לקרן אור ולכל הבנות המדהימות!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקרן אור ולכל הבנות המדהימות!
    שירן
    16/10/2009

הרבה זמן לא כתבתי לכן..
    לצערי אני נורא עמוסה לאחרונה.. לא זוכרת אם סיפרתי לכן או לא אבל קיבלתי שיקום מקצועי מהביטוח הלאומי שזה אומר לעבור אבחון מקצועי ולימודי על חשבון הביטוח. התחלתי את האבחון לפני שבוע בערך ואת האמת שנורא קשה לי עם זה..

קשה לי עם ההגעה למקום <זה ברמת גן, בכלל לא קרוב לעיר שלי> , עם כך שאני גם עובדת במשך השבוע ובאמת שהשבוע הרגשתי סוג של חנק וסוג של :"אני רוצה להרפות.." באמת שהיה לי מאוד קשה.. עם האוכל דווקא נדהמתי לגלות באיזו קלות התאמתי את עצמי לסיטואציה..זאת אומרת המחשבה הראשונית כשאמרו לי שאני מתחילה ללמוד הייתה :"מה אני עושה עם התפריט? איך אצליח לשמור עליו?" ישר נכנסתי ללחץ אך גם מהר מאד מצאתי פתרונות טובים איך להמשיך בשגרת חיי ואיך להתאים את האוכל לחיים שלי ולא את החיים לאוכל, כמו שהדיאטנית שלי אומרת תמיד.

וגם הופתעתי מכך שאני יותר רגישה כיום לעצמי, לגוף ולנפש כאחד. וזה בא לידי ביטוי בכך שאני מתכננת להפחית יום אחד מהלימודים הללו כדי שאוכל לנוח ולאגור לי כוחות. המחשבה הראשונית הייתה כמובן:" אסור לי לבקש דבר כזה, אני חייבת להגיע לכל הימים אחרת אחשב ככישלון בעיני עצמי".. והפחד הזה מפני כישלון הוא זה שהביא אותי לחבור לאנורקסיה. היום אני לא רוצה בו.. עם כל המחשבות השליליות האלה על עצמי והדרישה הזו לשלמות שתמיד מקוננת בי אני מחליטה הפעם להקשיב לנפש שלי.. שזה אומר שאם קשה לי זה בסדר לבקש עזרה ושיקלו עלי..

אני רוצה להתייחס לדברים שאמרה כאן תקווה לבנה..היא אמרה שאין כאן עדיין סיפורי החלמה. תקווה לבנה- את יודעת, לפני חצי שנה בערך הייתי תמיד מגיעה לדיאטנית שלי בייאוש ובעצב מספרת לה כמה צעדי ענק אני עושה כנגד המחלה ועדיין אני לא מצליחה להיפטר ממנה לגמרי.. זה התיש אותי כל הזמן.. כי תמיד רציתי ותמיד פעלתי כנגד המחלה הזו מאז התחלתי להחלים ולא יכולתי לסבול את העובדה שלוקח לזה כ"כ הרבה זמן לעבור, שלוקח זמן עד אשר השינוי באמת מחלחל לתוכי פנימה . שזה לא קורה מהר כפי שחשבתי..
    היא אמרה לי שהיא לא נתקלה עוד בבחורה שהצליחה להחלים מהפרעת אכילה תוך שנה.. שזה מעט מדי זמן ושזה תהליך איטי מאודדדד..

וכיום אני מקבלת את זה כבר.. אני מבינה שעצם זה שאני נלחמת במחלה הזו זה מקרב אותי עוד צעד קדימה ועוד צעד אך זה לא בהכרח אומר שאבריא ממנה כ"כ מהר.. למרות שאני מרגישה שבסוף זה יקרה והיא תהיה מאחוריי..
    מה שאני מנסה להגיד שזה באמת לוקח זמן כל הצעדים האלה שאנחנו עושות.. לוקח זמן לשינוי לחלחל ביחוד שמדובר במחלה כ"כ קשה!!

אני יכולה לומר לך על עצמי שמאז שאני כאן עבר עלי המון והתקדמתי המוןןןןן! אני לא אותה שירן מלפני כמה חודשים ולא אותה שירן מלפני חודש.. כל יום אני משתנה, כל יום זה צעד קדימה מבחינתי החוצה! החוצה מהמחלה הזו..כל פעם אני נחשפת ומתנסה עד אשר אגיע אל הסוף! עם כל הקושי ורגשות האשמה לאט לאט אני מתחילה להכיר את עצמי.. לבנות עצמי מחדש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך

שירן
    16/10/2009

מבחינתי התהליך הזה עוד ארוך..אך אני באמת מרגישה שמיום ליום אני יוצאת מהמחלה הזו ..
    ובטיפול כל הזמן הדיאטנית שלי אומרת לי: "שירן את להחלמה, זה כ"כ ברור לי".. אני מתרגשת לכתוב את המילים האלה אפילו ..כך שתראי שאומנם לא תמיד קל לנו ולא מהר לוקח לצאת מזה מי כמוך יודעת את זה.. אבל אני מאמינה שמי שמהבנות כאן תרצה להחלים ותעשה צעדים לקראת זה היא תצליח..!!

אני למשל משתדלת לא להציע משהו שאיני מצליחה ליישם בעצמי..והאמיני לי שהרבה מהדברים הנאמרים כאן אני מיישמת ויישמתי..המילים של קרן אור עדיין בתוך הלב שלי..ואני תמיד נושאת אותה איתי ומקשיבה לכל עיצה שלה..את יודעת זאת קרן אור נכון???

נטע יקירתי- תודה רבה על התמיכה שלך בי..את מחזקת מאוד במילים שלך. איך את מרגישה היום ואיך את מתקדמת בטיפול עם הדיאטנית החדשה?

קרן אור- שמחתי לשמוע כ"כ שאין גידול בקיבה!! באמת שריגשת אותי..יותר התרגשתי מזה ששיתפת אותנו. אני יודעת שזה קשה לך לעשות את זה לפעמים אבל באמת שאין לך מושג כמה שאני מעריכה את זה! ותרגישי חופשי לשתף אותנו כל הזמן!
    רק בריאות יקרה!

אוהבת אתכן,
    שירן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירן המדהימה שלי

נטע
    18/10/2009

שרני....
    אני לא מאמינה.
    את בן אדם פשוט ברזל!!!
    את לא יודעת כמה כוח את נותנת לי את פשוט 100מת!
    כואב לי שקשה לך עם כל האנדרלמוסיה עם הביטוח לאומי.... אולי את יכולה לבקש מהעובדת שיקום להחליף מקום? רעננה יותר קרוב לך? יש שם " בית לוינשטיין" שעובדים עם הביטוח לאומי, שמעת על זה?
    אם יותר קרוב לך ירושלים אז יש מרכז "קרן" בתלפיות.אולי זה לא רלוונטי, אבל מוזר לי שלא התייעצו איתך. לי היה וועדה רפואית כמו שכתבתי בעבר והיה לי קשה התפרצתי ונראה לי שכבר כתבתי ע"כ מזמן...כל יום שחיכתי לתשובה מביטוח לאומי היה יום מורט עצבים,
    את נמצאת עכשיו בתהליך אבחון מקצועי כרגע לראות מה מתאים לך ללמוד?
    הבנתי שזה לא לוקח יותר מ8 פגישות אז אולי שווה לך להשקיע מאמץ ולהגיע לרמת גן?
    אני בינתיים לא עושה את האיבחון, העובדת שיקום שהיא בעצם עו"ס נפגשה איתי כמה פגישות ואמרה שיש לי עוד זמן וכשאני אגדל אדע יותר טוב מה אני דורשת מעצמי. אבל היא נתנה לי אופציה ללכת לאבחון מקצועי אבל אני לא מתקדמת עם זה בינתיים.
    אני גאה בך שאת עושה צעדים כל-כך גדולים. גיבורה!!!
    אצלי-כרגיל עם ה דיאטנית החדשה הולך ככה ככה יש ימים טובים ויש פחות.
    איך הולך לך עם החבר? יש משהו חדש?
    מתוקה, אני מאמינה בך שלאן שתרצי להגיע את תגיעי!
    אוהבת אותך מאד
    ותמשיכי לעדכן
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירני יקירה,

קרן אור
    18/10/2009

כמה מרגש לקרוא את מה שכתבת.אני שומעת היום את שירן האמיתית,מבעד לענני הפרעת האכילה! כמה נחישות והתמדה,זה הניצחון האמיתי,יקירה.אני חושבת שאת כן סיפור הצלחה לא רק בכל מה שקשור להפרעת האכילה שלך,אלא את יודעת מה שירן באמת רוצה ואת שואפת להגיע לשם.וזה נכון שהדברים הגדולים בחיים אכן נעשו בצעדים קטנים.
    לגביי השיקום המקצועי-אין לי כ"כ מה להוסיף,כיוון שאני לא מכירה את הנהלים.אבל נשמע שאם נטע כתבה שמדובר בסה"כ 8 מפגשים,אולי שווה כן להשקיע את המאמץ??(היכן את גרה,יקירה??וזה בסדר אם את לא מעוניינת לחשוף,אני שואלת כדי שזה יתן לי תמונה של לאן את צריכה להגיע)
    ואיך הולך עם החבר??העבודה??
    יקרה,תודה על המילים החמות וע"כ שאת נושאת אותי בתוכך,זה כבוד גדול עבורי!

רק טוב,נשיקות,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע וקרן אור המדהימות שלי!

שירן
    18/10/2009

יקרות שאתן- כמה התעודדתי לקרוא את מה שכתבתן לי.. אתן מחזקות אותי כ"כ אתן לא מתארות עד כמה..

לגבי האבחון, הוא אמור להארך בערך כחודש ימים.. שבועיים של הכנה לאבחון עצמו ועוד שבוע בערך של אבחון ותוצאות.. ככה הבנתי לפחות..
    באבחון הזה יבדקו את מידת הכשירות שלי ללימודים, מעבר ליכולת השכלית שלי, גם את היכולת הנפשית.. אולי יגיעו למסקנה שמבחינה נפשית אני אפילו לא מסוגלת ללימודים גבוהים ואני יודעת שזאת גם אופציה, שאולי די תאכזב אותי אבל אקבל כל תוצאה שתגיע. כמובן שזה הכל בהתייעצות משותפת איתי ושום החלטה לא נקבעת לבד.

מה שבעיקר קשה לי זה שמשבוע שהיה לי די פנוי פתאום נוצר אצלי עומס משמעותי ואין לי זמן לנשום כמו שאומרים.. אני לא מוותרת על הטיפול וממשיכה ללכת אליו למרות הכל , מבחינתי זה בעדיפות ראשונה.
    ולגבי הקושי שלי פניתי היום למנהלת המרכז וביקשתי ממנה שיום חמישי לא אגיע ללימודים כדי שאוכל לעבור את זה יותר בקלות וכדי שיהיו לי יותר אנרגיות וכוחות לעבור את התקופה הזו. היא הסכימה והתחשבה בי וזה הקל עלי מאוד.

אני עדיין ממשיכה להיחשף..בתי קפה ודברים שאני לא יודעת את זהותם.. לא קל לי עם זה.. אבל לאט לאט החרדה יורדת ואני יודעת שהיא עוד תרד..מי היה מאמין שאני אשב לי פעמיים בשבוע לאכול ארוחת ערב בחוץ.!!... אני בעצמי לא מעכלת אפילו..

נטע- אני שמחה לשמוע על ההתקדמות שלך..כל הכבוד גיבורה! את תראי שלאט לאט את תאכלי ותיחשפי לדברים שאפילו לא חלמת עליהם :) זה עוד יבוא מבטיחה לך.. גם אני לא האמנתי על עצמי והנה אני עושה זאת כבר תקופה ארוכה..
    ואין לי ספק שגם את..!

קרן אור- מה שלומך ואיך מצבך הפיזי??

תודה לכן בנות על המילים החמות , אני מרגישה בדברים שלכן שאתן רואות בי אישיות חזקה מאוד וזה מחזק גם אותי!! וגם מפליא באותה נשימה משום שאיני מרגישה כך....
    אך אני באמת לוקחת את מילותיכן לתשומת ליבי ונושאת אתכן ואת הפורום הזה בתוכי..

אוהבת אתכן מאוד
    שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירני,

קרן אור
    21/10/2009

את יודעת,אני קוראת את מה שאת כותבת ומבעד לקשיים המובנים,אני רואה גם כמה את מצליחה למצוא ולנווט את עצמך ביניהם,באופן אולי שלא היה בעבר.ופתאום את מגלה כמה כשמדברים על הדברים,הפתרון הוא בנמצא.וזה חשוב שאת מציבה את הטיפול ראשון בסדר העדיפויות ויחד עם זאת כן פותחת את עצמך לאופציות של לימודים והכשרה.וזה לא משנה בסוף אם זה יסתדר או לא,כל מה שחשוב הוא שאת מצידך עושה את מה שאת יכולה ומנסה.ואז גם את מגלה כמה אנשים באים לקראתך(כמו במקרה עם מנהלת המרכז)
    כמה כיף לקרוא שאת ממשיכה להיחשף ולומדת להנות מזה!
    אכן את חזקה,ואני מקווה שאת מצליחה לראות את זה!

שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה