קרן אור תעזרי לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרן אור תעזרי לי
    אולגה
    24/09/2009

שלום קרן אור,שוב אני חוזרת אליך בתיקוה שתוכלי לעזור לי.
    אנחנו הינו בשניידר הבת שלי השקימה לאישפוז ב5/10,אוי כמה שזה רחוק בשבילינו את יודעת היא סובלת מכאבים כול פעם שמחניסה טיפה של אוכל לפה,אני לא יודעת מה לעשות,אנחנו לא רבים איתה,היא כמעט לא אוכלת כלום,אתמול עבור כל היום אכלה רק קורנפלקס עם חלב חם בשעה 9 בערב,ומייד הרגישה רע הכאבים תקפו אותה,אני הרגתי אותה אני,או בעלי יושנים איתה בלילה.
    עוד משהו,אנחנו ממש מתלבטים עם לשלוח אותה לבית הספר,או להשאיר בבית,אני מבינה שזה סיכון,אבל כואב לי להשאיר אותה בבית,היא מרגישה כמו בכלא.
    לפחות היא פתחה לי את ליבה ושפרה ממה הכל התחיל,היא משפרת לי על פחדיה,מול האוכל,על כל שהיא שומעת כל פעם שרוצה לאכול משהו,היא מבקשת עזרה,ורוצה להיות ילדה נורמלית,אך הפחד להשמין,או להעלות במשקל יותר חזק ממנה.
    אני מחקה לתשובה,חג שמח אולגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרן אור תעזרי לי

הוספת תגובה

• בוקר טוב אולגה!

קרן אור
    24/09/2009

קודם כל-אני שמחה שבתך מכירה בבעיה ושהיא רוצה ומוכנה להתאשפז בכדי לטפל בה.זה כבר צעד מאוד גדול קדימה.אני שמחה גם לקרוא שהיא משתפת אותך יותר ומרגישה אותך איתה,ומתוך כך תוכלי את לטפטף ולהשמיע לה את הקול הבריא שכרגע חלש אצלה(אבל קיים,שלא תטעי לרגע!).חשוב שתמשיכו לתמוך בה ולהראות לה שאתם תמיד תהיו שם ושאתם לא תוותרו עליה,כי אתם חזקים יותר מהפרעת האכילה שלה.
    יחד עם זאת,אני מבינה לגמריי את הקושי.גם הקושי לאכול פיזית אחרי תקופת הרעבה אכן יוצר כאבים.אבל זה משתפר,כי הקיבה התכווצה,פעילות המעי הואטה ,אבל אל תשכחי שקיבה היא שריר והיא תגדל לאט לאט.לשם כך צריך לאכול מנות קטנות מאוד כל שעתיים שלוש.או לשתות תוספת של פחית אנשור פלוס כל פעם כמה לגימות.זה משקה עשיר בקלוריות(350 קלוריות לפחית) ובנוטריטים חיוניים והוא חצי מפורק,כך שהספיגה שלו טובה יותר מאוכל מוצק וגם יוצר פחות כאבים.קיים גם סקנדישייק|(שאני אישית מעדיפה יותר כי הוא טעים יותר ...וגם מנה עם חלב מספקת 600 קלוריות).בכול אופן,הדיאטנית שוודאי העריכה את מצבה התזונתי באינטייק לא נתנה לכם המלצות מה לעשות עד לאשפוז??אני יודעת שבדר"כ לפני אשפוז נמצאים במעקב במרפאה,מעקב תזונתי ורפואי,כדאי לשאול על זה או לדבר איתה לגביי העשרה תזונתית.
    לגביי הלימודים-אני חושבת שכמה שזה וודאי מתסכל את בתך,לא כדאי שהיא תצא החוצה ותבזבז אנרגיה,מה גם שזה מיותר כי גם כך היא תפסיד לימודים עוד כשבוע,ואני חושבת שיש בכך יותר סכנה מאשר תועלת.וחשוב שתדברי על זה עם בתך.נשמע שהיא צריכה מנוחה מוחלטת והשגחה.
    אל תבהלי מהאמביולנטיות שקיימת אצלה-מצד אחד היא מאוד רוצה להחלים,מצד שני,ה"א היא משהו שהיא נאחזת בו כדי להגן על עצמה מפני הפחדים וההתמדדויות הקשות יותר שאותם היא מרעיבה דרך האנורקסיה,לכן זה טבעי שהיא לא תוכל לוותר על "הפטנט" שכרגע היא מצאה כנגד כל הכאבים,זה שכביכול שומר עליה.אבל אני בטוחה שבאשפוז ודרך טיפול היא תרגיש מוגנת יותר ולאט לאט הצורך בשליטה המדומה הזאת תחלש ויחד איתה ייגבר הקול הבריא,זה שרוצה לחיות,להיות כמו כל ילדה בגילה..
    תחזיקו מעמד,לא נשאר עוד הרבה.
    אני כאן אם יש עוד שאלות.
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה