אולי יש לי הפרעה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולי יש לי הפרעה?
    בדויה
    12/11/2009

אני בת 24, משקלי תקין ואני גם נראית טוב מאוד. (גובהיי כ1.70 ומשקלי נע בין 59 ל61).
    עם שחרורי מהצבא שקלתי 68 ק"ג, מעולם לא הרגשתי שמנה או מלאה. עקב בעיות קנדידה ווסטבוליטיס נאלצתי להקפיד על משטר אכילה ספיציפי מאוד למשך כמה חודשים שכחלק ממנו נאסר עליי לאכול שמרים וסוכר אשר מרכיבים כמעט כל דבר מסתבר. כתוצאה מכך ירדתי במשקל באופן מהיר ל60 תוך תקופה של חודש חודשיים. לפתע קיבלתי מחמאות והרגשתי טוב מאוד עצמי.עם התזונה ההיא הפסקתי. מאז אני מוצאת עצמי שמה לב ממש למה שאני אוכלת ובשנה האחרונה מוטרדת מזה מאוד. כל היום רק חושבת מה אכלתי ומה אני אוכל. אם אני עולה מעל ל60 קג אני ישר מצמצמת. לעיתים אני מוצאת עצמי אוכלת מלא "שטויות" רק בגלל שאני מונעת מעצמי אכילתן בקבוע. אני גם אוכלת מתוך שעמום כמעט לא מרעב. לא מדובר על בולמוס אבל בהחלט אכילה מוגזמת של הדבר שבו בזמן אני אומרת לעצמי מותר לך את בדכ לא מרשה לעצמך ומחר לא תאכלי הרבה. באופן עקרוני אני כן אוכלת בריא ולא מרעיבה את עצמי. אבל ההתעסקות הזאת משגעת אותי. האם יש לי הפרעת אכילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אולי יש לי הפרעה?

הוספת תגובה

• בדויה יקרה,

קרן אור
    14/11/2009

מה שאת מתארת היא התעסקות באוכל שמשפיעה על מרכז חייך כרגע,ולכן יש מקום לבירור נוסף.המלצתי היא שתתחילי בפנייה לדיאטנית וראי אם תצליחו ביחד לבנות תפריט שיכיל גם את המאכלים שאותם את מפחדת לצרוך באופן קבוע מחשש להשמין,בכמות קטנה זה ודאי לא מה שיגרום להשמנה ואולי אף יסייע לך להמנע מבולמוסי הפיצוי.
    אם זה לא עוזר ואת מרגישה שההתעסקות באוכל הופכת למשמעותית יותר מומלצת גם פניה לייעוץ נפשי,כדי להבין מה עומד בבסיס ההתעסקות הזאת.

בהצלחה ותעדכני,
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה