מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטנית תעזור?בת 1830/10/2009
לפני כמעט יומיים החלטתי שלא שווה לי להילחם בעצמי על 5 קילו. ניסיתי לאכול כמו בן אדם נורמלי ולא הכי הלך לי. משום מה אני עדיין חווה בולמוסי אכילה, רק שהפעם אני לא נוטלת משלשלים או מקיאה ואני נותנת לאכול להתעכל רגיל. א-ב-ל אתמול סבלתי מכאבי בטן חזקים .הרי אם התרגלתי לאכול 800 קל' ביום ופתאום אני אוכלת מה שבא לי משהו כמו 1500 קל' ויותר אז ברור שזה מה שקורה..
קשה לי לזכור איך הייתי פעם ,כשאכלתי מה שבא לי ובלי הגזמה גדולה. חברה שלי(שרק היא יודעת), הציעה לי ללכת לדיאטנית לפניית עזרה. השאלה היא אם זה באמת יעזור כי בינתיים אני מנסה "לגלות מחדש" איך אנשים אוכלים ומה זה תחושת רעב-שובע
יש מצב שאני עולה במשקל ואני מפחדת מזה.
משקל:55.5
גובה:1.67
כדאי לי ללכת לדיאטנית?
דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דין יקרה,
קרן אור01/11/2009אני שמחה לקרוא על ההתמודדות שלך וע"כ שעשית שינויים שוודאי לא היו פשוטים עבורך(הפסקת המשלשלים וההקאות),אך יחד עם זאת,חשוב להבין את המרכיב הנפשי שנמצא ביחס שלך אל האכילה\האוכל .ולכן,זה נכון שאין טעם להיאבק עם עצמך על המשקל(מה גם שאת נמצאת בטווח הנמוך של המשקל התקין,BMI 19.9 ,וכל ירידה תגרור אותך לתת משקל ולא תהיה נכונה ובריאה עבורך),אלא להפנות את המשאבים בראש ובראשונה לספקטרום הנפשי.(את לא כותבת האם היית\נמצאת בטיפול נפשי??)
לגביי הצד התזונתי-אני שמחה שהעלית את הסך הקלורי ל מ-800 ל-1500 ק"ל.יחד עם זאת,לא בטוח שצריכה זאת מספקת את הצרכים הנכונים עבורך בהתאם למבנה גופך והפעילות בחייך.לכן כן מומלץ לפנות לדיאטנית פחות בקטע של כמות הקלוריות אלא יותר באיזון המרכיבים התזונתיים,בעזרה בשינוי מהיצמדות לתפריט מונוטוני ללא חריגה ממנו,ובבניית תפריט שיגרוםלפחות כאבי בטן(ובעניין הזה חשוב לי להאיר ולומר לך שכאבי הבטן שלך הם דבר טיבעי לאחר תקופת הימנעות והפסקה עם פעולות "ההיטהרות" אבל תהיי עיקבית ואל תתייאשי,כי זה מסתדר ברגע שפעילות המעי חוזרת לעבודה תקינה).את גם לא כותבת האם יש לך מחזור??(הרי ידוע שכשהתזונה לא מאוזנת ודלה,התפקודים הראשונים שנפגעים הם התפקודים של המע' הרבייה)וגם בעניין הזה דיאטנית יכולה לעזור .
כך או כך,ממליצה לשלב את הטיפול התזונתי בטיפול נפשי-תמיכתי.
אשמח לשמוע מה את חושבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
בת 1801/11/2009בטיפול לא הייתי, אני מנסה לטפל בעצמי מבחינה פסיכולוגית. השיטה שלי היא לראות מה למשל אחותי אותי, שלה יש אותו גובה כמו שלי יש, ולנסות לאכול כשהיא אוכלת. הבעיה שאיתה אני צריכה להתמודד זה האכילה ב"שושו" שיש לי. כשאין מישהו בבית אני מנצלת את העובדה ויכולה לטחון בלי בעיה מה שאני רואה. כרגע אני לא "מוציאה" את מה שאני מכניסה גם אם זה 4 כפות שוקולד כמו היום בבולמוס.
יש מאכלים שלא משנה כמה נורמלית אני אהיה אני לא אחזור לאכול אותם: פיצות, חטיפים מלוחים, מלוואח, ג'חנון, בורקס ועוד.. עם זאת,אני ניסיתי לאכול עוגייה בלי להרגיש כעס על עצמי אח"כ- וגם זה לא הכי עובד, אבל אני משתדלת.
לגבי מערכת הרבייה- חוץ מהבעיות הקיימות יש לי גם שחלה פוליציסטית, אז באופן טבעי אני לא מקבלת מחזור מסודר, ונוטלת גלולות בהוראות הרופא. השינוי ששמתי לב ואולי בהשפעת הפרעות האכילה הוא שמאז שכל הסיפור התחיל המחזור התקצר מ3-4 ימים ליום וחצי בקושי..כמובן שלא אמרתי לרופא את הסיבה האמיתית..
בינתיים עליתי קילו ואני חוזרת לדאוג גם בגלל שעדיין יש לי בולמוסי אכילה וגם אני אוכלת "רגיל" , אז כמובן שאני עולה במשקל וזה מפחיד אותי. זה מוכיח לי שהגוף שלי התרגל להתקיים על 800 קלוריות ולא כמו עכשיו הרבה יותר=\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב דין!
קרן אור03/11/2009..וזאת בדיוק הסיבה בגינה כדאי לפנות לדיאטנית,שתוכל להתאים לך תפריט בהתאם לצרכייך,ולא כזה שמתאים למישהו אחר(כדוג' אחותך) שדינו להיכשל...תפריט כזה שיוכל לאזן אותך מבחינה קלורית וגם כזה שיאפשר לך לאכול דברים שאת אוהבת במינון ובמידה הנכונים,וכך ינטרל את הפחד הכי נורא שלך מפני עלייה במשקל.
אל תהססי,לכי אפילו לפגישת ייעוץ אחת,אם עוד לא ממש מתאים לך טיפול.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)