מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לילה טוב קרן אור!אני20/09/2007
אהובתי, מה שלומך ואיך את מרגישה? אני מקווה שאת חשה בטוב ושאת ישנה לך בנעימים עכשיו. אני מניחה שאת, כמנהלת הפורום, חשה איזושהי אי-נעימות קלה עקב מה שהתרחש היום בפורום, אז אל לך לחוש כך! לפעמים יש אי אלו אי-הבנות הדורשות התייחסות, וטוב שזה קורה. בלונדי נפגעה, והיא "שמה את הקלפים על השולחן". מה שיהיה או לא יהיה הלאה אינו תלוי בה ואינו באשמתה. אור מוזמנת להשיב לה. זה לגיטימי לחלוטין. בסך הכל כולנו בוגרות ועצמאיות, ויכולות לקיים תקשורת פתוחה.
מתוקונת - אני שמחה שעברת את החוויה בביה"ח כפי שעברת, ואף כתבתי לך על כך! לא התכוונתי לרמוז שתחזרי חלילה להיות חולה, אלא פשוט הייתי רוצה שתתרחקי עד כמה שאפשר ממקומות שעלולים להכאיב לך. כי בכל זאת, יש לך צלקת מעשר שנות חולי קשה, ואת הצלקת הזאת תמשיכי לשאת עד סוף חייך.
הדבר הבאמת חיובי מהסיפור הזה הוא תדהמתך מהעובדה שפעם רצית להיראות כפי שנראו החיות-מתות הללו. זה מזעזע! אולי באמת היית צריכה את הביקור הזה כדי לסגור מעגל, וכדי להבין עד כמה היום את רחוקה מהמקום החולה והאומלל ההוא.
באשר לצום המתקרב - אז בלונדי! את כאן?? כמו שאת כבר יודעת, גם אני ביליתי 12 שנה בבי"ס דתי (דתי "כיפה סרוגה" ולא דוסי!) למרות שאינני דתייה, וגם מעולם לא הייתי (לא משנה, סיפור מסובך). אז ביום-כיפור אני צמה, כי בכל זאת אי-אפשר למחוק 12 שנה של איומים מפחידים... סתם, אני צוחקת כמובן. אני צמה ביום-כיפור כי יש בי אמונה, ואילולא היתה בי אמונה - לא הייתי שומרת על שום דבר.
אבל... מאד קשה לי בכיפור. גם כי המחלה טשטשה את עינויי הרעב ואני לא מרגישה ממש מיוחדת ביום הזה (הרי שנים התרגלתי לתחושת הרעב 365 יום בשנה, אז היכן הייחוד?), וגם כי בשנות מחלתי הארוכות, לאחר שהצום היה יוצא ולאחר שהייתי מצחצחת שיניים ושותה גלונים של מים, תמיד היתה עוברת בי המחשבה: "אז אולי אני אתאפק עוד קצת ו"אסגור" יום "נקי"? הרי ממילא כבר ערב".
אבל היום אני אחרת, והמחשבה הזו אפילו לא עוברת לי בראש. היום, לאחר טקסי ה- OCD הנ"ל, אני מגיעה למטבח, מכינה לי את הנס-קפה האהוב עלי, ושוברת את הצום עם פרוסת עוגה נדיבה. כך אני אוהבת לשבור את צום יום-כיפור.
ובכל זאת - היום הזה מלחיץ אותי. אני לא אוהבת אותו... איפשהו אני מפחדת ממנו.
לילה טוב!
ממני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרונית, מדהימה שכמוך!!!! תודה!!!!!!
בלונדי20/09/2007את מדהימה אותי כל פעם מחדש עם הכתיבה שלך. ממש ככה.
תודה תודה על כל הדברים היפים שכתבת לי.
את כל כך צודקת ומבינה אותי לחלוטין.
אני שמחה שאת יכולה להבין אותי ולראות את המקום שלי. בלי לחשוב שהייתה לי כוונה רעה. תודה.
אכן בנינו פה בית חם, בזכותה של קרן אור! ובאמת חשוב שהוא יישאר כך ושלא נרגיש שאין לנו מקום ביטוי פה. ועלינו להיות סבלנים וסובלניים לכל אחד פה וליצור תחושה נעימה. כי זה בית!
וכמו שאמרת, באמת רציתי לשתף אך לא יכולתי לעשות זאת. ואני אעשה זאת.
ואני חושבת, כמוך, שאין מקום פה לפגיעה וצריך באמת לחשוב מה כותבים ואיך. כי אל לנו לפגוע ברגשות המשתתפים. ולכן אני בודקת 200 פעמים את ההודעות שאני שולחת, ואני באמת לא התכוונתי לפגוע. רק רציתי לומר מה שאני מרגישה.
תודה תודה תודה על התמיכה שלך. זה חשוב לי מאוד ואומר הרבה בשבילי. את אדם מדהים ואני אחזור ואומר זאת כמה שאוכל.
אני מרגישה טוב יותר. תודה. אין חום! והבחילה עברה לה. וכן, הקאתי, אך ממש לא מתוך כוונה, חלילה. המחלה נתנה אותותיה (לא ה"א כמובן) וכנראה שזה היה חלק ממנה.
חזרנו מחברים ועישנו שם נרגילה. הגרון שלי חנוק לגמרי מהעשן והיה לי ממש קשה לנשום. אבל היה כייף להתאוורר קצת!
ומה שלומך? הכל בסדר? איך עבר יומך? איך את מרגישה?
אני מבינה שהצום קשה לך. ובצדק. זה מחזיר אותך בטח למקומות רעים. ואני מקווה כי תעברי זאת בקלות השנה. ותחתמי אותו בנס קפה ווהעוגה המסורתיים שלך. איזה כייף! ואני אחשוב עליכן... חחח!
אני מודה לך על התמיכה שלך. באמת. אין כמוך.
אני עייפה מאוד וכנראה שאעלה למיטה.
ואולי אציץ לבדוק אם את עוד פה, למרות שנראה לי כי כבר מאוד מאוחר.
לילה טוב יקירה שלי!
ותודה תודה תודה!
אוהבת
בלונדי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב התמקם בשרשור הלא נכון! שוב!!
בלונדי20/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)