מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירקותגל07/11/2009
היי קרן אור,
אני בת 20. בעבר עשיתי כל מיני דיאטות ובעקבותן החלו לי בולמוסים. לפני כ-3 חודשים הלכתי לתזונאי שנתן לי תפריט שלפיו אני אוכלת ומאז אפשר לומר שהצלחתי לשלוט בעצמי ולא היו לי בולמוסים, לפחות לא בסגנון של פעם. מה שכן התזונאי אמר לי שירקות אני יכולה לאכול חופשי. אני מאוד אוהבת ירקות אבל הבנתי שגם איתם לא טוב להגזים. יש ארוחות שאני חוששת כאילו שיש לי/ עומד לקרות לי בולמוס של ירקות וזה ממש מטריד אותי ואני כל הזמן מנסה לצמצם קצת בכמויות ללא הצלחה. לא פעם אני מסיימת ארוחה בתחושה של רגשות אשמה למרות שסה"כ אכלתי קצת יותר מדי ירקות. יש בכלל דבר כזה בולמוס של ירקות..? איך אני יכולה לדעת אם אכלתי כמות סבירה או שהגזמתי? בולמוסים יכולים להעלם לתמיד? אני תמיד בפחד מזה שהבולמוסים יחזרו וזה ממש מציק לי. איך אני משתחררת מהפחד הזה וחוזרת להיות נורמלית כמו פעם? זה יכול לקרות?
תודה..!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אתי,
קרן אור09/11/2009אני שמחה לקרוא שאת לוקחת אחריות על חייך,נשמע שאכן עשית דרך משמעותית.אבל יחד עם זאת,הדרך הזאת מתייחסת אך ורק לפן התזונתי.לאור מה שאת כותבת על תחושת רגשות האשם לאחר אכילת ירקות(ובינך לבין עצמך את מודעת לכך שזה אכן בסה"כ ירקות ..וזה זניח מבחינה קלורית),אני תוהה למה את לא מלווה את התהליך הזה בבירור נפשי כדי להבין את מהות התחושות האלו.
בוודאי שבולומוסים יכולים להיעלם לתמיד,אך ורק עם טיפול מקיף שמתמקד הן בצד התזונתי (אולי התפריט לא מספיק משביע אותך??יש מקום לחשוב ע"כ עם התזונאי שוב) והן ברעב הנפשי.
אולי כדאי לך לשקול אפילו פנייה לייעוץ חד פעמי,אם עוד לא מתאים לך טיפול ממש.אבל נשמע שזה חיוני עבורך.
עדכני מה חשבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירקות
גל09/11/2009התפריט גדול ומשביע אבל בכל זאת כשמשעמם לי (בעיקר בשבתות) אני מרגישה צורך לאכול עוד, יותר כדי להעסיק את עצמי ולא כי אני רעבה..
כרגע אני בעיקר כותבת ביומן שמשמש לי כפסיכולוג .. הייתי אצל פסיכולוגית, זה עזר לי אבל בשלב כלשהו הרגשתי שזה כבר לא מה שאני צריכה, שהיא לא כזה מבינה אותי ושאני לא הכי מרגישה בנוח לדבר איתה על מה שבאמת מפריע לי. את יכולה אולי להמליץ לי על טיפול מסויים שאת יודעת שאמור לעזור..?
המון תודה..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי יקרה,
קרן אור09/11/2009לפעמים צריך לעבור כמה מטפלים עד שמוצאים את האחד שאיתו תהיה לי כימיה ושתוכלי עם הזמן לסמוך עליו כדי לספר לו את הדברים שאת מפחדת לגעת בהם בינך לבין עצמך.
אין טיפול אחד אוטימטיבי שמתאים לכולם,צריך למצוא את האחד שאת תתחברי אליו הכי הרבה.הרי מה יעזור אם אמליץ לך על סגנון כזה או כזה של טיפול ולא תמצאי את עצמך שם??
עצתי היא לא לוותר ולנסות טיפול חדש.
בהצלחה!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..!
גל09/11/2009ובכל זאת, אם אני מעוניינת בטיפול כמה שיותר קצר וממוקד, פחות להכנס לעבר ויותר לטפל בבעייה הקיימת, איזה טיפול נראה לך יתאים לי..? עד עכשיו יצא לי להיות אצל 3 מטפלים וכבר דיי נמאס לי לחפש (מה גם שזה לא מעט כסף). אגב, מה הסיכויים שאני אצליח לפתור את זה לבד עם עצמי בלי איש מקצוע? כי סה"כ את החלק הקשה נראה לי שכבר עברתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי יקרה,
קרן אור10/11/2009אני חושבת שאת החלק הקשה את עוד צריכה לעבור.זה נכון שמבחינה תזונתית עשית משהו מדהים,אבל יחד עם זאת,כדי שהישג זה ימשיך את צריכה לפעול גם במישור הנפשי.ואגב,זה באמת לא חייב להיות טיפול פסיכולוגי דינמי רגיל,אולי יותר יתאים לך טיפול CBT (טיפול קוגנטיבי-התנהגותי)שהוא טיפול קצר מועד(אני חושבת שזה בין 16-25 טיפולים) ומתמקד בשינוי התנהגותי תוך שינוי תפיסות מוטעות שהתקבעו ומשימות למלא.נשמע שאת בשלה לזה.לגביי מטפלים ספציפיים לשיטה זאת אני לא ממש מכירה באופן אישי,אבל אולי מישהי כאן מהבנות תוכל לענות.
כך או כך,לא משנה באיזה טיפול תבחרי כל עוד שלא תישארי בלי טיפול.
בהצלחה!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
גל10/11/2009אם מישהי מכירה מטפל/ת טוב/ה אני אשמח לשמוע המלצות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה! ותעדכני..
קרן אור14/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)