לבעלי יש הפרעת אכילה...הוא לא מטופל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבעלי יש הפרעת אכילה...הוא לא מטופל
    מישהי
    21/12/2009

במהלך הילדות שלו, בעלי למד לא להביע רגשות. מרוב שהוא לא הביע אותם, הוא לימד את עצמו גם איך להרגיש אותם פחות. כלומר, להדחיק. הוא פיתח התמכרויות שונות וכיום הן עדיין קיימות...
    זו שבולטת הכי לעניות דעתי, היא הפרעת אכילה לילית.
    חיפשתי על זה מידע אבל יש הפרדה בהגדרות בין בולמוס, אכילה קוגניטיבית ואכילה לילית, ואני חושבת שאצלו זה השילוב של הכל.
    יש לו הפרעות שינה, אבל מעבר לזה, הוא אוכל בצורה רגשית. הוא גם אמר את זה בעצמו. לילה אחד הוא חלם חלום רע, התעורר, ואמר לעצמו "חלמתי חלום רע, טוב אני אלך לאכול". הוא אוכל מכל הבא ליד ויוצר שילובים ממש מוזרים של אוכל...העיקר שיהיה עם מה למלא את עצמו.
    הוא מסרב ללכת לטיפול, אבל אני מרגישה בחודשים האחרונים איך שלאט לאט זה מחלחל למצב רוח שלו. שינויים קיצוניים במצב רוח. עצב פתאומי. הוא לא יודה בשום דבר, אבל אני רואה מה זה עושה לו.
    הוא כמעט ולא מדבר איתי על זה, ואם אני קמה כשהוא בולס, הוא ממש מתבייש.כמעט כל לילה אני מתעוררת. לפעמים הוא אפילו לא זוכר מה הוא אכל או אם הוא אכל בכלל, ואנחנו רואים עדויות באוכל ששינה מקום...
    מצד אחד הוא מקסים ומתחשב, מצד שני אני לא יודעת איך להתמודד עם המצבי רוח האלה. במיוחד כי הוא לא מודע אליהם...ומתנגד לכל דעה שתגיד כי הם קיימים...

זה מצחיק איך שהגלגל מסתובב...אני סבלתי כמה שנים משילוב של הפרעות אכילה (לפני שהכרתי אותו) ואנשים היו צריכים להתמודד איתי.
    את הסוג הזה של הפרעה אני לא מכירה, לא חוויתי משהו דומה. הייתי יותר בקטע של אנורקסיה עם הקאות, וזה תחום שאני לא יודעת בכלל איך לפנות אליו.

מישהו...בבקשה תעזרו לי...זה הורס אותנו והוא הורס את עצמו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום לך,

קרן אור
    21/12/2009

אני מבינה את הדאגה והרצון לעזור לבעלך.לפי מה שאת מתארת אכן יש לו הפרעת אכילה,וההגדרה המדויקת היא לא ממש חשובה כרגע.
    אכילה ריגשית-לילית,היא הפרעת אכילה שהיום מוכרת ונפוצה יותר ויש היום הרבה חומר באינטרנט כמו גם מודעות ואופציות טיפוליות טובות מאוד.
    המקום לטיפול הוא במרפאה לה"א,יש בשימושון פרטים על מרפאות כאלו,בהתאם למקום מגוריכם ולמסגרת שאתם מחפשים(פרטית או ציבורית).
    אבל כדי שהטיפול יצליח התנאי הראשוני הוא קודם כל להביא אותו למצב שהוא מכיר בבעיה,כי ללא הכרה בבעיה קשה לגייס כוחות להתמודדות עמה.יכול להיות שהאופציה הנכונה כרגע,לאור הכחשתו ,היא לבקש ממנו לבוא איתך לפגישה ייעוץ לא מחייבת(אפילו אצל דיאטנית שמתמחה בה"א ואולי כך תצליח לדבר אל ליבו) ,באמתלא של להרגיע אותך תוך כדי הבטחה שאם יגידו שהכול תקין את תפסיקי לנדנד לו בנושא אבל אם לא ,שתשקלו ביחד טיפול מתאים.אני מאמינה שאם, כפי שאת מתארת,הוא סובל מזה בתוך תוכו,הוא יסכים לכך.
    עדכני מה חשבת,
    בהצלחה,
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה