מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכל בנות הפורוםנ'26/09/2009
שלום לכל בנות הפורום היקרות
הרבה זמן לא הייתי פה אני מקווה שמצבכן השתפר ושהתקדמתן בינתיים.
אני אוהבת ודואגת לכל אחת מיכן. המצב שלי די משתפר עליתי במשקל והתחלתי לאכול מסודר.
מה שכן בזמן האחרון יש לי מצבים שאני אוכלת סתם ללא סיבה וזה קצת מפריע לי אני משתדלת לשלוט בזה ואני מקווה שיהיה טוב. נכנסתי לכאן כדי לשאול ולדעת מה אתן עושות ביום כיפור שקרב ובא האם אתן צמות או לא ? אשמח לדעת מה דעתכן ואייך אתן מתקדמות.
אוהבת המון נ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נ',
קרן אור27/09/2009באיזה שם אחר השתמשת בפעמים הקודמות??סליחה שאני לא מצליחה לזכור...
שמחה בכול מקרה לשמוע על שיפור.הייתי שוקלת דווקא מהמקום שאת נמצאת בו היום לפנות אפילו לטיפול קצר מועד ולברר את הבסיס של האכילה הרגשית שלך.זה בוודאי יכול להקל.
נושא הצום עולה כאן בפורום בימים האחרונים(באופן טבעי) ואני רוצה להתייחס אליו כאן בשביל כולן:
חל איסור מוחלט,המגובה באישור והיתר מרב ורופא לצום על מי שנמצאת בתהליך החלמה מהפרעת אכילה(מי שחולה גם אסור לה,אבל זה לצערי קורה בכל מקרה...) .מכמה סיבות: הגוף חלש ועם חוסרים וכל צום עלול לערער את האיזון העדין בו אנו מנסות להימצא.סיבה נוספת שהיא חשובה יותר מבחינתי-אם נסתכל לתוך עצמנו ונודה באמת אנחנו צמות כי בשבילנו זאת הדרך להצדיק את הקולות החולים ולהיכנע להם.לטעמי אלו הם קולות האנורקסיה,ולא באמת לצום מהסיבה שאנשים אמורים לצום(וראייה לכך היא מה שכתבת,נטע,לגביי זה שאת רוצה לצום עוד איזה צום אבל את לא זוכרת בכלל למה צמים אותו...).מה גם שזה מעורר פלאשבקים ולעיתים זה משמש כטריגר נוסף להתדרדרות מחודשת.לאנשים רגילים במשקל תקין וללא מחלות כרוניות,אין בעיה לצום יום.לכל השאר,בייחוד אם לוקחים את שני המשתנים שציינתי,יש פטור מחמת "פיקוח נפש"(ותאמינו לי שבתור אחת שגדלה,התחנכה בבית דתי וצמה מילדות בכל שנה,אני לא מתכוונת השנה לצום,למרות שמחשבתית זה קשה לי,אבל אני מודעת לעובדה שזה מסוכן עבורי!)
מאחלת לכולנו גמר חתימה טובה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)