מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרן אור היקרה!!שירן09/12/2009
את כ"כ צודקת.. <כמו תמיד> ייקח זמן לצערי עד שאותן מחשבות ורגשות שליליים ו"חולים" יחלפו מגופי ונשמתי.. אבל כנראה שאני עדיין מתקשה לקבל זאת.
לפעמים אני חושבת שעצם זה שאני נחשפת לאכילה בחוץ, ואני מגיעה עם כל המוטיבציה והאנרגיות החיוביות לעבור את זה- אז שום דבר לא יכול להשתבש..ואני בטוח ארגיש טוב עם החשיפה.
וזאת חשיבה לא מציאותית כ"כ.. כי אני לצערי עדיין בתהליך, ויש פעמים בהם אני "נופלת" ומקשיבה לפעמים לקולות החולים בראשי ולא מצליחה להיפטר מהם.
אני באמת צריכה להבין שזה שינוי הדרגתי וייקח זמן ומה שחשוב אחרי הכל הוא מבחן התוצאה. ובמבחן התוצאה אני שולטת! אני נמצאת במעגל ההשפעה- אני אוכלת בחוץ, מקשיבה לגוף שלי, לדברים שהוא אוהב, להעדפות שלו. וזה שיא השליטה מבחינתי. כמו שאמרת.
זה פשוט נורא נמאס ומתסכל ומתיש לפעמים לראות שלמרות כל החשיפות והניסיונות להתגבר על המחלה, היא עדיין נמצאת שם בראש שלי, להפחיד ולהרתיע אותי..שהיא לא מרפה בקלות..
היום מישהי אמרה לי שאני בחורה עם הרבה כוחות, שאני בחורה חזקה מאוד, ועצם זה שיצאתי מהמצב הקריטי שהייתי בו בתקופת המחלה מראה כמה יכולות ועוצמות יש לי.
לצערי אני לא מצליחה לראות את הכוחות האלו..אני רואה בי רק חולשות, נכויות, ליקויים..אני מרגישה שהמחלה ריסקה אותי יחד עם הכוחות שלי. כאילו "העלימה" לי אותם.
וזה תחושה נוראית להסתובב איתה.
מתישהו קולות המחלה חולפים??? מתי הרגשת שזה כבר חלף לך ולא חלק ממך?
ואגב, מה שלומך ואיך את מרגישה? אשמח אם תשתפי אותי יותר..
אוהבת אותך ותודה שאת כאן להאיר את עיניי .
שירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן יקירה,
קרן אור14/12/2009לפעמים יש לנו נטייה לצפות מעצמנו יותר מאשר הסביבה מצפה מאיתנו.אנחנו רוצות לראות שיפור מהר,אבל במציאות הדברים לא עובדים כך.וכפי שאמרתי לך,אני לא חושבת שאי פעם היית בשליטה על חייך כפי שאת היום(ותקני אותי אם אני טועה..),עם כל הקושי.לכן אני לא מרשה לך לייסר את עצמך על מעידות(להבדיל מנפילות..) פה ושם.זה חלק מהתהליך,ואם תנסי להיזכר את תראי כמה התדירות שלהם היא נמוכה היום בהשוואה לעבר.
ברור לי שלעיתים בתוך הקושי אנחנו נוטים לבטל את כל הדרך שעשינו עד עכשיו,להרגיש כאילו שאין תקווה..ולכן אני כאן כדי להזכיר לך שאת באמת אמיצה ויש בך כוחות ותעצומות נפש גדולים ,כפי שאמרו לך,כי עצם העובדה שנלחמת בעצמך(זאת המלחמה הכי קשה מכל המלחמות,לטעמי..) ובשורה התחתונה השבת לעצמך את חייך,את הבריאות שלך ואת החיים,מראה זאת.
לגביי קולות המחלה-אולי לא תאהבי לקרוא עכשיו את מה שאכתוב אבל זאת האמת כפי שאני מרגישה אותה-לא נראה לי שהם נעלמים מתי שהוא.הם תמיד שם,ההבדל הוא בעוצמה ובכמה אנחנו נותנות לזה לבוא לידי ביטוי במעשים(אני משווה את זה לנגיף ההרפס שיושב רדום אצלנו בגוף,עד שמשהו מעורר אותו).החיים מזמנים לנו לעיתים טריגרים ונורא קל לברוח ולהקשיב לקולות הללו.זה הרי המקום המוכר ביותר עבורנו.אבל זה השלב שצריך לכנס את כל ההבנות והכוחות שצברנו ולהלחם בהם.להבין שאין להם קיום והם לא משרתים היום שום צורך קיומי,ולהניח להם,להניח אותם בצד.כי הדרך הכי טובה ויעילה היא להתמודד.עם הפחדים,עם הכאב,עם תחושות פגיעה.זה החיים בכל צדדיהם.אף אחד לא מבטיח לנו שמהיום ואילך הכול יהיה בסדר.החוכמה היא להבין שגם כשלא,זה אנושי, ולקום ולפתור את הבעיות,כי הן לא הולכות לשום מקום.ואצל כולם זה כך.מה שמבדיל אותנו אחד מהשני הוא אופן ההתמודדות.והיום הגיע הזמן להפסיק לברוח.
אז יכול להיות שיצאתי מעט מבלבלת אבל אני מקווה שתוכלי להבין את כוונתי.
נסי לחמול על עצמך,גם כשהדברים לא מסתדרים בדיוק כפי שרצית.המגמה היא חיובית וזה מה שהכי חשוב כרגע.
חג אורים שמח,יקירה,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)