מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטע יקרה ומדהימהשירן21/09/2009
תודה על כל המילים החמות שלך!! באמת שעשה לי מאד טוב לקרוא את זה, זה מחזק!
אני חושבת שאפילו שאת מרגישה שאת בנסיגה זה לא באמת כך. אני זוכרת הרבה פעמים בתהליך ההחלמה שלי שהרגשתי שאני חוזרת אחורנית. עכשיו עם כל הצעדים וההתקדמות שלי אני מבינה שאלו היו נסיגות טבעיות ושלא באמת חזרתי אחורה. עובדה שהעתיד הוכיח את עצמו והנה היום אני במקום הרבה יותר טוב מלפני שנה!
יקרה, לימדו אותי פעמים רבות בטיפול שנסיגות תמיד יהיו וזה חלק טבעי <דגש על טבעי!!> ביותר בתהליך החלמה. אף אחד לא מצפה מאיתנו שניפטר מהקול החולה הזה במהירות רבה. לימדו אותי לקבל את הטעויות בהבנה ולא לכעוס על עצמי כל כך ולא להקלות על כל טעות כזו. זה טעויות טבעיות אבל לאט לאט את מקומן יתפסו ההישגים שלנו וההצלחות שלנו עד שנצא מזה לחלוטין אין לי ספק!
עצם זה שישבת ואכלת ארוחת חג כמו כולם ועצם זה שאת יוצאת עם גל לארוחה <לא משנה מה הזמנת> ובכלל מבלה זה המון!! ואל תמעיטי בערך של זה אף פעם! באמת שזה המון. את נחשפת בצעדים קטנים וזה מצוין.
שנה שעברה ממש בדיוק לפני שנה בארוחת החג הרגשתי לא טוב עם האוכל. היו הרבה רגשי אשמה. השנה זה לא היה כמעט! זה הדהים אותי הקלות שזה עבר וזה רק מראה לך שהכל זה תהליך ובאמת שאין לי ספק שגם את תרגישי טוב ובטוחה יותר עם עצמך לאט לאט.
גם לי עדיין יש עוד דרך לעבור, עוד לא הגעתי לשלב הסיום אבל אנחנו נגיע לשם. אני ואת אני בטוחה בזה.
חישבי על כל הצעדים העצומים שעשית מאז יצאת מהאשפוז! את כבר לא מקיאה <אני טועה???> את משתדלת לאכול, אפילו טעמת עוף!, את נחשפת עם החבר, זה הישגים עצומים וחשוב לי שלא תמעיטי בהם אפילו שקשה לך ואת לא מצליחה לראות את הטוב. אני מאד מזדהה עם הדברים שכתבת גם אני בעצמי "חוטאת" בהלקאה עצמית ברגע של נפילה זמנית אבל אני לאט לאט גם לומדת לחזק את עצמי על הדברים הטובים ולא להיות יותר מדי נוקשה.
האם כשאת יוצאת עם גל את גם אוכלת איתו בחוץ? אני כ"כ שמחה שטוב לך איתו ושהוא תומך בך ומבין. כמה זמן אתם כבר יחד?
אצלי הקשר עם החבר הוא מאד התחלתי ולשאלתך הוא מאד מבין ותומך בי. וזה מאד חשוב לי.
בסוף החלטתי שלא ליטול את אותם כדורים חדשים משום שיש כרגע הטבה משמעותית במצב שלי אז החלטתי לחכות עם זה לרגע המתאים.
לגבי הדיאטן החדש אליו את מוזמנת מחר, אל תחששי. הוא בסה"כ יעזור לך להתקדם ולהמשיך הלאה. באמת שזה רק יעזור! אני מבינה את החששות האלה, הן טבעיים אבל אין לי ספק שברגע שתדברי איתו בכנות ותיפתחי בפניו את תרגישי יותר טוב! וזה יעבור בקלות.
אגב, כשאמרת שאת לא מסתדרת עם המטפלת שלך התכוונת לפסיכולוגית?
עדכני אותנו איך הלך לך,
מאחלת לך המון בהצלחה!
שירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירני וקרן אור שלי!
נטע22/09/2009שירן נשמה שלי!!!
מה שלומך?
תודה רבה על כל מה שכתבת לי. יקרה שאת, כל מילה שלך שווה זהב!!! אין לך מושג כמה עזרת לי...
מה שלומך? איך עוברים עלייך הימים? לעניין השירות לאומי- את פשוט גאון! תאמת היתי על סף החלטה אבל אחרי שקראתי מה שכתבת וחשבנו הרבה ועם הרבה אנשים החלטנו שיש הרבה במה שאמרת וכרגע אני לא מוטרדת מ"התעסוקה שלי"....אופטימית ובינתים מקווה להשתקם כמו שצריך.
אני היתי בביקורת , אז ניצלתי את הזמן לקפוץ למחלקה הסגורה... היה לי סבבה לפגוש את כולם אבל יחד עם זה קשה..כאב לי לראות שם כאלה שעדיין סובלים ומתעללים בעצמם, קשה היה לראות כאלה שלא הצליחו להפנים ולהשתקם:-( חלק עדיין נשארו , חלק השתחררו וחזרו וחלק חדשים שאני לא מכירה....
בביקורת היה בסדר, רק בבדיקת דם ראו שיש לי התייבשות אז נתנו לי2 שקיות נוזלים עירוי- אינפוזיה טעם "תות בננה", היה לא נעים, אבל בסדר העיקר היה טעיםםםם... זה הרעיונות של גל שניסה להצחיק אותי תוך כדי העירוי:-)
אמש היתי אצל הדיאטנית החדשה! אני עדיין לא יודעת איך להגיב מפגישה אחת. לא הסקתי מסקנות.
לשאלתך-לפני כן היה לי דיאטנית שלא כ"כ אהבתי אותה אבל סה"כ היא עשתה תעבודה יפה מאד והיה בסדר.
חוץ מזה היה לי דיאטני שעבד איתי במקביל יותר בנקודות של ההפרעות אכילה ולא על התפריט. לפעמים הוא עזר לשנות תפריט רק בשיתוף פעולה ואישור מהדיאטנית. . .(כן, דומה לפסיכולוג) חוץ מזה עו"ס של הבית חולים.
אז הדיאטנית החדשה היא קצת מוזרה מה אני אגיד לכם,,,מהתפריט אני דווקא מרוצה..יש לה מטרות ברורות והיא קצת "מאיימת" אני לא מרגישה שיש לה מקום בטיפול בילדים ומתבגרים עם הפרעות אכילה אלא כסתם כדיאטנית שהמקום של המשקל הוא לא משו שעומד בקודקוד של הראש...
הפריע לי שהיא אמרה לי שאני קטנטונת וכל מיליגרם יכול להעלים אותי. לא היתי מצפה שככה היא תתנהג איתי:-(
אבל אני בינתיים מקבלת את זה בהבנה בתקווה שהזמן יעשה את שלו.
מקווה שאני אצליח "לקיים" מה שהבטחתי לה. אני ב א מ ת רוצה הפעם...
אה, שאלת כמה זמן אני עם גל? תאמת שאני וגל חברים עוד לפני שנכנסתי למערבולת המסובכת הזו הזו ה'א... אנחנו מכירים הרבה אבל מאוהבים ממש בערך 3 שנים.בשנים האחרונות הקשרים מתהדקים יותר ויותר,
וכן בהחלט אנחנו יוצאים למסעדות ואירועים מסיבות ופסטיבלים..ב"דכ אין לי הרבה בעיה כי יש לי מסעדה אנחנו הולכים לצמחוני או מסעדה רגילה ואני לוקחת צמחוני. ולפסטיבלים וכו מביאים מהבית...מסיבות קצת קשה, תלוי בגיוון. מבינה? לפעמים אני ממלאה תצלחת רק בשביל הנימוס. .. אבל בדרך כלל אני מסתדרת מקסימום אוכלת רק סלט או מרק:-)
קרן אור מדהימה שלי-אני ממש ממש דואגת לך ואני איתך בלב ובנפש. מחזיקה לך אצבעות!!
נשיקות
אוהבת מאד ומחכה לשמוע ממכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה
שירן23/09/2009אני שמחהלשמוע שקיבלת החלטה נכונה ולהשהות כרגע את כל עניין הלימודים/שירות לאומי.
באמת שיהיה לך זמן לזה אח"כ אל תמהרי לשום מקום. <את בת 19 וחצי נכון?? תקני אותי אם אני טועה..>
גם אני כרגע מחכה עם כל עניין הלימודים. אני עומדת לעבור אבחון תעסוקתי בקרוב מאוד שם ימליצו לי על איזה תחום ללמוד, אם עלי ללמוד בכלל וכו'. האבחון הזה יכלול גם ייעוץ פסיכולוגי, מקצועי וכו' ואני מאוד מתרגשת לקראת זה.
אני לא בעד למהר..בהתחלה גם אני הרגשתי כמוך..שאני רוצה להיות "כמו כולם" ולהתחיל ללמוד, לעבוד..אבל באמת שהכי חשוב זה שתחלימי כרגע כי כשאת חלשה ומפוחדת ועדיין לא מספיק חזקה פיזית ונפשית סביר להניח ששום פעולה שתנסי להוציא לפועל לא תעלה יפה.
ואני לא אומרת זאת כדי להוריד לך את המוטיבציה אלא כדי באמת לגרום לך להבין שכדאי להתחיל לבצע דברים מנק' מוצא אחרת כשאת יותר חזקה נפשית ופיזית גם מבחינת האוכל והתפריט.
אני שמחה מאד שגל תומך בך ומלווה אותך לטיפולים זה מאוד מרגש, ואני חושבת שעצם זה שאת יוצאת איתו ומבלה אפילו שאת אוכלת במקומות צמחוניים- זה אומר המון!!!
גם אני לאחרונה התחלתי לצאת לעיתים קרובות לבתי קפה <מי היה מאמין אה?? אני עדיין לא מעכלת..> אוכלת דברים שאני פחות או יותר מכירה כבר, במקומות שאני מכירה, וזה מקל עלי..קשה לי עם ההתקדמות הזו מצד שני אבל אני מבינה שהיא רק מקדמת אותי כך להחלמה.
לא להאמין שלפני כמה חודשים לא הייתי מעזה בכלל לאכול בבתי קפה והיום אני עושה זאת לעיתים קרובות..באמת שמבחינתי זה בלתי נתפש.
ולכן גם התרגשתי בשבילך כשסיפרת לי שאת יוצאת עם החבר ואוכלת בחוץ זה מאד שימח אותי. את מתקדמת נטע! שלא תחשבי אחרת.
אגב את לא צמה בכיפור נכון?
אוהבת מאד,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)