מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לילה טוב לבלונדי שלי!אני20/09/2007
צר לי להיכנס מאוחר ולקרוא על כל מה שהתרחש כשלא הייתי פה, אך זה טבעי וזה קורה ואני חושבת שטוב מאד שזה יצא. טוב מאד אפילו.
(רק מעצבן אותי שאני מורחקת כל היום מהאינטרנט, ותמיד נכנסת אחרונה! לא פייר!!!)
בלונדי אהובה - אין לך בכלל על מה להצטער!!! טוב מאד שהוצאת את מה שנצבר בתוכך ושלא המשכת לשמור בבטן! טוב מאד! לא! אין כאן שום הזמנה לקרב, ולא! אין כאן שום נסיון לפגוע. להיפך! את זו הפגועה!!! מספיק לקרוא את דברייך ולהבין עד כמה נפגעת מדבריה של אור. הרי גם אני חשתי את הזלזול הכתוב בין מילותיה כלפי ההתנהגות הבולמית, ואת האבחנה הברורה שנשקפה מדבריה בין האנורקסיה והבולמיה, ואף הערתי לה על כך. ומה קיבלתי בחזרה? תשובה שהצליחה להפתיע אותי ברמת העוינות כלפיי שהיא הכילה בתוכה. אבל אח"כ חשבתי לעצמי - רגע, ממה יש לי להיעלב בעצם? הרי עצם התגובה מראה שנגעתי במקומות הנכונים, שאני "קוראת" אותה נכון ושהיא מרגישה את זה, אז אקח זאת כמחמאה לעצמי. וכך עשיתי. החלטתי לא להיעלב כי אני יודעת מהיכן דבריה נובעים - מחולי עמוק ומהכחשה ממושכת. לצערי, אני חושבת שאור נמצאת עמוק במחלה ולא רוצה לוותר על האנורקסיה שלה. זו דעתי ואני לא משנה אותה. וכל מה שאור כותבת כאן רק מחזק את דעתי.
הפורום הזה הוקם במאמציה של קרן אור המקסימה, וכן, הוא הבית שלנו! אנחנו הקמנו אותו בזיעה רבה אחרי שהעיפו אותנו מוויי-נט ומחקו לנו שם את כל ההודעות! (חוצפה!!!). ואנחנו קבענו את היסודות שלו - תמיכה לכיוון הבראה בלבד! כל מי שבהכחשה עם עצמה או במשחקים צבועים עם בריאותה, עם החיים שלה ועם סובביה - שתחשוב שוב לפני שתצטרף. וכן, זכותנו לדרוש זאת בכניסה, כי אלו קווי היסוד של ה"ממשלה" שלנו.
הריני להבהיר מיידית: אין פה שום כוונה לפגוע באף אחד! ובדיוק מסיבה זו כל משתתף בפורום צריך להתחשב ברגשותיהם של אחרים לפני שהוא שולח את ההודעה שלו. מצד אחד הוא צריך להרגיש חופשי לפרוק את המועקה המכבידה עליו, אך מצד שני הוא צריך לעצור שניה ולחשוב האם דבריו עלולים להתפרש אחרת ולפגוע באחרים, כי יש כאן אוכלוסיה חולנית הטרוגנית. ואם כן - שינסח שוב את דבריו ויבהיר אותם כהלכה. זה יחסוך הרבה מועקות.
אני חושבת שאם בלונדי רצתה לפרוק בפורום ופתאום הרגישה מחסום - לא עשינו כלום ולא הצלחנו במשימתנו העיקרית.
ובאשר אלייך בלונדי - איך את מרגישה??? האם הוטב לך? בוודאי שמותר לך להקיא כשאת חולה, יפה שלי. זה קורה לכולם ולא פסול. הקאות אינן נחלתן של הבולמיה הארורה! חחח... אני יודעת שאת יודעת את כל זה, אבל כבר נוצר פה הרושם שאסור להקיא, כי זה מיד הופך אותך לבולמית! נשמע כבר אידיוטי לגמרי! סהרורי לחלוטין!
מתוקה, תרגישי טוב ושיהיה לך לילה רגוע!
חיבוק אוהב!
ממני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרונית יקרה
שלי20/09/2007אני כותבת את ההודעה הזו בכעס גדול, וזאת לאחר שקראתי את הודעתך כמה פעמים וחשבתי היטב על מה שברצוני לומר.
אף אחד לא מבקש ממך לשנות את דעתך. לא לגבי אור, ולא לגבי שום סוגיה אחרת.
אני מבקשת - וזכותי לבקש זאת, גם אם תסרבי להענות לבקשתי - רגישות רבה יותר, סבלנות רבה יותר, ונכונות להקשיב.
"לקרוא בין השורות" משמעו לא רק לחפש את המחלה, למדוד עד כמה הכותבת חולה, מכחישה, או מזלזלת באחרים, אלא גם לנסות ולברר האם אפשר לסייע בדרך אחרת, תוקפנית פחות.
אף אחד גם לא ביקש "שתשמרי בבטן". אך מי שדורש חופש ביטוי צריך גם להעניק אותו לאחרים.
מי שמבקש מאחרים לעצור ולבחון כיצד דבריו מתפרשים והאם הם עלולים לפגוע, חייב לעשות זאת בעצמו.
נדמה לי שעקרון ההדדיות חשוב כאן לא פחות מעקרונות אחרים.
ואני, באופן אישי, נפגעתי מהודעתך זו.
חשבתי שמדובר ב"בית חם", ב"משפחה". אז איך הגענו ל"ממשלה"?
וחשבתי שלא מדובר כאן בקבוצה אליטיסטית עם בחינות כניסה, ובוודאי שלא במדינה עם קווי יסוד.
ועם זו מדינה, אז על פי דברייך האחרונים זו מדינה עם שלטון טוטליטרי כמעט, עם צנזורה, ומידה נמוכה מאד של סלחנות.
סלחי לי, אבל אני לא זוכרת שערכנו בחירות לממשלה הזו.
ומבחינתי, למרות שהייתי כאן מהיום הראשון, הפורום הזה הוא שלי בדיוק כמו שהוא של אור, ושל כל אחת אחרת שמבקשת עזרה.
ומי שמבקשת עזרה, ואפילו כותבת "הצילו", גם אם לדעתך היא צבועה ומכחישה, לדעתי היא ראויה לעזרה הזו.
לא יודעת דבר על מחלתך שלך. אך יודעת הרבה על עצמי. יודעת שהייתי בשלבים שונים מאד ורעים מאד. ובכל אחד מהשלבים הללו, גם באלו שבמהלכם תפיסת ההחלמה שלי היתה שונה ומידת הנכונות שלי לוותר על המחלה היתה נמוכה מאד, גם בהם הגיעה לי תמיכה. והבנה. ורגישות.
ואני מצטערת שלא בקשתי את העזרה הנכונה בשלב מוקדם יותר.
ולכן אני אציע תמיכה לכל אחת, גם אם היא לא עומדת בקריטריונים שלך של "כיוון להבראה בלבד".
להתראות,
אני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שלי!
בלונדי20/09/2007צר לי לשמוע שאת פגועה וכועסת.
אבל כל מה שכרונית ניסתה לעשות הוא לתמוך בי. כי נפגעתי והסתובבתי זמן רב עם הדברים בפנים... וחבל שנפגעת מזה.
אני מרגישה שיצרתי פה כאוס אחד גדול, וכל זה כי נפגעתי מדברים שנאמרו פה. וצר לי מאוד שזה המצב.
אני לא רוצה שתפגעי מהסיפור הזה. אל תקחי את זה ללב ואל תכעסי.. בבקשה...
בואו נסיים עם הסיפור הזה כבר...
אנחנו אכן משפחה. ונמשיך להיות כך.
בבקשה אל תכעסי ואל תעזבי גם את!!!! טוב?
להת'
בלונדי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יצרת שום כאוס, יקירתי
שלי20/09/2007וכמו שכולן כבר כתבו:
א. כשנפגעים צריך לומר, לפרוק, להמתין להסבר.
ב. מה שכתבת פתח כמה נושאים חשובים, וטוב שכך.
ההודעה שלמעלה הכעיסה אותי ללא שום קשר אלייך, או לאור.
מה שהכעיס אותי קשור לאופי הפורום, לגישה של המשתתפות זו לזו ובעיקר כלפי מצטרפים/ות חדשים/ות ועתידיים/יות. קשור לסגנון התקשורת שלנו, ולמוכנות לקבלה של אחרים ושל השוני ביננו כאנשים.
אני לא רוצה חוקים, או נהלים, או קווי יסוד. אם הבנתי נכון, מה שכולנו הסכמנו עליו, אפילו ללא מילים, הוא שאין כאן מקום להערצת הפרעות אכילה, למה שמכונה pro-ana. וזה לא היה המצב.
וזהו, סיימנו!
ואיך את מרגישה מתוקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב שלינקה!!
בלונדי20/09/2007למרות ההרגשה הרעה, נסעתי לסופר לעשות קניות ולהוציא את האש קצת מהבית.
טעמתי שם מרק תאילנדי (כן גם פה יש "טעימות") וזה עשה לי צרבת נוראיייית!!
אני מוכרחה לומר שחשבתי על דבריך כל הדרך לסופר. אני חושבת שזה לא נכון לומר שאנחנו לא יודעים לקבל פה אנשים.
אני חושבת שהפורום הזה יודע לקבל אליו בצורה יפה, תומכת ואוהבת, את כל באיו ומשתתפיו. אני באמת חושבת כך.
לכולם יש פה מקום, וזה ברור מאליו שאנחנ ונקבל בזרועות פתוחות כל אחד ואחת.
רק בשל אי הבנות, לא אומר שאנחנו לא יודעים לעשות כך..
זהו. אני הולכת לחשוב מה אוכלים היום.בעלי גווע ברעב ותיכף משתגע..חחח. עובדים יחד על ארוחת ערב.
לילה טוב ומקווה שאת נהנית במסעדה.
בלונדי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גם לך!
אני21/09/2007
אממ... אני חושבת שמישהי "קצת" כועסת עלי... ואין לה על מה!
שלי יקירתי, זכותי להביע את דעתי כפי שהיא, ואני אמשיך לעשות זאת. אז מה קרה? ועל מה כל הכעס השוצף הזה?! כל זה בגלל שדעתי שונה משלך?? את מדברת על סובלנות ומקום לכולם, אולם לך קשה מאד לסבול דעה שונה משלך. הרי זו לא הפעם הראשונה שאת מתרגזת כאשר משהו לא תואם להשקפה שלך.
אני מצטערת להודיע לך, יקירתי, אך פירשת את דבריי לא נכון. ועם כל הכבוד לך, את לא תחליטי בשבילי איך לפרש דברים ומה לחשוב ומה לא לחשוב. אני עומדת מאחורי כל מילה שכתבתי, ואני לא חוזרת בי ולו אף לשניה!
אני לא "מחפשת מחלה" בין השורות. אני (ולא רק אני) פשוט קולטת דברים שכנראה נעלמים מעינייך. עקרון ההדדיות עומד לנגד עיני כל העת, והרי כתבתי בפירוש שאין בכוונתי לפגוע באיש. עניין ה"ממשלה" הינו דימוי בלבד, וחשבתי שניתן להבחין בזאת בנקל. ברור שזה בית חם ומשפחתי, וברור שאני לא בעלת הבית והוא פתוח לכולם, אבל כל עוד יישמר חוק היסוד שאת בעצמך הזכרת: בלי פרו-אנה! זהו פורום של חולות המבקשות להחלים בלבד! על סמך מה בדיוק קבעת ש"זה לא המצב"?
קבוצה אליטיסטית עם בחינות כניסה?
שלטון כמעט טוטאליטרי??
עם צנזורה?!
?HUH
על זה אני מעדיפה בכלל לא להגיב!
אז את חושבת שאני לא רגישה, לא סבלנית ושאין בי נכונות להקשיב... מעניין! טוב, זכותך לחשוב כך. צר לי שכך המצב וזה מה שנהיה.
האמת היא שזועזעתי מההודעה שלך. גם מאד לא אהבתי את הנימה שלה. תסלחי לי, אבל התגובה שלך ממש לא במקום. ובפעם הבאה, אם את כועסת, קחי לך זמן להירגע לפני שתגיבי.
לילה טוב!
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרונית
שלי21/09/2007קראתי את הודעתך פעמים רבות לפני שהגבתי. האם את קראת אותה שוב לפני שהעלת אותה לפורום?
לא, לא קשה לי לסבול דעה שונה משלי. פשוט, בדיוק כמוך, יש לי זכות מלאה להביע את דעתי השונה, גם אם את והאחרות לא מסכימות עמה.
יש לי דעה משלי, ואני מאמינה בה גם אם היא מנוגדת לעמדתה של רוב הקבוצה. אולי זה מה שמפריע לך?
שימי לב - את זו שמנסה לסתום פיות. לא אני.
חפשתי ולא מצאתי שום רגישות בהודעתך. כלומר, רגישות כלפי בלונדי. חוסר רגישות בוטה כלפי אור. האם לכנות מישהי צבועה ומכחישה זו רגישות?
ואולי היה זה רק דימוי, אך בפסקת "הממשלה" שלך את ניסית לקבוע מי ראויה להיות כאן, ומי לא. וגם השגת את מטרתך. וזה כלל לא מקובל עלי, כי לא לך ולא לי יש את הזכות לקבוע מי לא ראויה.
אין כאן שחור ולבן - את פרשת בדרך, אני בדרכי. את הבנת שהיא לא מבקשת להחלים, אני הבנתי שהיא קוראת לעזרה. על סמך מה קבעתי "שזה לא המצב"? על סמך אותם הדברים מהם את הסקת שזהו כן המצב.
אבל בעוד שאני ניסיתי לסייע, את גרשת אותה.
ועל תזדעזעי מהר כל כך. אני הסתייגתי מדברייך ומהטון, את משלי. לשתינו מותר להגיב. או - האם אני זו שאמורה לשמור עכשיו בבטן?
כי עמדתי לא עולה בקנה אחד עם הרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שלי וכרונית,
קרן אור21/09/2007אני חושבת שדשנו מספיק בנושא,כל אחת הביעה את דעתה בצורה כזו או אחרת,אין כאן טעות או לא,ואפשר להמשיך ל"התנצח" עד אין סוף,אבל בסופו של דבר זה מסיט אותנו מהדרך.הדרך שלשמה התכנסנו כאן.אז אני מבקשת די עם זה.אתן יכולות להסכים אחת עם השניה או לא,אתן יכולות להחילט מה ולמי אתן מגיבות,אבל אין טעם יותר בוויכוחים,הם לא יקדמו אותנו לשום מקום.
ושלי,אני חושבת שאור תתקבל כאן תמיד בברכה,ולברוח כשמשהו לא מוצא חן במידית,זה בחירה שלה.וגם זכותה.היא יכולה להשתתף,ולבחור איך ולמי היא רוצה לענות.אבל זו בחירה שלה,היא לא ברורה לי,אני חושבת שכולנו בשורה התחתונה רצינו לעזור,ובגלל אי הבנות זה היה נראה אחרת...אבל בדיוק בגלל זה נסוב "הדיון".אז בואו נסגור אותו.אנחנו לא מחילטות בשביל אף אחת,יש כאן בנות חדשות שכן מרגישות את החמימות שקיימת כאן ובמקום לברוח אפשר לדבר,זה היה פותר אי הבנות נוספות.אם יש לאור מה להגיד שתעשה זאת,אבל לא נראה לי שהיא צריכה עו"ד,שתטפל בעיניינה כשהיא החליטה באופן חד צדדי להיעלם.זאת דעתי.אתן יכולת להסכים איתי או לא כמו כל דבר אחר שאני כותבת,אבל אני מקווה שאתן יודעות שאני כותבת את הדברים האמורים כי מישהו צריך להשליט כאן סדר.אז יאללה-בבקשה די!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור יקרה
שלי21/09/2007אני לא מנסה לתפקד כעורכת הדין של אור, וכבר ציינתי שהסוגיה עברה למשהו כללי יותר, ולא קשורה רק אליה.
אם לי היו כותבים שאני צבועה ומכחישה, תאמיני לי שלא הייתי טורחת לחזור ולהסביר את עצמי. כמו כולן, אני מנהלת מספיק מלחמות עם עצמי. למי יש כוח להאבק באחרים?
מה שחורה לי זה שנדמה שהחמימות כלפי מצטרפות חדשות עשויה להפסק ברגע שהן יתפסו כלא מספיק מחויבות להחלמתן, או ברגע שהן יכתבו משהו שבטעות פגע במשהי אחרת. מספיק שכמה מאתנו ירגישו כך וזהו, הן לא רצויות יותר. ומבחינתי גם זו פגיעה חמורה ביכולת שלנו לשוחח בחופשיות. זו היתה הרגשתי בכל הארוע הזה.
כולנו טועים, וכולנו פוגעים לעיתים באחרים. ולפחות בעיני, אם הבנת שפגעת במשהו, או אף אם יש רק סיכוי קטן שדבר מה פגע, הדרך הנכונה היא להתנצל, לבקש סליחה, ולהמשיך הלאה.
ואני מצטערת אם הדיון שעוררתי פגע במשהו, אך אני נפגעתי ודברתי.
ואני מבקשת סליחה מכל מי שייתכן ופגעתי בה או בו, או אפגע בעתיד, בכל דרך שהיא. כי אף אחד מאתנו לא מושלם, וודאי שאני לא.
אז יצאתי מהדיון הזה ברגע זה וכולי תקווה שלא יתעוררו כאן עוד ארועים שכאלו.
להתראות,
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי למה אני בוחרת להגיב
אור21/09/2007
אבל הנה אני עושה את זה בכל זאת. לא ברור לי למה אני רוצה לנקות את שמי, הרי אתן לא מכירות אותי בכלל. אז זה לא אמור לשנות דבר. יכולתי לשכוח. בד"כ אני מעולה בלשכוח, זה נובע אולי מסלחנות יתר ואולי מחוסר בטחון, אני מעדיפה שאנשים יאהבו אותי פשוט. הפעם, ואולי זו תחושת יום כיפור שתפסה אותי, ואולי גם לא , אבל בחרתי לומר כמה מילים, כנראה אחרונות, לא בגללי, יותר בגלל שאני לא רוצה שתעשו את זה לבנות אחרות. אפשר לקרוא לי מטומטמת. אפשר לקרוא לי המון דברים. אי אפשר לקרוא לי פרו אנה. כלומר, אפשר אבל זה לא יהיה נכון. למען האמת, זה יהיה ממש ממש ממש לא נכון. ליתר דיוק.
ראיתן בכלל איך נכנסתי לכאן? ראיתן מה אמרתי בהתחלה? בסה"כ אמרתי שעליתי שני קילו (היי בדיוק כמו בלונדי) ושקשה לי עם זה, כי זה פה. ואני לא מקיאה כי אני לא בולימית ולא מנסה להיות, ולא מזלזלת בבולימיות (אני לא מבינה איך אפשר.. ) אבל פשוט לא מקיאה (אני מניחה שאם בשעתו הייתי מסוגלת להקיא גם הייתי עושה את זה, אבל אני לא מקיאה. חוסר אומץ או סתם חוסר יכולת של העבר הם בהחלט חוסר רצון לנסות לעשות את זה עכשיו בהווה. האם כל מי שלא מקיאה מזלזלת בבולימיות?!) , אה כן ואני גם לא צמה עוד. הייתי שם, עכשיו אני לא צמה ולא מקיאה. מה זה אומר? כנראה שאני מאוד מאוד חולה.
מהרגע הראשון הרגשתי שמנסים להוכיח אותי על דברים שהם לא נכונים, אני לא יודעת למה אני כותבת כאן על מנת להבהיר, הרי ממילא אתן לא מכירות אותי, אבל הדיבור הזה על - "היא עויינת, היא פוגעת, היא חולה, לא פלא שהיא לא כאן" לא כיף לקרוא אותו מרחוק. למען האמת אין לי באמת הסבר למה המשכתי לקרוא, אחרי שכבר הבנתי שזה "בית לכן" אבל לא בשבילי, מפני שמהרגע הראשון קיטלגתם אותי באיזו משבצת.
יחסתן לי מלחמה בין שתי המחלות, ואני לא שם בכלל. בסה"כ נכנסתי הנה כי היה לי קשה להתמודד עם עלייה במשקל. אנשים אחרים לא מבינים את זה, והוקל לי שיש מקום שאפשר לשפוך בו את כל התסכולים שרק בנות כמונו מבינות.
החולשה שלי היא דימוי גוף שקל לערער, החולשה שלי היא שאני לא יודעת לאכול מאוד בריא, אבל בחיי משתדלת. לכאן כדי להתחזק למרות הקושי של העלייה במשקל, שאני לא מתכוונת לעשות איתה שום דבר, לא קיזוזים, לא הרעבות לא ספורט אינטנסיבי, למדתי על עצמותיי את רוע ההתעללות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור21/09/2007
שאני אגיד לכן שאני פתוחה עם אוכל, שאני לא סופרת קלוריות, אלא סתם מנסה לשמור על המשקל. יש לי מודעות למה שאני מכניסה לפה שלא תלך לשום מקום, אבל יש לי הרבה יותר ומודעות למזו אנורקסיה ואיך לא נופלים אליה שוב, הרבה יותר פיקחית וחזקה (סליחה שאני מחמיאה לעצמי ככה, אבל מישו צריך לעשות את זה, וזו שוב תהיה אני ), הרבה יותר מדיי כדי להחזיר את עצמי למקומות של תוהו.
שאני אגיד לכן את זה שוב? אחרי שכבר ניסיתי? אין טעם. עדיין קשה לי לשנות כל מני הרגלים (אני נורא איטית בעניין הזה ולכן הגעתי הנה, ושמחתי לי בלב- "היי הן באות ממקום בריא. כמה טוב") , קשה לי לראות את עצמי עם עוד קילו ,זה הופך אותי לאנורקסית בהכחשה? קשה לי אז קשה אז מתמודדת עם הקושי, לא פותחת בצום כללי. באתי לפורום כדי להתמודד בדיוק עם הקושי הזה. במקום זה הפכתי לפרו אנה, חולה שנאחזת במחלה שלה, ואומרת שהיא לא תקיא, רק מפני שהיא חושבת שלהקיא זה חזירי. שמתן לב בכלל למה שאמרתם? קלטתן בין השורות דברים שרציתן לקרוא, ממש חיפשתן אותי, וזה לא משנה כמה ניסיתי להסביר, לדעתן הייתי בהכחשה. עכשיו אני יכולה להבין את זה, בכל זאת אנורקסיה זו מחלה של הנפש, התמכרות שמלווה בהכחשה. יקרות, אני את המקום הזה עזבתי לשמחתי מזמן, אני נאבקת בשאריות של צלקות, לאט לאט. תנו קצת אמון במי שכותבת מאחורי מסך, לא הכל סמוי. דווקא הייתי מאוד גלויה. גלויה מפני שרציתי להיעזר בכן ממקום בריא, ממקום של - זה המצב, קצת יותר שמן, קצת פחות פעיל, והרבה יותר בריא. רציתי לשפוך, לא בררתי מילים, כך אני. שופכת מבפנים. אני שופכת גם את הלבטים, גם את הקושי, ברור שאני אהיה אמביוולנטית. מצד אחד אני רוצה להיות רזה, אולי אפילו עוד טיפה. לא אולי- בטוח. מצד שני, אני חזקה מספיק כדי לא לרצות להיות אנורקסית. שמתן לב שאמרתי הרבה יותר מפעם אחת שאני לא רוצה להיות שלד? שאני יודעת שבחורה היא לא פלקט? לא לא שמתן לב לזה אה? שוב, הגדרתן אותי כפרו-אנה, עמוק בתוך המחלה שלה. לא הצלחתי לצאת משם, לא הצלחתי לברוח מההגדרה שלכן, הרגשתי שאני מתנצחת.
בלונדי- האמיני לי שגם אם לא כתבת שום דבר, אני הרגשתי את זה בכל מילה.
אתן פורום שיכול היה להיות נעים בו, אין לי רצון להעכיר את האווירה, אבל בינינו לא קליק, קורה. אני מרגישה שאני לא אוכל לקבל מהפורום את התמיכה האמיתית, או לעזור לאחרות (שמתן לב שדיברתי על לעזור לאחרות? נשכח מעיניכן, אה?) לא כשאני מסומנת כמישהי עמוק בתוך המחלה. אז אני מוותרת וחוזרת להתמודד בדרכים הרגילות לי. המון שיחות עידוד לעצמי. וזהו. אני מתנלת אם פגעתי במישהי מכן, לא הייתה לי כוונה.
אני מצרה על ה"עוון" שיחסתן לי ועל העויינות. מיהרתן. החולי שראיתן בי הוא אותה המביוולנטיות בראש של מצד אחד רוצה להיות רזה, מצד שני נאבקת להישאר בריאה. כמה דבילי, אה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אחרון
אור21/09/2007
אני מקווה שתמשיכו להיות חזקות ובריאות, אני לא אומרת את זה בהתנשאות. אני אומרת את זה באהבה גדולה ובהזדהות כואבת לכל מי שיש לה עבר של ה"א, או למי שהיא חולה עכשיו (מצחיק, אילו הייתי בעיצומה של האנורקסיה עכשיו, מסרבת לאכול ומבכה על כל ביס, לא הייתי ראויה לתמיכה?)
אני בטוחה שלא הייתי בהירה כרגע בלומר את כל אשר על ליבי, אבל הזמן דוחק בי.
להתראות,
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור- ידעתי שאת פה כל הזמן!!!
בלונדי21/09/2007זה היה לי ברור שלא נעלמת. היה לי ברור שאת יושבת וקוראת את כל מה שנאמר פה.
הפורום שלנו הוא בית חם ונעים!!!!!!!!!!!!!!! הוא מקום שמקבל את כל יושביו וכל באיו בזרועות פתוחות ובאהבה. ללא אפליה או סלקציה!!!!!!!! מעולם לא "גירשנו" מפה אף אחד. מעולם לא גרמנו למישהו ללכת כי הוא לא רצוי. אנחנו לא עושים פה כאלה דברים ולא נעשה זאת לעולם!!!!! אין לנו כל סיבה לכך!!!
משום מה נעלבתי ממך! אז בחרתי ליידע אותך! אולי זה לא נאמר במכוון לפגוע, אבל עובדה שזה קרה.
הבעתי פה דיעה ואת בחרת "להיעלם" לך. לא גירשתי אותך ואת יודעת זאת יפה מאוד.
זה מקום חם ואוהב! וכל משתתפי הפורום יסכימו איתי. אני רואה בזה בית לכל דבר!
ואם בחרת "להיעלם מפה", זו בחירה שלך! זכותך המלאה. אבל בבקשה, אל תגידי שגירשנו אותך, כי את יודעת שזה לא נכון.
מאחלת לך שתהיי בריאה!
בלונדי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרונית-הייתי בטוחה כי עניתי לך כבר!
בלונדי20/09/2007אך כנראה זה התפספס לי...
אבל אני זוכרת שכתבתי לך. ממש מוזר שזה לא פה!
תודה רבה לך על כל התמיכה שאת נותנת לי. זה מאוד חשוב לי.
הרגשתי אמש שהצטרכתי להתנצל על רגשותיי ואין לי כל כוונה להמשיך ולהתנצל. נפגעתי ודיברתי. לא עשיתי פה שום חטא. לא התכוונתי להרע לאף אחד.
טבזה אחתום סופית את העניין הזה!
יש לי חום גם היום.. מרגישה לא טוב. באסה!!!
אבל אין ברירה! זה מה יש.
מה שלומך, את? איך המרגש היום?
מקווה שיש לך יום נעים ומחכה לראותך לעת ליל.
אוהבת
בלונדי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)