היי, אני חייבת עצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי, אני חייבת עצה
    יעל
    17/01/2010

אני בת 14, ויש לי חברה ממש טובה שלדעתי כבר בשלב די מתקדם של אנורקסיה.
    בחופש הגדול אני גיליתי שהיא מקיאה המון- זה התחיל מ3-4 פעמים בשבוע והתדרדר לעוד הרבה..
    לדעתי בתחילת השנה הזו בערך היא הפסיקה עם ההקאות, ואז נכנסה לאטרף של ספורט.
    היא הבטיחה לי שהיא לא יורדת יותר מלמשקל 58 (היא בגובה 1.74) וזה כמובן לא קורה.
    היום היא סיפרה לי שהיא כבר במשקל 55, ושכבר היא חודשיים לא קיבלה מחזור.
    אמא שלה לא יודעת מה לעשות- היא מתחילה ללכת לרופא עוד מעט.
    אני מאוד מודאגת וממש אכפת לי ממנה ואני לא רוצה שהיא תיפגע.
    סיפרתי למורה לספורט- שכבר חשדה בזה, אבל לא סיפרתי לה הכל- רק שיכול להיות שהיא בהפרעת אכילה.
    היום היא לא נתנה לה להשתתף בשיעור,
    אני כבר לא יודעת מה לעשות.
    הקטע הוא שהיא מודעת לזה, ורוצה את זה.
    האם לדבר איתה עוד פעם?
    עם אמא שלה?
    היועצת?

תודה רבה!
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי, אני חייבת עצה

הוספת תגובה

• עצה ליעל

אפרת לוי
    17/01/2010

שלום יעל,
    קודם כל חברותך ורגישותך ראויה להערכה. אני מבינה שאת מאוד מודאגת, וקשה לשאת את הדאגה שלך לבד, כדאי שתשתפי יותר אנשים מבוגרים הקרובים לחברתך ( במקרה הנוכחי שיחה שלך עם חברתך פחות תועיל שכן במקרים של הפרעות אכילה 'שכנועים' פחות עוזרים ובד'כ גם אינם נשמעים)
    אני ממליצה לך להביע את דאגתך העמוקה בשיחה עם הוריה ( תני להם להחליט אם לערב את היועצת) . נסי להבין עד כמה הם מודעים לעומק הבעיה של בתם ( למשל: בררי האם הם יודעים שנפסק לה המחזור?)
    חשוב שתדעי שזו אינה אחריות שלך, מבוגרים אחרים צריכים להיות אחראים עליה, אך בהחלט את יכולה להיות הגורם שמיידע אותם על כך.
    בהצלחה
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה