מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יקרות שאתן!קרן אור07/12/2009
כמו תמיד,סליחה על היעדרותיי,אבל אני תמיד שמחה לחזור ולקרוא כמה אתן ממשיכות לשתף ולהיעזר אחת בשניה.
נטע-הבנתי שהמצב כרגע בנסיגה אצלך,אל תפחדי להודות בזה וזה בדיוק המקום לשתף אותנו בכול מה (שבאמת) עובר עלייך מעבר למשפט הטכני הנוגע-לא נוגע ,ממה את מפחדת??שישפטו אותך??הרי לכולנו ברור כאן שאין עליות ללא ירידות,ולפעמים צריך לרדת כדי שיהיה לאן לעלות...בכול אופן,אני שולחת לך איחולי החלמה ומקווה שאת מאפשרת לעצמך מנוחה ללאר שיפוט,ושאת הולכת ומתחזקת.
שירני-מה שלומך??אני רוצה להתייחס לרגשות שאת חווה כאובדן שליטה-למה את חושבת שאת מחוסרת שליטה כרגע??הרי במבחן המציאות את היא זאת שמחליטה על פעולותייך,שמנוגדות לקולות "החולים",את שומרת על משקל יציב(??),ואת חושפת את עצמך לחיי חברה(גם אם נראה לך שהם לא אופטימליים) ולארוחות בבתי קפה שאת לא ממש יודעת את תכולתם,וזה בראייה שלי שיא השליטה!!!נכון שיקח למחשבות ולרגשות השליליים עוד זמן לעבור,אבל זאת הסיבה שאת גם עדיין נמצאת בטיפול,כדי לדבר על המקומות האלו.אף אחד לא מצפה או חושב שאם לפי המשקל וההתנהגות את בסדר,הכול בסדר.יש עדיין דברים שצריך לפתור ולעבד,והם בסופו של דבר יגרמו לתפיסה הנוקשה שלך את עצמך,להתשנות ולראות כמה את רק היום באמת עצמאית ובשליטה אמיתית!!(ולא במדומה כמו בעבר).אני יודעת שזה קשה,לכן שולחת לך לקט של כוחות מאצלי לעבור יום ועוד יום..
לונה שלי-מידי כמה זמן כשעברתי על רשימת המכותבים שלי וראיתי את שמך,תהיתי מה שלומך.וכמה רבה היא שמחתי לקרוא שאת היום במקום אחר עם עצמך ואני שמחה שחזרת לספר לנו על כך.האם יש לך מחשבה מה איפשר את השינויים האלו??אשמח לשמוע ממך.
1111-אני שומעת וקוראת את מה שאת כותבת לבנות כאן,את הקול הבריא שקיים בתוכך,ומצד שני,מעציב אותי לדעת שהקול הזה לא מחלחל גם לתוכך.את הרי כותבת על התובנות שגרמו לך אז לעלות במשקל ולקבל החלטה להתקדם עם חייך,אלו שנועדו באמת לחיות אותם.את מספרת-לא מספרת על הקשיים האמיתיים,לפעמים גם קופצת מנושא לנושא,כאילו מתחמק מלהבין את הדברים מאחוריי התיאור הטכני של העניין.ברור לי שלא פשוט לך,ברור לי שישנו הרס מאחוריי כל המילים האלו,את מבקשת את תמיכתנו,אבל לא באמת נותנת לנו לראות מה יש מאחוריי השם 1111.ואני קוראת אותך גם בפורומים אחרים,והמשפטים האחרים שלך ממשיכים להדהד אצלי,אבל את לא באמת נותנת לעצמך להישאר בקושי הזה,לנסות להבין את מקורו.ובכך את סוגרת בעצם את האופציות לעצמך,הטיפול אהבל,הפסיכיאטרית דפוקה(למרות שלי דווקא נשמע שכן יצא לך משהו ממנו,בכ"ז לאחריו היית במקום אחר עם עצמך),את בסדר בסה"כ,היחסים עם ההורים גם בסדר,מה את מבקשת??ממה את מונעת??אולי זה קשור לחוויה שלך כאילו שופטים אותך,כאילו אם תכתבי כאן על הקשיים,נבקר אותך??אז הרשי לי לתקן אותך,יקרה,זה ממש לא נכון.אני יודעת שאת מתייסרת וסובלת,תני לי להיות איתך ברגעים האלו.לנו.אולי אפילו תגלי כמה זה נעים.כמה מקבלים אותך כאן בלי ביקורת,בלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
קרן אור07/12/2009בלי להתעצבן על דברייך....
תקווה יקרה-מה שלומך??תמיד שמחה לשמוע ממך!!!
מאחלת לכולנו ימים קלים יותר,אני כאן איתכן!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן אור המתוקה ולכולן
נטע07/12/2009קרן אור המדהימה ולכווווווווווווווווולן
מה שלומכן???
קרן אור-ממש תודה רבה על ההודעה המפורטת ועל היחס והחום שאת שופכת עליינו....אז ככה
הסיפור שלי הוא אכן סיפור שאני כבר לא במצב שאני יכולה להפיק ממנו הרבה לקחים אבל בנות אחרות שהן במצב טרום אנוריקסיה יכולות להפיק ממנו הרבה מאד. אז אכן לאחרונה היתי במצב פיזי מאד ירוד (לא בגלל התזונה הרלוונטית!!! בכלל לא! דווקא המשקל שלי כבר כמה חודשים מטפס ממש יפה .אבל בכל זאת הנזק שגרמתי לגופי בעבר הלא רחוק לא עזב אותי ככ מהר.כך שהכל התחיל שחטפתי דלקת ראות, הגוף שלי לא שרד את הדלקת או שהגוף פיתח עמידות לאנטיביוטיקה...(כך הרופא הסביר) הרופא רשם לי מרשם לאטיביוטיקה לאחר שאבחן את הדלקת דרך הסטטסקופ וצילום חזה ...אבל שומדבר לא זז...פתאום קיבלתי חום גבוהה ופירכוסים...שוב דהרנו לרופא והתברר שיש גם דלקת בסימפונות ההורים ההסטרים רצו איתי למיון שם עברתי בדיקות דם. ספירת הדם שלי נמצא לא תקינה ועם זיהום קשה. החמצן בדם התחיל לרדת ממש איבדתי הכרה מספר פעמים וחששו לתת לי דם. בסופו של דבר אחרי זמן קצר פיתחתי קשיי נשימה קשים ועברתי תקופה לא קלה. היה מאד מאד קשה ו אני היום בסדר מתאוששת אני מאד מאד שומרת על עצמי.כולל סטריליות בכל המובנים!!! אני מחטה ידים עם אלכהול אחרי כל נגיעה בחפצים. אני כרגע לא "חולת כלבים" כי אני לא נוגעת בהם כרגע . אני מחבקת ומנשקת אותם מהעינים.... אני מאד מוגנת ואני שומרת על עצמי עד כמה שאפר . אני אוכלת טוב ומפצה על הימים הקשים שלא היה לי אפשרות לאכול כרגיל.אני מציעה לכולם לשמור על הבריאות ועל תזונה נכונה ולא פחות חשוב זה הסטריליות!אל תעבירו חיידקים אחד מהשני תשמרו מרחק מוירוסים וחיידקים:-)
אני אוהבת אותכן ורוצה שתדעו שהרזון לא שווה את המוות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה/
111107/12/2009ברור שהרזון לא שווה את המוות. ז ה חולני ביותר.
ומה זה הרזון בכלל? אניל לא מבינה מה הקטע, מה הוא מסמל?
המחשבה על הנזקים זה מוטיבציה להלחם בהרגלים, מניע לשנות את המחשבות
מתנהגים אחרת, מתמידים , עד שזה הופך להרגל ,עד שמפסיקים לחשוב על זה,
וכמה שיותר מוקדם יותר טוב. כי כמה שיותר זמן עובר זה קשה יותר להלחם בהרגלים, קשה לשנות. עכשיו זה הזמן להפוך את עצמנו למה שצריך. לחשוב נכון. מי שכבר הבין איך זה להיות חולה ,איך זה באמת מרגיש, ריק וכואב, צריך להתחיל לעבוד על החלמה
אתמול
נטע קחי כוחות בטלפטיה, תיהי חזקה!!!! אני מקווה שתצליחי,שתרגישי כמה טוב זה לחיות בלי הדברים האלה\אפשרי
תלחמי
לגבי
האני רוצה להיות יותר בפוקוס.זה נהרס לי.
אני מרגישה שאני מכניסה את עצמי למצבים שיעירו אותי, בכוונה. בוחנת גבולות, אנשים, מתקשרת לאנשים בלי לחשוב קודם איך ומה להגיד בראש. טוב אולי לא, מתחיל להגמר לי האומץ
אבל אני מנסה לפוצץ את עצמי במחשבות.
בזמן האחרון זה פוחת, אולי אני מיישרת קו, אני רוצה לחשוב שלא.
יש לי עוד מלא דברים לעבוד עליהם
ובכלל בחיים לא לחשוב שזהו. הכל בסדר. אני רוצה להיות במלחמה לנצח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו תגובה דרמטית חח
111108/12/2009פעם כשהייתי אנורקסית שיחקתי סימס ולא ישנתי איזה 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי 1111
נטע08/12/2009מה איתך?
יש לך הפרעות שינה?
איך את מרגישה?
בת כמה את? 18? סורי ששכחתי. נראה לי את צריכה טיפול במרפאה להפרעות אכילה. את הולכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח למה את חושבת?
111109/12/2009אני לא בטיפול. הפרעות שינה? יש מצב. לא אינסוומיה. פשוט ערה קצת בלילות. יושנת קצת בימים.
18. אהא..
מרגישה..סביר כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1111 יקרה,
קרן אור09/12/2009את כותבת לנטע כ"כ הרבה דברים נכונים ובריאים,אבל נראה כי את מנסה לשכנע אותנו,ולאוו דווקא את עצמך.
זה נדמה כי הדברים עוברים דרכך,ואולי זה מן סוג של התמודדות עבורך.
רק בסוף את מציינת, כאילו כדרך אגב ,שאת "מרגישה..סביר כזה"
את מבקשת עזרה,התקרבות ,הבנה,אבל באותה נשימה כשמנסים לעשות זאת את הודפת אותנו במשפט:"אצלי הכול בסדר".
אותי לא שיכנעת.אולי נתחיל מההתחלה.מה את אומרת??
אז בכ"ז-מה קורה איתך באמת??
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטוש יקרה,
קרן אור09/12/2009צר לי לקרוא את מה שעבר עלייך,ואני מודה על השיתוף והגילוי.אבל אני חושבת שגם את יכולה ללמוד ממה שקרה והוא להבין כמה הגוף שלך עייף,מותש וחלש,ואת צריכה לזכור זאת בימים שאת מרגישה יותר טוב ולהמשיך לדאוג ולחזק אותו כמה שאת יכולה.נכון,הוא עבר טראומה בעקבות הפרעת האכילה ועדיין עובר(כי על אף שאת עולה במשקל-וכל הכבוד-את עדיין נמצאת במשקל נמוך ולא בריא),אבל מבטיחה לך שעם הזמן וככל שתמשיכי לספק לגופך את מה שהוא צריך ,מערכת החיסון של גופך תתחזק ואיתה העמידות כנגד פולשיים חייידקים\ויראליים.
תרגישי טוב ,יקרה!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה!!
תקווה19/12/2009מה שלומך? ממש שמחתי לשמוע על תוצאות הבדיקות ושאין גידולים, איך היה כשיצאת לבלות?
אני לא יודעת כ"כ איך להגיד את זה אבל חשוב לי שתדעי כמה אני שמחה בשבילך על תוצאות הבדיקות כי באמת מגיע לך שהם יהיו כאלא.
שמחתי להיות בבית השבוע ליותר מיום וחצי היה כיף לנוח קצת וגם לא לדאוג כל הזמן שהמסגרות שלי עולות על הזמן שאני רוצה לאכול בו. עדין קשה לי עם זה אני עוד לא בטוחה מה בדיוק הוא הפתרון המתאים.
כל ההתעסקות עם זה שיהיה מה לאכול זה גם לא פשוט בשבילי זה שאנחנו כל הזמן צריכות לצאת לקניות ולבשל זה ממש לא פשוט בשבילי אבל אני מנסה בכל זאת להפוך את זה למשהו שאיכשהו אפשר להנות ממנו..
בכל אופן לא קל לחזור לשרות כי היה לי כיף להיות קצת בחופש ולצאת לבלות, אבל אני יודעת שחשוב שאמשיך למלא את התפקיד שלי- החופש גם הזכיר לי בדיוק עד כמה זה חשוב ולמה התגייסתי לתפקיד הזה מלכתחילה.
אני ממש שמחה בשבילך על הבשורות הטובות ומקווה שנמשיל לשמוע רק בשורות מעין אלו,
תקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה מקסימה!
קרן אור21/12/2009היה לי מדהים! כ"כ הרבה זמן לא חגגתי,כ"כ הרבה זמן לא היה לי את הלבד שלי עם בעלי(ולא כזה מתוך לחץ בבי"ח..) אכן שינוי מרענן ומחדש את המצברים עבור שנינו.את יודעת,לרגע הרגשתי כמו אז,לפני שהכול התחיל,התקווה הזאת לזכות בחיי שוב,היא התאחיזה שלי ברגעים הקשים ..ואני אכן מקווה שאני בדרך.
ולגבייך-ברור לי שלא פשוט לך,שיש בתוכך מאבק בין כוחות מנוגדים,אבל יחד עם זאת את כן מצליחה להתעלות מעל זה ולעשות את מה שנכון בשבילך.ולי כל שנותר הוא לאחל לך שככול שהימים יעברו המאבק הזה ילך ויהיה קל יותר עבורך.
שמחה שנהנית בחופש מחברה ומנוחה,נשמע שהיית זקוקה לזה.
תמשיכי לעדכן,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור אהובה שלי!
לונה11/12/2009כמה שהתגעגעתי אלייך. המילים שלך שמצליחות להרגיע ולהעלות חיוך על פני היו לי חסרות כל התקופה האחרונה.
אני לא התגברתי על כל השדים שלי. אני רק בתחילת המאבק איתם. אבל עשיתי בינתיים דרך מרשימה.
אני חושבת שמשהו בי הגיע להבנה כמה אבסורדי ההרס העצמי הזה. תמיד אהבתי את החיים שלי ותמיד רציתי לחיות אותם עד תום ופתאום ראיתי כמה דפוסי מחשבה והתנהגות בחיי סותרים את כל התפיסה היפה הזו.
נראה לי שהתקופה האחרונה עשתה לי הרבה טוב. יצא לי לראות מהצד הרבה אנשים שסובלים מדימוי עצמי נמוך או מהרס עצמי ופתאום ראיתי את כל התמונה. הצבא חישל אותי, ההתמודדויות, האתגרים, בעיקר בתחום ההתמודדות מול אנשים. שזה משהו שאני לא טובה בו. אני לא יודעת להתעמת, לא תמיד יודעת לדרוש את מה שאני רוצה וצריכה. לא יודעת להגן על עצמי. אז אני מתחילה ללמוד. וזה גורם לי להאמין בכח שלי קצת יותר וגורם לדברים כמו משקל להראות מגוכחים. כי בסך הכל, אני יודעת שאני לא נראית נורא או מחריד. אני יודעת שאני במשקל תקין לגיל ולגובה. ושנים התעסקתי בעניינים כמו קילו אחד פחות או יותר שעכשיו לעומת הפסקת עישון, או תובנות גדולות שהגיעו, לא נראים לי חשובים כלכך..
אני מאחלת לכל אחד ואחת תובנות כאלה ואהבה כזו לחיים כמו שיש לי עכשיו. היא תמיד הייתה שם אבל לאחרונה היא גדולה מתמיד. וזה לא שהכל זוהר בחיי. אני גם נכשלת המון! בוכה המון! עצובה המון! ויש לי גם קולות חולים. אבל אני מאושרת. רק מההבנת שאושר לא שווה שלמות. אושר שווה השלמה. חשבתי על המשפט הזה הרגע ואני ממש מרוצה ממנו (: חח. בכל מקרה אני חיובית. ואני שמחה שיש לי מכל דבר. גם עצב, שמחה, כעס, שלווה. הכל. זה ממלא אותי ומשמח אותי. זה מה שעושה לי את היום ואת השבוע ואת החודש. והזמן עף כלכך מהר שזה מפחיד ומצחיק ועצוב בייחד.
אני אוהבת אתכן המון קרן אור ובנות יפות. רוצה לשמוע ממכן עוד.
נשיקות.
לונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלונה יקרה,
קרן אור14/12/2009תהא הסיבה אשר תהא,אני רק יכולה לברך אותך ע"כ.
אין ספק שעשית ואת עושה דרך ארוכה ומשמעותית ביותר.ברור לי שלא קל לך וודאי ישנם משברים בדרך,אבל כל עוד שהמגמה חיובית לא נותר לי אלא לומר לך כמה את אמיצה.ללא מעט אנשים קשה להסתכל פנימה אל עצמם,לא ממקום שיפוטי או ביקורתי ,אלא ממקום ששואף להתקדם.ונדמה כי את מצליחה לעשות זאת,יחד עם הכול.וזאת ההגדרה,לטעמי,של שלמות.לקבל את עצמך ,גם עם החסרונות.
שמחה שמילותיי מרגיעות,ואכן גם אני התגעגעתי!
שמחה לשמוע ממך תמיד,אל תעלמי יותר...
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולם לא נעלמתי
לונה19/12/2009ולעולם לא אעלם לשום מקום.
גם אם אני לא כותבת את והבנות פה תמיד בליבי.
נכנסתן אליו ומאז אני נושאת אתכן לאן שרק אלך.
אוהבת את כולכן.
מקווה שהיה לכן סופ"ש נעים.
שלי היה בהחלט מלא התחדשות, מנוחה ואהבה.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהובה!
קרן אור21/12/2009אני שמחה לשמוע.
תמשיכי לעדכן,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)