בוקר טוב לכולכן!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוקר טוב לכולכן!
    קרן אור
    19/09/2007

היני אני התעוררתי לי מוקדם,אבל רק עכשיו אני מתפנה לראות מה עבר כאן בלילה האחרון.
    בלונדי-מכירה את זה שאין שינה לאחר מנוחה ארוכה,כשהייתי חולה רוב היום נחתי,ואז זה חזר אליי כבומרנג...אבל זה העניין בלהקשיב לגוף,גם אם זה לא בתבנית הרגילה.
    כרונית-אין סיכוי שמראות בבי"ח יעשו לי חשק לרזות,אני יודעת שאני ניראת הרבה יותר טוב במצבי היום,אבל אולי נעשה תחרות הבריאות??.חחח...וגם אם לא הייתי והייתי עולה במשקל 2 קילוגרמים,הייתי מרגישה טוב עם עצמי,כי אני יודעת שזאת התנהגות שיטחית לחיות לפי המספר..אנשים יאהבו אותנו לפי מה שאנחנו מביאות מבפנים...חוץ מזה,בבי"ח ראיתי בנות שאיבדו שליטה,וחושבות שהן בשליטה,אבל האמת היא שזה כאב לי כי ידעתי עד כמה הן מפחדות,מפחדות להתמודד עם הכאב של העבר,מרגישות שאהבה אליהם תלויה בכך שיהיו רזות...אני מניחה שכולנו ברות מזל,והכוח שלנו הוא הרבה יותר עצום,ואנחנו שולטות בחיים,ולא המחלה שולטת בנו..בקיצור מראה לא נעים,אבל חשוב,כדי להיזכר טוב טוב כמה טוב לי היום.כמה אני לא רוצה להיות רזה כמוהם,ולהתחרות איתן,כמה האנורקסיה בזהה לבולימיה,הן שתי מחלות נוראות,וההתמכרות אליהם היא כמו התמכרות לטיפה המרה,תחשבו על זה אין הבדל משמעותי....אנחנו השגנו בכוחות עצמנו משהו שאני מקווה שישיגו גם הן,ואולי לא.
    שלי-איך עובר יומך???לא הספקתי לקרוא את המייל עוד מעט ואגיע לזה יקרה.
    אור-מאחלת לך שיבוא יום וגם את תביני עד כמה המחלה היא אומללה,וברגע שזה יקרה,אז באמת תוותרי עליה לחלוטין,כי את פשוט לא תביני איך אפשר להמשיך לחיות כך,בשקר,במעט הכחשה...אני לא אומרת שאת לא עושה מאמצים,אבל יקרה תשימי לב ממה שאת כותבת כמה את עדיין בפנים,ואולי תחשבי מה זה משרת אצלך וממה את בעצם מפחדת להתמודד.אני אשמח לראות אותך מספרת לנו גם על ההתמודדות,שתוגבה בצעדים מוחשיים ומהירים בכביש חד סטרי.אי אפשר לנסוע במקביל על שני צדדים של הכביש.....

יום מקסים לכולנו,
    קרן אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוקר טוב לכולכן!

הוספת תגובה

• בוקר אור!

שלי
    19/09/2007

מה שלומך יקירה?
    איזה יום מצפה לך? מקווה שהוא כולל ביקורים נעימים יותר מאתמול! מצד שני, ביקורי בית חולים הם אף פעם לא ממש נעימים... ואיך את מרגישה? מה קורה בגרון האומלל שלך?
    האם יש הכנות מיוחדות ליום כיפור? לחצים חדשים?
    ובכלל לא דנו כאן בסוגיה הזו הכה רלוונטית לכולנו - צום!
    אני באופן אישי נמנעת, ולא רק בגלל ההיסטוריה שלי, זה לא כל כך נהוג במשפחתי החילונית להחריד. צמתי כמה פעמים ולא הרגשתי כלום מלבד עונג אנורקסי שכזה.
    התכנון שלי הוא לצעוד בערב לחוף הים, אולי לבד, אולי עם החבר, ולעשות קצת חשבון נפש (כאילו לא עשיתי זאת מספיק בחודשיים האחרונים...).
    אצלי הכל בסדר! לא פחות ולא יותר. לא לחוצה מידי, לא רגועה, לא מוטרדת, לא שמחה יותר מידי. מין מצב די נורמלי לשם שינוי!
    סתם נזכרתי מה כתבתן לי לפני חודש או קצת יותר, כשפרטתי כאן על מצוקתי הנפשית, עצב, בכי, מועקה. וכרגיל צדקתן - הכל נהייה קל יותר.
    אני לומדת להתמודד עם כעסים ולחצים בדרך בריאה יותר ומגיבה באופן מתון יותר. וכל זאת בלי לפצות עצמי במזון או להחסיר מעצמי מזון.
    כנראה שגם הטיפול המחודש קצת מרגיע, לצד הנקודות הכואבות שהוא מעורר. אני צריכה לכתוב עליו קצת לעצמי לפני שאוכל לנסח כאן משהו ברור, ואולי אספיק לעשות זאת היום. חשוב לי לכתוב על כך לפני הנסיעה המתקרבת.
    שיהיה לך יום קל, מהיר וקצר, והנה, כמעט נגמר לו עוד שבוע!
    להתראות,
    שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב לכולם מהבלונדה!!

בלונדי
    19/09/2007

שלום חברים וחברות יקרים ויקרות!!!
    הנה שוב קמתי. אחרי שסוף-סוף הצלחתי לתפוס תנומה קלה. היה לי חלום מעצבן, וקמתי שוב עם חום! אבל לא נורא. יהיה בסדר.

גשם הספיק לרדת בזמן שישנתי. אז הכל רטוב כעת... אבל בכל זאת יצאה השמש ולא ממש קר פה כמו אתמול. רק 14 מעלות נכון לכתיבת שורות אלה!

קרן אור- את מדהימה!! אין לי מילים!! ואת יודעת יפה מאוד למה אני מתכוונת! את רגישה וחכמה ויודעת להביא את הדברים בצורה כל כך נכונה על גבי הדף. ואני בטוחה שגם בחיים האמיתיים ולא הוירטואליים!
    לגבי העליה ב-2 ק"ג- האם אני אמורה הסיק מכך משהו? כי לא הבנתי...
    כמה טוב לשמוע בחורה יפה ובריאה מדברת בכזה בוז על ה"א! ממש מחמם את הלב וממש עושה חשק להיות במקום שלך! כמה אמיצה וחזקה את! באמת..

שלינקה- תודה מתוקה על הדאגה. ואכן זהו לא זמן לקפה שחור. אבל פתחתי את ה"בוקר" כעת בכוס קפה, ומיד אני ניגשת ל"משמעת מים" שלי ומתחילה להחזיר נוזלים חיוניים! אני קצת הסטרית לגבי מים! תמיד דואגת שיהיו איתי בקבוקי מים בכל מקום בו אני נמצאתץ כי אם אני לא שותה מספיקף מיד מתחיל כאב ראש שנגרר ונגרר..ואז אני נהיית כמו חיה פצועה!

כרוניתוש- אני מקווה שיש לך יום נעים. מחכה לך לעת ליל!!!

לגבי הצום- קרן אור יקרה! אני חושבת שאת יכולה להרפות ממנו השנה ולקחת לך קצת הפסקה! ולמרות שאת מבית דתי (ואני כל כך מצטערת אם נפגעת בעבר מדבריי בהקשר לדת ולאנשיה) אולי הגוף שלך לא יקבל את זה בעין יפה. אולי השנה לא תצומי. ואני מכירה את עניין הסחרחורות והתיאור הכללי כאשר לא אוכלים. באשפוז כשלמדתי לאכול שוב, בהתחלה לא זיהיתי תחושות רעב-שובע! ולימדו אותי שם לזהות. וכאשר השתחררתי- היה מאוד חשוב לאכול בזמן את הארוחות, אחרת היה מתגנב לו כאב ראש וחולשה...
    אז יקירה, למרות אצבעה המאשימה של אמא- אולי תעשי לעצמך "פטור" רק השנה. מותר לך. בהשגחת!! חחח, אני מאשרת לך! ואם מישהו שואל- שלחי אותו מיד אלי!

יום כיפור יוצא בסופ"ש, ואני ובעלי מתכננים טיול של יומיים-שלושה! יש חופש וצריך לנצלו. וסליחה, אבל אני לא דתיה ואף לא קרובה לכך, ולכן אני לא צמה ולא פועלים עלי חוקי האיסורים השונים. אז אל נא תפגענה ממ

נגמר לי המקום וממשיכה בהודעה הבאה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממשיכה בהודעתי!!!

בלונדי
    19/09/2007

קרן אור- אני שוב חוזרת ומתנצלת אם נפגעת בעבר מכל אחת ממילותיי בהקשר לדת! אני ממש לא התכוונתי ואני ממש מצטערת. האמיני לי!
    וחוץ מזה, זה מעניין לשמוע על חינוך דתי! אני לא מכירה זאת בכלל!

במחלקה הכרתי חברה דתייה. תארו לכם- קיבוצניקית ודתיה חברות טובות! הייתי היחידה שהיא התחברה אליה, משום מה! אבסורד! והיא כמובן היתה דתיה- דתיה. חצאיות, איסורים, והכל- הכל. והיה לי מוזר שהיא לומדת במדרשה רק של בנות.. נראה לי כה מוזר שאין בנים...! (אבא שלה התעלל בה והיה מכה אותה. בפעמים בו פגשנו בו- הוא דיבר איתי בגנותו של רבין ז"ל וניסה להחזיר אותי בתשובה! מיותר לציין שהבן אדם הזה נפסל על הסף מבחינתי, בכל הרמות. גועל נפש. להכות כך את הבת שלו, ועוד בתירוץ ש"התורה מאשרת". חוצפה! ילדה אומללה! וגם לנסות לכפות עלי את הדת. איש באמונתו יחייה, ואין צורך להכריח אף בן אדם לעשת משהו שהוא לא חפץ בו. ובטח שלא אשתכנע בעקבות אב מכה!!!)

היינו מסתובבות יחד ברחובות תל אביב ב"אפטרים" שהיו לנו מהמחלקה וזה היה מחזה מוזר- דתיה עם חצאית ארוכה וחילונית בחצאית מיני, קעקועים ופירסינגים- מסתובבות יחדיו! כל פעם היו שואלים אותנו אם אנחנו אחיות או מה..? לא הבינו איך הקשר בינינו. כמובן שלא סיפרנו מה קושר אותנו. מה גם שהיא הרבה יותר צעירה ממני... ואותי טעו לחשוב בגיל שלה! הורידו לי 5 שנים מהגיל לפחות..חחח!!

אני לא אומרת שרק בדת יש אנשים שמתעללים בילדיהם, זה רק היה סיפור על אותה חברה. ובאמת אני מבקשת מכולם פה- נא לא להפגע ממני. זהו רק סיפור על פגישה בין דתיה לחילונית שמאלנית!!!

אז זהו לגבי יום כיפור!

האם אתם גם לא מדליקים מחשב ביום כיפור? האם לא תהיו פה? או שבעצם גם אני לא אהיה פה..

טוב יקרים שלי ויקירות מתוקות!
    מאחלת לכולכן המשך יום מהנה!
    ואני מקווה שלא שכחתי פה להגיד כלום!

אוהבת
    בלונדי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בלונדי יקרה

קרן אור
    19/09/2007

לגבי מה שלא הבנת פתחתי את הדלת....חחח....
    אני ממש לא נפגעת כיוון שלא תיראי אותי הולכת עם חצאיות כמעט,אני הולכת עם מחשוף,עם צמוד,ובסה"כ גדלתי בבית של "כיפה סרוגה" כלומר דתיים מסורתיים(לא דוסים),וללא כפייה דתית.אז כן למדתי בבי"ס דתי אבל היו שם גם בנים,זה מה שאני קוראת בטוב טעם.ההורים שלי שומרים שבת,כשרות וכמובן חגים.אני לא ואני מגיעה אליהם עם רכב(כמובן שחונה לא ליד הבית,למראית עין,בעיקר כבוד כלפיהם),אבל יום כיפור זה די השריד האחרון שנשאר לי,וכן לא חשבתי על זה אבל לצערי לא אהיה כאן,כי אני לא אדליק אורות,לא ארד במעלית,לא אבשל...בקיצור צום והתענות אמיתיים....(אם אשרוד,בשעה 12 אני גוועת מרעב,שלא לדבר על שתיה!)
    ואת יכולה להגיד באמת מה שבא לך כי גם אני בעיקרון נגד כפייה דתית.אני מאמינה שלכל אחד יש את הדרך שלו להאמין,כמו בכל תחום בחיים...
    איך את מרגישה???????החום ירד??לא סיפרת אם בסוף אתמול הכנת סלט וטוסט...האמת היא שאכלתי ואני לא יודעת מה יש לי אבל אני עדיין רעבה ועד שאגיע היום הביתה בטח יהיה 6 בערב....
    טוב יקרה אגיב לעוד כמה הודעות ואכנס לישיבה...
    אוהבת קרן אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מבול החל לרדת לו!!!

בלונדי
    19/09/2007

הי יקרה שלי!

לא ידעתי שיש חינוך דתי משותף ובנים ולבנות גם יחד! זה חדשות בשבילי.

אין לי בעיה עם שום דבר, כל עוד זה לא נכפה עלי. ולא כדאי שארחיב מעבר לזה!

אז אני שמחה שיישרנו את ההדורים ומקווה שאכן מעולם לא נפגעת מדבריי.

אני מבינה שחשוב לך לצום ומכבדת את זה. אני מקווה שתעמדי בכך (כי זהו רצונך).
    את לא צריכה להתבייש לדבר על החששות לגבי הצום. איתי את יכולה לדבר על הכל! אני מה שנהוג לכנות "כופרת", ונחשבת כ"לא יהודייה" במגזרים אלו או אחרים, ע"פ מעשיי (וגם אי-מעשיי) ודעותיי. אז הרגישי חופשי! שום דבר שתגידי לא יזעזע אותי!
    אני מקווה את עדיין רוצה להיות חברה שלי (-: למרות שאין לי כל קשר לדת! חחח..

החום לא ירד! נשאר למעלה.

לשאלתך- אכלתי בבוקר סלט טעים + צנים עם גבינה לבנה! יאמי!!!

ובקשר ל"פתיחת הדלת" - תודה!!! אין כמוך!! כבר אמרתי זאת!

יש לי בחילה מארוחת הצהריים והאוכל מאיים לעלות וממש כבר נמצא בגרון.. איכס!

טוב יקירה. המשך יום מהנה לך!

נשיקות
    בלונדי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה