פשוט לתת לו להיות זה מה שאני רוצה וכמהה לו.
אני מתרגשת בנות לכתוב לכן את הדברים האלו. אתן לא מבינות עד כמה.
קרן אור יקרה שלי מה איתך ואיך את מרגישה?
אני מקווה שעוברים עליך ימים טובים יותר וגם אם לא אני בטוחה שהם יגיעו. ואני כאן כדי לתמוך בך מתי שרק תרצי את יודעת את זה נכון יקרה???
אוהבת אתכן,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירני יקרה,
קרן אור18/09/2009קראתי קצת באיחור את מה שכתבת אבל אין לך מושג כמה התרגשתי ושמחתי כאחד!
היכולת שלך לפצל ולראות את עצמך באופן בריא ונכון כ"כ,ובנפרד מהפרעת האכילה,הוא מעורר הערצה בעיניי! ויחד עם זאת ברור וטיבעי שיש פחדים והרגשה של "זה יותר מידי טוב מכדי להיות אמת",אבל יקרה,זה טוב וזה אמיתי כי את נלחמת ומשיגה את זה במאמץ קשה(ושווה) מידי יום! אף אחד לא באמת רודף אחרייך,לכי בקצב שלך,וכפי שאת רואה הוא מוביל אותך למקומות טובים.אל תפחדי להתנסות,גם אם בסוף זה לא יעלה כפה כפי שתיכננת,הדרך והמשמעות של הדברים חשובה יותר מסופם.היכולת שלך לאפשר לעצמך להיפתח,להנות,להבין שאת ראויה ושמגיע לך.
מה אאחל לך לשנה הקרובה??בעיקר את מה שאת מאחלת לעצמך.אני בטוחה ששנה הבאה תהיה טובה יותר,תרגישי מחוזקת יותר,ותוכלי לשבת ולדעת שניצחת את האופן בו התנהלו חייך!
שנה טובה יקירה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור יקרה שלי
שירן18/09/2009מאוד שמחתי ומאוד ריגש אותי לקרוא את מה שכתבת לי.
בעיקר כשאמרת לי שאת שמחה שאני סוף סוף מצליחה לראות את עצמי בנפרד מהמחלה הזו זה ממש ריגש אותי.
אני באמת מתחילה להרגיש איך שירן האמיתית יוצאת לאט לאט לחופשי מתוך עור המחלה הזו, איך שירן האמיתית בונה מחדש את העדפותיה, את רצונותיה, מהלכיה.. עם כל הקושי ועם כל הפחדים והאיומים הבלתי פוסקים של המחלה הזו. אני מרגישה לאט לאט שאני מתקדמת החוצה והלוואי ובסוף זה יהיה כך ואצליח.
אני מאחלת לך יקרה שהשנה החדשה תהיה לך כבר שנת החלמה ובריאות!! שהחולי ייפסק ואת מקומו תתפוס הבריאות שלך- אמן!!
את חזקה מאוד ואת יודעת את זה. ואין לי ספק שאת בסופו של דבר תתגברי על המחלה הזו . את אדם מדהים ואני אוהבת אותך מאוד. כ"כ שמחה שיצא לי להכיר אותך דרך הפורום הזה, הענקת לי ולבנות כאן המון!! וגם זה בלשון המעטה.
שתדעי שאנחנו תמיד כאן בשבילך לעזור לך ולתמוך בך גם ברגעים שקשה לך. <אני יודעת שאת לא אוהבת לעשות זאת אבל את יודעת שאת יכולה להרגיש איתנו בנוח>
באמת שמגיע לך הרבה מאיתנו על כל הטוב שהענקת.
הרבה כוח ובריאות יקרה
את מלאך משמיים!!
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקסימה שאת,
קרן אור20/09/2009תודה על המילים החמות.שמחתי גם לקרוא שהשנה ארוחת החג עברה עלייך בנעימים,בדיוק כפי שצריך להיות. החגים זה זמן להיות עם המשפחה ועם החברים,ואני מאושרת שהרשת לעצמך להיות שם באמת.
לגביי-אני כבר הרבה יותר טוב.זה לא שאני לא אוהבת לשתף,זה רק שעוברת עליי תקופה כ"כ סוערת שאין לי כוח אפילו לדבר.שבוע שעבר הייתי קרובה למות.הגעתי בדקה האחרונה לבי"ח.אין ספק שזה זיעזע אותי מאוד,אבל גם לימד אותי להבין שכשאנחנו אומרים "העיקר הבריאות" או "החיים יקרים" זאת אינה קלישאה,אלא אמת.ואנחנו צריכות כל יום לברך על האפשרות והחופש שיש לנו להיות ולעשות מה שאנחנו רוצות...
מאחלת לנו שהשנה הקרובה נתחזק אף יותר, פיזית ונפשית כאחד!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור מדהימה ויקרה!
שירן20/09/2009נבהלתי מאוד כשכתבת שלפני שבוע היית קרובה למות!!! זה באמת המצב כ"כ חמור??
אני כ"כ שמחה שהצליחו לייצב אותך ולהחזיר אותך למצב תקין..!! באמת שזה מאוד מדאיג אותי שאת אומרת את זה כך. האם חלה הדרדרות נוספת במחלתך או שעדיין זה נשאר באותה רמה?
מה גרם ככה להדרדרות הזו עד כדי סף כזה קיצוני הייתה סיבה כלשהי? יקרה אני מאוד מקווה שאת שומרת על עצמך ולא מתאמצת יותר מדי..את עובדת כרגע או שהפסקת כבר?
אני מצטערת על ריבוי השאלות פשוט אני ממש דואגת לך ולא רוצה שיקרה לך משהו רע..
אני גם שמחה לשמוע שעכשיו קצת יותר טוב והלוואי וזה רק ימשיך ככה ולא יחזור חזרה אחורנית.
שתפי אותנו אנחנו כאן אם את מרגישה צורך וכוח לעשות זאת.
נשמע את מה שתרצי להשמיע .
אוהבת אותך מאוד ומאחלת לך החלמה מהירה.!!
שאת מלאך כבר אמרתי??
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן וקרן אור המדהימות!!!
נטע21/09/2009קרן אור שלי- את לא יודעת איך נבהלתי נשמה!!! אנחנו לא ניתן לך למות חלילה את יקרה כל-כך ואהובה כל כך. בדיוק כמו ששירן אומרת מלאך משמים!!!! מה שלומך? אבל ב א מ ת! מה שלומך???אני מסכימה איתך בכל מילה שכתבת כמה החיים יקרים וכמה צריך להעריך כל רגע ורגע.
אני כ"כ דואגת לך וחושבת עליך המון...יקרה שלי אני מאחלת לך את כל הטוב שבעולם והלוואי ותהי בריאה ושלמה בקרוב קרוב...
ספרי לנו מה עובר עלייך ואיך אפשר לתמוך בך כמו שאת תומכת בנו תמיד תמיד תמיד גם כשאת במצב קשה...אין כמוך גיבורת עולם. בזכות כל מה שאת עושה לנו את תקבלי כיפליים!!!
שירני-שמחתי לקורא מה שכתבת, יקרה. איזה יופי אני שמחה לשמוע שעבר לך בסדר הארוחה:-) חגגתם בבית? האם הית עם חבר שלך?
אצלי היה קצת קשה. לא יודעת מה קרה לי לפתע...הרגשתי קצת בנפילה. חגגנו ביום שישי בלילה בהרצליה ,אצל קרובים של גל.חזרנו לפנות בוקר כמו עכשיו בערך.. ערב למחרת הינו צריכים להיות בבית שמש אצל חברים של הורי ארוחת ערב אבל לא התחשק לי פתאום לא הספקתי להתאושש מערב קודם...:-(
היום כבר הרגשתי טוב יותר הינו במסיבה,
עכשיו קרוב ל4 חזרנו....ואני מזה סחוטה ועייפה אבל נבהלתי נורא מההודעה של קרן אור:-( הצלחת להקפיץ אותי מבהלה. ואני מקווה שהמצב ישתפר לטובה ותהיי בריאה וחזקה
, קרן אור שלנו...
בקיצור שירני לפני שאני נרדמת - אני ממש שמחה וגאה בך שאת מתקדמת ומחלימה יפה. כל הכבוד לך....אני מרגישה בנסיגה. לא יודעת למה, מקווה שזה רק הרגשה. בכל אופן מחר אני מתחילה דיאטני חדש ואני חוששת מאד אולי זה מה שגרם לי למתח "והתרגשות"...אני ממש לא יודעת איך לקבל את זה. איך להגיב? מה לספר? מה להסתיר?לבוא לבד? אני מבולבלתתתתת מאד.אני שמחה מצד אחד להתחיל טיפול חדש כי מקווה שהמזל שלי ישתנה לטובה וגם נמאס לי כבר מהמטפלת הזו שבאמת כמו שקרן אור אמרה, עברתי הרבה חויות לא נעימות איתה ובא לי להתחיל דף חדש!!! זה לא מרצוני דווקא אבל אני שמחה עם זה , ועכשיו כשיום המחר מתקרב יש לי פרפרים בבטן....
שירני-אני זוכרת שקיבלת כדורים, איך זה כרגע? מרגישה שיפור?
מה עם החבר שלך? אתם ביחד? איך הוא מקבל את העניין הזה של האוכל וכו? הוא מתעלם מזה או שהוא שותף דומיננטי בהיאבקות???
אוהבת אותכן המון המון
לילה בוקר טוב:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)