מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי בנות ובנים יקרים!!!קרן אור18/09/2007
חזרתי מיום עמוס לא מזמן,אבל רציתי להגיד לכן שלאחר מנוחת הבוקר מהבית,קפצתי לעשות קניות ואין כמו קניות בגדים (בעיקר לילדים),כדי לעודד את רוחי ולהפוך את היום הזה למושלם!!!
אבל משהו דעך בי ברגע שביקרתי היום ביחידה לפסיכיאטריה והפרעות אכילה באחד מבי"ח בארץ(לא יכולה לפרט יותר מטעמי חיסיון...).היה לי רע בשניה.ראיתי שם אנשים ממוטטים לגמרי,חלקם בוהים בקירות.היו מאושפזות שם 11 חולים עם ה"א לסוגיהם.והן ישבו שם כולן כמו סיד,תלושות מהחיים,רזות בצורה נוראית,ואני תהיתי ביני לבין עצמי-כך רציתי להראות בעבר???הרי זה נורא.היום זה מפחיד וכואב לי כאחד.אני יודעת עד כמה הן סובלות.הצלחתי לדבר עם מישהי משם,והיא אמרה לי לך אין מושג בכלל מה אני עוברת את רזה טיבעית,חייכתי(הייתי ליד הבוס שלי לא יכולתי לאמור מילה,באנו לשם לשם אספקה של אמצעי הזנה),אמרתי לה אני ניראת טוב לטעמך??היא טענה שכן.אמרתי לה שההפרש משקל בינינו הוא 10 קילוגרמים לפחות...והיא בהתה בעולם שלה,ספק הקשיבה ספק לא.נורא מה שאנחנו עברנו כדי להיות רזות ובעצם מכוערות!!(הפרדוקס בהתגלמותו)...
אור-זה מתחבר למה שרציתי לענות לך.לטעמי אל תפגשי עם החברה האנורקסית הזאת,לא נראה לי שזה בריא לך,יש בך את הדחף הגדול עדיין להיות הכי רזה,אל תתני לעצמך ליפול נמוך יותר.את מתאמצת מספיק כדי לא לתת לזה לקרות.כשתהיי במקום אחרי,חזקה,ותידעי שללא ספק את יכולה לשאת זאת וההפרעה כבר לא קוסמת לך כ"כ אז אולי תשקלי זאת..אל תשכחי את צריכה קודם לעזור לעצמך,ולצמצם אפשרויות של הידרדרות.
בלונדי-גם גבינות עיזים לא בא בחשבון???אני מקווה שאת מרגישה טוב יותר ושהחום במגמת שיפור..
שלי-אני מבינה עד כמה הטיול והמטלות מסביב מלחיצים אותך,אבל אני גם יודעת שהתקדמת קדימה מאוד,ואת לא תרשי לעצמך לחזור.אל תחשבי יותר מידי כשתהיי בחו"ל תהני מכל רגע-האוכל,המשקל...באמת זניחים ואני מאמינה שיהיה לך בסדר.אני מרגישה שאת במקום אחר,טוב יותר.
כרונית-טוב כתבתי לך בבוקר,בטח תפציעי כאן מאוחר יותר,מקווה שלא ארדם לפני כן.ואגב תודה על ההתעקשות ליום חופש,אז יום לא היה אבל חצי יום כן,וזה הוריד לי את מפלס הכאב בקיבה...
אוהבת את כולכן,אשוב מאוחר יותר,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קרן אור יפה!
בלונדי18/09/2007גם גבינות עיזים לא בא בחשבון!!
הגבינה היחידה שנכנסת אלי לפה היא גבינה לבנה!! זהו!!
החום לא יורד... עדיין חלשה אבל אופטימית..
כואב לשמוע על המקום בו היית. ובדיוק סיפרתי כי גם אני צפיתי היום בתוכנית על בולימית וזה עשה לי ממש רע. לא יכולתי לתאר את עצמי שוב במקום הנורא ההוא. להרוס את חיי ואת חיי הסובבים אותי.
נורא לשמוע על הבנות שם במחלקה שהיית..כואב הלב...
טוב יקירה, מתפנה לסיים בישולים לארוחת הערב!
נשתמע בהמשך!
נשיקות
בלונדי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לדברייך בשביל אור!!!!
בלונדי18/09/2007אור, אני חוזרת בדבריי וחושבת כי את לא במקום בטוח היום כדי לעזור לחברה במצב כזה. את נלחמת מאוד על מקומך, ואולי רצוי שתתרכזי רק בזה!
קרן אור צודקת..
ערב טוב.
בלונדי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש נורא!
שלי18/09/2007רק היום שוחחנו על המגפה האיומה הזו, שמתפשטת לכל כיוון, וכמו שאמרה בלונדי - קיימת בכל מגזר בישראל.
צר לי שנאלצת לעבור חוויה כזו באמצע יום שהתחיל טוב כל כך, אך ייתכן וטוב לכולנו להזכר איפה התחלנו, לאן הגענו ולאן אפשר להגיע.
זה גם גרם לי לחשוב על אחד הדברים האיומים ביותר בבולימיה - קל כל כך להסתיר את המחלה מהסביבה. אדם רגיל, שלא הגיע משם, או לא נתקל במחלה אצל אדם קרוב, לא יעלה על דעתו שמשהו לא בסדר.
כל כך הרבה פעמים אמרו לי בדיוק מה שנאמר לך היום - "איזה כיף לך, רזה טבעית". ובמכון כושר - "איזה שרירים!".
השבוע המדריכה שלי לפילאטיס אמרה לי "כמה יפה את שומרת על הגוף שלך, הכל מוחזק טוב". לרגע רציתי לומר לה שאני כנראה נס רפואי ושלי לא ממש ברור איך לא נאכלו לי כל השרירים ואיך גם בתקופות הרעות ביותר, ששום דבר כמעט לא נשאר בבטן, לא התמוטטתי כך באמצע שיעור.
אפשר לחיות כך שנים רבות ואף אחד לא ישאר שמבפנים המצב לא פחות גרוע משל אנורקסיות הנראות כשלד מהלך.
בכל מקרה, תודה על הדיווח יקירה. אני מאמינה שהוא מחזק את הרצון להחלים אצל כולנו!
מקווה שמחר נתקל כולנו בארועים ומחזות נעימים הרבה יותר...
לילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה כתבת, שלינקה!
בלונדי18/09/2007איך הסתובבנו תקופות ארוכות, הזקנו לעצמנו, ואף אחד לא שיער מה שנעשה בחדרי חדרים!! מזעזע..
שיהיה לך ליל מנוחה!
בלונדי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילה טוב..
אור19/09/2007
חוויה ממש קשה, אה? אני בקושי מסוגלת להסתכל על זה בטלויזיה. פנים מול פנים?! לא הייתי מסוגלת, זה נורא. זה פשוט נראה זוועה!
בצבא הייתה איתי בחורה שהיתה אנורקסית, והיא הייתה זוועתית ברזון שלה. כשראיתי אותה בפעם הראשונה ידעתי שאני לא רוצה להיות ככה רזה וזהו! כל פעם שאני ריכה להתחלחל אני מזכירה לעצמי כמה היא נראתה נורא, וכמה היא נראיתה הרבה יותר יפה ומוארת כשהיא התחילה סופסוף לעלות במשקל, בזכות טיפול. ראיתי אותה- שהמדים ישבו עליה כמו שק, וראיתי בנות אחרות שהמדים ישבו בול, והן היו מושלמות בעיני.
אז במובן הזה אכן הרזון קורץ, אבל עד גבול מסוים. אני יודעת שכשזה נראה נורא, זה נורא. זה פשוט כיעור מוסר שלא רוצים להתקרב אליו.
דווקא מפתיע אותי שאתן מציעות לי לקחת מרחק. אלוהים יודע, שעשיתי את זה כל השנים בכל פעם שזיהיתי אנורקסית בסביבה. כדי לשמור על עצמי. במו עיני ראיתי איך אחת הבנות בתיכון, כשאני התחלתי להחלים, התחילה להידרדר, ולא דיברתי איתה יותר. היא לא הבינה למה, יכול להיות שזרקתי לה איזה מילה בנושא , אבל אני בטוחה שלא הסברתי את עצמי טוב אז. בזמנו הכרחתי את עצמי לאכול, כל ארוחה הייתה כרוכה בייסורים,
לא יכולתי לשמוע ממנה שאיזה כיף היום היא אכלה רק מלפפון.
אני ממש מוציאה עכשיו דברים שלא דיברתי עליהם אף פעם, תודה לכן על הבמה!
במובן הזה היום, המחלה לא בדיוק קורצת. מפני שכמה שאני רוצה להיות רזה, אני לא אצום ולא אגזים עוד בספורט וכו' וכו', כך שהחשש שלי הוא אחר- אני אראה אותה, ואדע שאני לא יכולה להגיע לשם. זה לא שאני אדרדר לאנורקסיה שוב, אני מאמינה, אבל יהיה לי קשה יותר להרגיש טוב עם עצמי. חוץ מאולי הגאווה שתציף אותי כשאני שוב אעבור בגלידריה תל אביבית ולא אחסוך מעצמי :)
יכול להיות שאתן צודקות. אני אשתהה עם זה בינתיים.
ואקח לי עוד זמן מחשבה.
תודה לכן,
וקרן אור- לפעמים כמה רגעים של חופש, זה כל מה שצריך!
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)